Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2010 | 7777 vizualizari

 

Namaste! Vreau sa va introduc un nou fel de cartofi cu o aroma foarte interesanta.Acuma nu o sa-m inchipui ca o sa va indragostiti de ei asa de tare ca o sa mancati in fiecare zi,dar merita incercat. Pozele nu sunt de calitate,sunt facute pe vremea cand foloseam telefonul pentru fotografiat.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti,fierti
  • 4 linguri apa
  • 2 lingurite ghimbir proaspat si ras
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita curcuma (turmeric)
  • un varf de cutit ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de fenicul (se gaseste la magazinele cu ceai,gen Plafar)
  • coriandru sau patrunjel proaspat pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries:

Se taie cartofii fierti in cuburi.

Intr-un robot de bucatarie se adauga apa,ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute,sarea si curcuma. Intr-o tigaie nonstick,incalzeste uleiul si adauga semintele de fenicul si prajestele 30 secunde. Adauga pasta obtinuta si prajeste inca doua minute. Adauga cartofii si amesteca bine ca sa se imbine cu pasta.

Se prajesc 10-15 minute pana cartofii devin maronii. Se presara verdeata si se servesc calzi.

TIPS-URI

1

seminte de fenicul gasiti la Plafar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, in vas roman