Aperitiv cu spanac si branza

de getix in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2013 | 6276 vizualizari

 

Combinatia branza - spanac, merge de minune dupa cum a spus si Oana , bucatarasul care m-a inspirat. Multumesc !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 450 g spanac congelat
  • 3 linguri iaurt grecesc, cu 10 % grasime (reteta originala era cu smantana)
  • sare
  • 500 g branza dulce
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • sare , marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu spanac si branza:

Pregatim blatul : lasam la dezghetat spanacul intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa . Separam ouale. Albusurile le batem spuma. Galbenusurile le mixam cu uleiul , ca la maioneza, sarea, apoi adaugam  iaurtul si spanacul bine scurs. Cernem faina si incorporam in compozitia de galbensuri .Adaugam albusurile batute spuma amestecand usor, prin rasturnare .Tapetam  tava cu hartie de copt, punem blatul si introducem la cuptor 15-20 min. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit.

Pentru umplutura : amestecam bine  branza cu iaurtul si sarea peste care adaugam mararul tocat marunt .

Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei parti egale, se pune crema de branza intre foi si se da la rece.

Este o bunatate !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

getix 1

17.05.2013, 20:09

ma bucur ca va place Padre, veti fi incantat de rezultat !

mihaelar63 1

14.06.2013, 23:59

Un preparat festiv , demn de retinut

getix 1

15.06.2013, 08:47

mihaela

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu salam,sunca si cascaval Delaco