Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2019 | 8284 vizualizari

 

Tare buni acești colțunași calzi, serviți cu ketchup, sau cu salată, dar și reci, luați la pachet!
Pentru prepararea colțunașilor din această rețetă am făcut curățenie în frigider și am folosit toate preparatele din carne

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml lapte
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 gălbenuș + 1 linguriță lapte, pentru uns
  • semințe de chimen
  • semințe de susan
  • Pentru umplut:
  • 1 kg preparate din carne (friptură și chiftele)
  • 2 cepe micuțe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • cimbru
  • sare
  • 3 albușuri
  • 150 g mozzarella
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor:

Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și laptele rece. Mai adăugăm și făină atât cât necesită, pentru a obține un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la odihnit, la loc răcoros, până pregătim umplutura. Pentru umplutură, curățăm și tocăm legumele mărunt, apoi le călim ușor în puțin ulei încins. Trecem preparatele din carne prin robot, sau prin mașina de tocat și le adăugăm peste legumele călite. Stingem focul, pentru că preparatele din carne nu mai necesită alt tratament termic. Adăugăm dulceața de ardei iuți, cele 3 albușuri, sare, cimbru și pătrunjelul tocat. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm mozzarella dată pe răzătoare și din nou omogenizăm. Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, pe care le modelăm sub formă de sfere. Pe masa înfăinată, întindem pe rând fiecare sferă într-o foaie subțire, de formă rotundă. Punem câte 2 linguri din compoziția de umplutură la mijlocul aluatului. Apoi îndoim o parte de aluat peste umplutură, unind marginile aluatului și formând un semicerc. Cu un decupator sau un cuțit tăiem surplusul de aluat de pe margini. Apoi presăm cu o furculiță trecută prin făină marginile de aluat lipite, pentru a nu se desface în timpul coacerii. Procedăm așa cu toate sferele de aluat. Din decupajele marginilor colțunașilor, am mai asamblat alți 2 colțunași. Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și presărăm chimen peste jumătate din ei și susan peste cealaltă jumătate. Coacem colțunașii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, sau până când aluatul este bine rumenit. Îi servim fie calzi, cu ketchup, cu salată, sau cu diverse sosuri, dar sunt delicioși și reci, luați la pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele pufoase din carne, reteta casei