Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2019 | 8121 vizualizari

 

Tare buni acești colțunași calzi, serviți cu ketchup, sau cu salată, dar și reci, luați la pachet!
Pentru prepararea colțunașilor din această rețetă am făcut curățenie în frigider și am folosit toate preparatele din carne

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml lapte
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 gălbenuș + 1 linguriță lapte, pentru uns
  • semințe de chimen
  • semințe de susan
  • Pentru umplut:
  • 1 kg preparate din carne (friptură și chiftele)
  • 2 cepe micuțe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • cimbru
  • sare
  • 3 albușuri
  • 150 g mozzarella
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor:

Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și laptele rece. Mai adăugăm și făină atât cât necesită, pentru a obține un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la odihnit, la loc răcoros, până pregătim umplutura. Pentru umplutură, curățăm și tocăm legumele mărunt, apoi le călim ușor în puțin ulei încins. Trecem preparatele din carne prin robot, sau prin mașina de tocat și le adăugăm peste legumele călite. Stingem focul, pentru că preparatele din carne nu mai necesită alt tratament termic. Adăugăm dulceața de ardei iuți, cele 3 albușuri, sare, cimbru și pătrunjelul tocat. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm mozzarella dată pe răzătoare și din nou omogenizăm. Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, pe care le modelăm sub formă de sfere. Pe masa înfăinată, întindem pe rând fiecare sferă într-o foaie subțire, de formă rotundă. Punem câte 2 linguri din compoziția de umplutură la mijlocul aluatului. Apoi îndoim o parte de aluat peste umplutură, unind marginile aluatului și formând un semicerc. Cu un decupator sau un cuțit tăiem surplusul de aluat de pe margini. Apoi presăm cu o furculiță trecută prin făină marginile de aluat lipite, pentru a nu se desface în timpul coacerii. Procedăm așa cu toate sferele de aluat. Din decupajele marginilor colțunașilor, am mai asamblat alți 2 colțunași. Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și presărăm chimen peste jumătate din ei și susan peste cealaltă jumătate. Coacem colțunașii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, sau până când aluatul este bine rumenit. Îi servim fie calzi, cu ketchup, cu salată, sau cu diverse sosuri, dar sunt delicioși și reci, luați la pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

04.03.2019, 20:20

Mmmm, chiar mi se par grozavi! Sunt buni si calzi si reci, desi eu ii prefer calzi!

cristeena20 1

06.03.2019, 14:24

tare bine mai arata!!1 cred ca sunt tare buni!! Sper sa o fac si eu intr-o zi!

mihaelar63 1

06.03.2019, 23:55

Ce buuni !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua coapte in chifle