Pâine cu înveliş crocant din sos de roşii

de ionix in Piine, 15 Oct 2010 | 4326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 3 linguri cu unt
  • lingurita cu zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • lingura cu Sare
  • 4 linguri cu sos de rosii mai grosut amestecat cu o lingura de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine cu înveliş crocant din sos de roşii:

Mai intai facem maiaua. Apa calduta se amesteca cu zaharul si turnam peste drojdie. Presaram putin faina si lasam la dospit cateva minute, la loc cald. Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem  sarea si untul topit (care a fost si racit). Adaugam maiaua in mijloc si incepem a framanta, dinspre margine spre centru. Se framanta bine pana cand iese un aluat nelipicios si usor de framantat. Daca e nevoie mai puneti putina faina sau putin ulei, depinde cum este asimilata faina. Bolul se acopera si se da la loc foarte calduros. Se lasa la dospit circa 45 de minute.

Intre timp pregatim tava in care vom pune painea. Dupa ce a stat la dospit, rulam aluatul si-l asezam intr-o forma de cozonac. Acoperim forma si dam din nou la loc calduros, mai lasam la dospit circa 30 de minute. Dupa ce a stat la dospit si-n tava, crestam painea in 3 locuri si apoi ungem painica cu sosul de rosii.

Se da la cuptor la foc mediu, in partea de sus a cuptorului, si se lasa pana se rumeneste frumos. se face testul cu socbitoarea inante de a fi scoasa din cuptor. Se taie doar dupa ce s-a racit, pentru a nu incruzi painea.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu înveliş crocant din sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (12)

ionix 1

15.10.2010, 19:57

@Medi... pai, si ce daca-s maritata? sunt inca buna de maritat, asta e de bine... am orizonturile deschise, in caz de ceva

mena29 1

15.10.2010, 21:38

Mmmm,ce miros de paine calda

nadina73 1

16.10.2010, 01:43

super ce fainasi buna cu siguranta5f si la favo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]