Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat intr-o craticioara in ulei.
Curatam morcovul si il spalam, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mici.
Adaugam morcovul peste praz, punem dupa gust sare si piper, apoi lasam la foc mic sa se soteze legumele 5 minute.
Taiem cartofii in doua pe orizontala.
Scobim miezul jumatatilor de cartofi cu o lingurita, lasand pe coaja cca. 1 cm de miez.
Ceea ce am scos din centrul cartofilor se amesteca cu crema de unt, legumele sotate si lingurita de chimen.
Obtinem un amestec omogen cu care vom umple cojile de cartofi.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Asezam cartofii umpluti in tava, adaugam cascavalul ras deasupra cartofilor, apoi dam la cuptor tava si coacem cartofii pana capata o crusta aurie.
Presaram patrunjel verde si ii servim reci sau fierbinti, dupa preferinta.
Pofta buna!