Anul acesta am vrut sa fac ceva deosebit ca aperitiv pentru aniversarea mea. A avut un succes nemaipomenit!!!
Din faina, oua, sare si apa minerala se prepara un aluat de clatite. In aceasta compozitie se adauga piureul de urzici ( sau spanac). Se lasa la rece cca. 10 minute ca sa se odihneasca aluatul. Se fac clatite mai grosute din aluatul obtinut (cca. 10 bucati).
Dupa ce ati copt clatitele incepeti montarea tortului. Se pregateste un vas adanc termorezistent sau o forma de tort. Se pune prima clatita, se rade cascaval si se presara ciupercutele, alt clatita, cascaval rasa, sunca, alta clatita, cascaval ras, ciupercute. Tot asa pana se termina ingredientele. La sfarsit se amesteca smantana cu cele doua oua si se rastoarna peste tort. Se pune la cuptor cca. 10 minute. dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa gust.
Pofta buna.
1
urzicile sau spanacul pot fi de anul trecut, congelate
2
ciupercile pot fi din conserva, congelate sau proaspete