Cartofii gratinați, un preparat ce poate fi servit ca atare, dar și ca garnitură. Eu i-am servit cu cârnați de casă.; )Delicii de Paști
Cartofii curățați, spălați, se pun la fiert, în apă cu sare.
Cele 4 ouă se fierb, să fie de consistență tare.
Se curăță de coajă și se taie rondele.
Baconul se taie mărunt.
Ouăle crude se amestecă împreună cu iaurtul.
Când cartofii sunt fierți, se lasă să se răcească, apoi se taie rondele.
Se ia un vas termorezistent, se unge bine cu unt.
Așezăm în vas, straturi de cartofi, ouă, cartofi, iaurt cu ouă, bacon, brânza topită, cartofi, iaurt, iar deasupra un strat generos de parmezan.
După fiecare strat ,sărați și piperați.
Se dă la cuptorul încins, la 160 grade C, până se rumenește deasupra.
Se serveste cald, dar este foarte bun și rece acest preparat.
1
Între straturile de cartofi, nu uitați să sărați și sa piperați!