O mancare cu oua din Israel.
Potrivita pentru o cina copioasa in familie, aceasta mancare are mai multe avantaje, este fara carne(pentru o zi in care vreti sa mancati copios si fara carne), are costuri reduse, este asa buna de lingeti farfuria.
Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie.
In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un varf de cutit de chimen si usturoiul(mult usturoi) taiat felii.
Se acopera si se lasa la foc mic pana se moaie rosiile si ardeii vreo 15 minute.
Cand ardeii s-au muiat se adauga cartofii la mancare, se amesteca, se mai lasa impreuna vreo 10 minute la foc mic sub capac.
Apoi se sparg ouale pe rand deasupra(cate portii doriti atatea oua) si se acopera se mai lasa pe foc pana s-au facut ouale.
Se serveste calda cu paine.Incercati si va veti linge pe degete!
Pofta buna.
1
Cantitatile de cartofi, rosii, usturoi si numarul de oua se pot mari dupa numarul de portii.
2
Mancarii se adauga mult usturoi, la 4 portii o capatana intreaga.
3
Nu renuntati la chimen, da o savoare deosebita mancarii