Angel Food Cake

de deliciousflavours in Prajituri, 14 Mai 2012 | 11288 vizualizari

 

Sunt sigura ca si voi v-ati confruntat cu multe albusuri adunate, in special dupa sarbatori sau diverse evenimente. Eu cam de fiecare data faceam crema de zahar ars sau budinca de macaroane, dar acuma am dorit sa incerc altceva. Aceasta prajitura a ingerilor este foarte usoara si poate fi pregatita cu orice fel de fructe.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 2 forme 30X11X7cm) :
  • 170 gr faina
  • 2+1/2 linguri amidon
  • 70+130 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 12 albusuri (420 ml)
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • ½ pastaie vanilie
  • 200 gr capsune congelate
  • 100 ml suc portocale
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Angel Food Cake:

Prima data vom pregati umplutura. Capsunile congelate (pot fi si proaspete) le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si sucul de portocale. Lasam aprox 15 minute sa fiarba, pana se ingroasa putin. Punem deoparte si lasam sa se raceasca. Eu le-am dat putin prin blender, dar nu este obligatoriu.

Amestecam faina, amidonul, zaharul pudra (70 gr), praful de copt si un strop de sare. Separat mixam albusurile cu un strop de sare, adaugam miezul din pastaia de vanilie si zeama de lamaie. Continuam sa batem si treptat adaugam si restul de zahar pudra (130 gr). Tot treptat vom adauga si amestecul de faina amestecand foarte usor cu ajutorul unei spatule. Impartim compozitia in 2 parti egale.

Turnam jumatate din prima compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (hartia de copt se va pune doar pe fundul formei), urmeaza jumatate din capsuni, tragem putin cu furculita sa se intrepatrunda cele doua compozitii, acoperim cu restul de compozitie si procedam la fel si cu cealalta jumatate. Dam ambele tavi la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.

In momentul in care scoatem tavile din cuptor, le intoarcem cu fundul in sus pe masa curata si punem in 2 capete cate o lingurita sau ceva care sa lase sa circule aerul. Astfel vom lasa prajiturile sa se raceasca complet.

Cand s-au racit, pudram cu zahar si servim cu sos de fructe sau inghetata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Angel Food Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Bya Ralu 1

20.05.2012, 10:32

super

BuburuzaBubu 1

20.05.2012, 10:36

yuuumy

deliciousflavours 1

20.05.2012, 13:32

Va multumesc frumos pentru aprecieri si va doresc o Duminica minunata! Pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu visine