Ananas in caramel de portocale

de LauraA in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 4696 vizualizari

 

Nu ma impac eu foarte bine cu ananasul, desi il ador, pentru ca este un fruct acid si imi creeaza ceva probleme daca il mananc crud, dar copt la cuptor intr-un caramel divin de portocale, m-a uns pe suflet.

Noi l-am servit cu iaurt simplu dar merge perfect cu un iaurt de vanilie sau o crema usoara de vanilie sau lapte.

 

INGREDIENTE

  • 1 ananas copt bine
  • 150 gr zahar brun
  • 3 portocale mari ( doar sucul)
  • 50 gr unt
  • 1 bastonas de vanilie
  • 1 pahar mic brandy
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ananas in caramel de portocale:

Curatam ananasul care trebuie sa fie foarte bine copt. Ca sa-l curatam mai usor, dupa ce ii taiem ciuful, il asezam in picioare si ii curatam coaja de sus in jos.  Dupa ce l-am curatat,  il tavalim bine bine prin zaharul brun,

si il asezam intr-o forma impreuna cu sucul celor 3 portocale, zaharul ramas, brandy,  un bat de vanilie despicat pe lungime si untul taiat in feliute subtiri,

Bagam ananasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1h–1h30 minute.

In tot acest timp, il intoarcem pe toate partile iar daca scade caramelul  mai adaugam putina apa fierbinte sau suc de portocale.

Dupa ce ananasul se inmoaie si se rumeneste frumos iar caramaelul devine dens, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca vreo 5-10 minute.

Il taiem in feliute subtiri si il servim alaturi de iaurt, crema de vanilie sau lapte, sau langa niste deliciosi muffinsi de ciocolata,

Este un desert rafinat si parfumat, potrivit meselor de sarbatoare si nu numai.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas in caramel de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Adela"