Amuse bouche de parmigiana

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2012 | 4136 vizualizari

 

O tava mica de parmigiana in felul meu facuta cu faina de fistic,foarte buna,va sfatuiesc s-o incercati macar odata,chiar merita incercate si lucruri noi,de asta exista fantezia,imaginatia,nu toate la fel,incercam si incercam noutati bune.

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete
  • sos de rosii proaspat
  • 100 gr carne de vita macinata
  • sare
  • ulei de masline
  • frunze de busuioc
  • faina de fistic
  • felii de provoletta sau maioneza
  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amuse bouche de parmigiana:

1.se pregatesc vinetele gratinate cu sare.

2.se pregateste sosul de rosii cu ulei de masline,sare,frunze de busuioc si carne de vita macinata,se lasa in jur de 20 minute pe foc dulce amestescand din cand in cand pana se coace bine si pana se usuca bine sosul.

3.se pregatesc feliile de provoletta,parmezanul si faina de fistic.

4.se aseaza intr-o tava de chec putin sos de rosii,apoi se aseaza si feliile de vinete gratinate,apoi provoletta,faina de fistic si parmezanul cat vrem,sau maioneza,sos de rosii(putin,nu exagerat ca sa nu fie prea umed)si iar felii de vinete la fel ca un tort in rand asa pana terminam feliile de vinete.

5,punem si cateva frunze de busuioc deasupra si acoperim cu folie argintie.

6.lasam la cuptorul preincalzit c-am 50 minute pana la o ora la 170 grade,dar verificam din cand in cand.

7.lasam la odihnit cateva minute si apoi scoatem pentru servit cu o paleta,taiem bucatele mici daca vrem amuse boucheuri dar lasam la racit putin.

Se poate servi atat cald cat si rece.

TIPS-URI

1

sosul de rosii trebuie pregatit precedent din rosii curatate de coaja si seminte,puse pe foc cu ceapa,usturoi,sare,ulei de masline,pana se usuca si devine un sos cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amuse bouche de parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane reteta simpla si delicioasa din doar cateva ingrediente