Dupa reteta Laviniei, cu foarte mici modificari.... Multumesc, fata draga! >:d<
Amestecam ingredientele uscate intr-un castron iar pe cele umede in alt castron.
Punem cate un polonic din ingredientele umede peste cele uscate,amestecam mixerul pana obtinem un aluat de consistenta unui blat normal inainte de coacere.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, apoi turnam amestecul obtinut in ea, dam tava la cuptor pentru cca 35minute la temperatura de 165 grade.
Facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor,apoi din tava, pe o tabla din lemn.lasandu-l sa se racoreasca.
Caramelizam zaharul intr-un ibric, adaugam cu mare grija apa sa nu ne ardem de la aburii care se formeaza cand intra apa in contact cu zaharul topit,
Lasam sa fiarba siropul la foc mic pana se topeste zaharul, la final adaugam esenta de rom.
Dupa ce s-a racit. turnam siropul in tava in care am copt blatul, asezm blatul racit cu grija inapoi in tava.
La crema, margarina trebuie neaparat sa fie latemperatura camerei (eu am scos-o de la rece cu cel putin 4 ore inainte).
Mixam margarina cu zaharul pudra, pudra de cacao si esenta de rom, pana obtinem o crema spumoasa.
Trei sferturi din crema o vom intinde peste blatul insiropat, dam apoi tava la rece pentru 1 ora, portionam prajitura cu un cutit ascutit cu lama ingusta, apoi dam din nou prajitura la rece pana preparam glazura.
Intr-o craticioara topim ciocolata amaruie in 7-8 linguri de apa, o turnam intr-o punga rezistenta careia ii vom taia foarte fin unul din colturi, prin carelasam ciocolata topita dar racita sa se scurga dupa imaginatie peste portiile de prajiturele asezate intre timp pe hartiute de briose.
La final din crema ramasa atasam cate un "mot" fiecarei prajiturele, dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!