Amandine de post

de Valclaudia in Prajituri, 10 Aug 2014 | 19801 vizualizari

 

Dupa reteta Laviniei, cu foarte mici modificari.... Multumesc, fata draga! >:d<

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 cani faina alba
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 1  plic praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  •  1/4 lingurita sare
  • 2 cani apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite otet de mere
  • Sirop:
  • 150 gr. zahar tos
  • 250 ml apa
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr. margarina Unirea
  • 300 gr. zahar pusra
  • 4 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 7-8 linguri apa rece

       

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine de post:

Amestecam ingredientele uscate intr-un castron iar pe cele umede in alt castron.

Punem cate un polonic din ingredientele umede peste cele uscate,amestecam mixerul pana obtinem un aluat de consistenta unui blat normal inainte de coacere.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, apoi turnam amestecul obtinut in ea, dam tava la cuptor pentru cca 35minute la temperatura de 165 grade.
Facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor,apoi din tava, pe o tabla din lemn.lasandu-l sa se racoreasca.

Caramelizam zaharul intr-un ibric, adaugam cu mare grija apa sa nu ne ardem de la aburii care se formeaza cand intra apa in contact cu zaharul topit,

Lasam sa fiarba siropul la foc mic pana se topeste zaharul, la final adaugam esenta de rom.

Dupa ce s-a racit. turnam siropul in tava in care am copt blatul, asezm blatul racit cu grija inapoi in tava.

La crema, margarina trebuie neaparat sa fie latemperatura camerei (eu am scos-o de la rece cu cel putin 4 ore inainte).

Mixam margarina cu zaharul pudra, pudra de cacao si esenta de rom, pana obtinem o crema spumoasa.

Trei sferturi din crema o vom intinde peste blatul insiropat, dam apoi tava la rece pentru 1 ora, portionam prajitura cu un cutit ascutit cu lama ingusta, apoi dam din nou prajitura la rece pana preparam glazura.

Intr-o craticioara topim ciocolata amaruie in 7-8 linguri de apa, o turnam intr-o punga rezistenta careia ii vom taia foarte fin unul din colturi, prin carelasam ciocolata topita dar racita sa se scurga dupa imaginatie peste portiile de prajiturele asezate intre timp pe hartiute de briose.

La final din crema ramasa atasam cate un "mot"  fiecarei prajiturele, dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom