Amandine

de ionela84 in Prajituri, 22 Feb 2014 | 3845 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 8 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • 5 lg ulei
  • 4 lg miere de albine
  • 4 lg zahar
  • 12 g praf de copt
  • 4 lg cacao
  • 7 lg faina
  • 2 lg amidon

Sirop

  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 2 lg esnta de rom

Pt crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata
  • 3 lgt esenta de rom
  • 1 lgt miere
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

 BLAT:

1.Bate spuma albusurile impreuna cu zaharul si sarea

2.Adauga pe rand galbenusurile amestecand de sud in jos

3.Cerne faina si amestec-o cu praful de copt amidonul  si cacaua

4.Adauga mierea (topita) si uleiul si  si amesteca bine

5.Pune in ploaie faina omogenizand bine

6.Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia
,da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea

SIROP

1.Pune la fiert apa si zaharul apoi adauga esenta de rom

CREMA:

1.Incalzeste la foc mic frisca lichida impreuna cu cioocolata maruntita,(atentie sa nu fiarba)si lasa la rece peste noapte

2.Mixeaza frisca si la sfarsit adauga-i esenta de rom

Asamblare

1.Taie blatul pe jumate

2.Insipoeaza blatul de baza si distribuie uniform crema

3.Adauga si cea de-a 2 parte de blat si insiropeaza

4.Da la rece si apoi portioneaza dupa preferinte,orneaza cu ciocolata alba topita si ''flori:" din alune

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine