Amandine

de Oana in Prajituri, 30 Apr 2009 | 35216 vizualizari

 

Mmm, niste prajituri delicioase si de o mie de ori mai bune dacat cele de la cofetarie Gustul este de exceptie!

 

INGREDIENTE

         Blatul:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 3 linguri cu cacao
  • un plic praf de copt

        Sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 plicuri cu capuccino
  • 2 fiole cu esenta de rom.

        Crema:

  • 1 pachet de unt
  • 2 plicuri de zahar pudra vanilat (80 g x 2)
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu cacao
  • o fiola de esenta de rom

        Glazura:

  • 200 ml smantana lichida
  • o ciocolata cu lapte Primola
  • 20 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Reteta am gasit-o aici. Mai intai incingem cuptorul si pregatim ingredientele. Atentie sa nu scapati ouale pe gresie, cum am facut eu Am vrut sa le iau pe toate dintr-o data din frigider si nu mi-a reusit schema…

Galbenusurile se bat cu uleiul pana se obtine o pasta omogena. Albusurile se bat spuma pana se intaresc, apoi se adauga zaharul in ploaie. Se toarna apoi apa si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o lingura de lemn, de jos in sus. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si apoi se pune in ploaie peste compozitia de mai sus. Aluatul format se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune tava in cuptor, la foc mediu, cam 20 minute. Blatul este gata cand trece testul scobitorii (nu trebuie sa se lipeasca aluatul deloc de scobitoare).

Se lasa blatul la racit, apoi se scoate din tava si se taie orizontal, in doua parti egale. Se lasa apoi sa se raceasca bine.

Pentru sirop, zaharul se pune la caramelizat, impreuna cu 2-3 linguri de apa, intr-o craticioara de inox (nu se arde si nu se lipeste deloc). Cand se face auriu, se adauga apa calduta, apoi se pun praful de capuccino (eu am avut clasic, dar cred ca merge mai bine de ciocolata) si esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema: untul moale, la temperatura camerei, se bate cu mixerul pana devine pufos, se adauga apoi zaharul pudra si se mixeaza in continuare. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta. Pentru crema eu folosesc numai unt.

Pentru glazura, se amesteca totul intr-un ibric, pana se topeste ciocolata si untul, fara sa fierbem, apoi se lasa la racit. Se poate folosi si glazura la plic, se face mai repede, dar eu n-am avut.

Nu mai avem decat sa asamblam prajitura. In tava in care am copt blatul punem prima foaie, o insiropam bine de tot, apoi punem crema si o imprastiem uniform peste blat. Punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe ea din belsug. Lasam tava la rece o ora-doua si apoi taiem amandinele si le glazuram. Se mananca, evident, cu muuulta pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandine