Amandine

de maria_claudia in Prajituri, 3 Oct 2010 | 12300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua,
  • 200gr zahar,
  • 30ml apa,
  • 40ml ulei,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao.
  • Ptr crema:
  • 3 oua,
  • 200gr zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 150gr ciocolata cu lapte,
  • 250gr unt.
  • Ptr sirop:
  • 1plic capucino,
  • 250gr de apa,
  • 2 linguri de zahar.
  • Ptr glazura:
  • 150gr de ciocolata cu lapte,
  • 2-3 linguri smantana.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Ptr blat: galbenusurile se freaca cu uleiul turnat treptat, se bat albusurile spuma cu zaharul si apa, incorporezi galbenusurile, faina si cacaua amestecand de jos in sus.Coci blatul 30-35min la foc mijlociu intr-o tava in prealabil unsa si tapetata cu faina. 

Pregatesti crema: la foc mic se pun ouale care au fost batute impreuna cu zaharul si cacaua.Cand incepe sa clocoteasca se adauga ciocolata.Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand ciocolata este racita se amesteca cu untul care a fost frecat spuma.

Siropul: fierbem la foc mic apa cu zaharul si capucino.

Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza.Se adauga crema si se lasa la frigider ptr 2-3 ore, apoi se pune glazura, se taie patratele si le decoram cu crema si frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

ela 1

03.10.2010, 21:10

toata lumea face amandine....

lilik 1

04.10.2010, 19:47

ador amandinelevreau si euuuu

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:30

excelente as manca foarte multe si cred ca tot nu mas satura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf