Amandina de post

de gaby_gabytza in Prajituri, 28 Ian 2014 | 11211 vizualizari

 

reteta am luat-o de aici de pe site :D si e minunata la gust

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 si 1/2 plicuri praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf sare
  • 2 cani apa
  • sirop
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • crema
  • 500 g margarina
  • 100 g zahar
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • glazura
  • 1 ciocolata cu alune
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina de post:

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca.

Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand un aluat mai gros.

Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam jumatate din compozitie. Dam la cuptor pentru cca 25-30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Intre timp pregatim crema mixand margarina cu zaharul si cacao pana se topeste zaharul iar la sfarsit adaugam zaharul pudra si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 10 minute.

Scoatem tava din cuptor si insiropam blatul cat timp este fierbinte. Pregatim o tava si punem primul blat dupa adaugam crema si dam la frigider pana se coace al 2 lea blat.

Dupa ce am insiropat si am racit al 2 lea blat ,scoatem prajitura din frigider si adaugam al 2 -lea blat  deasupra.

Pregatim glazura topind ciocolata cu lingura de unt si o adaugam peste prajitura.

Dam la frigider minim 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresă de post