Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura

de Bucataras in Scoala de gatit Bucataras, 4 Oct 2016 | 139258 vizualizari

 

Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura
Orice gospodina trebuie sa stie sa faca un aluat de placinta, pe care la nevoie sa il umple cu mere, dovleac, branza sau alte umpluturi. Alex va arata o reteta care vine fix din Moldova, de la soacra lui! 

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura:

  • 1 kg faina 
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g drojdie proaspata
  • 450 ml apa calduta
  • 2 oua la temperatura camerei (obligatoriu) 
  • 1 lingurita sare 
  • 2 lingurite zahar pudra 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura:

Cum se prepara Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura

Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca drojdia s-a activat. 

Restul de faina amestec-o cu sarea si apoi fa o gropita in mijloc si toarna uleiul peste faina, urmat de cele doua oua la temperatura camerei si nu in ultimul rand de drojdia dizolvata in apa. Amesteca totul si cand s-a format o coca scoate-o pe blatul de lucru, pudreaz-o cu faina si framanata energic cca 10 minute. Trebuie ca aluatul sa fie pufos si sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasa aluatul la crescut intr-un castron tapetat cu faina si acoperit cu folie de plastic. Intr-o ora isi va dubla volumul. Din intreaga cantitate o sa iti iasa cam 2 tavi de placinta. 

Sa va salvati si reteta pentru Aluat pentru cornuri cu gem care merg de minune cu un pahar cu lapte. Dar daca va doriti un aluat ce se va desface in mii de foite, minunat de fin, ce se topeste efectiv in gura, aflati aici Cum se face aluatul foietaj pentru placinta

Si aluatul de la aceste Placinte cu branza sarata este senzational de bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

AlexTeacher 1

22.11.2017, 10:22

nu, dar ca si la Doamna Anishoara sursa retetei e Moldova, cum am spus si in video.

HlizaVirginica 1

15.12.2017, 19:59

E super nu mia iesit niciodata aluatul asa pufos

VI 1

11.12.2018, 19:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum se face aluatul foietaj pentru placinta