Aluat pentru legume prajite -tempura

de AnaDavid in Sosuri, 13 Oct 2017 | 9289 vizualizari

 

O reteta ușoară și grozavă pentru zilele de vară când toți vrem preparate rapide și usoare. Acest aluat se foloseste pentru legume ca dovlecei, ardei, morcovi, anghinare, frunze de spanac sau mangold, andive sau radicchio. Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat, deoarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.
Este perfect si pentru felii de carne sau pui dar si pentru peste. Cand nu aveti timp sa faceti snitele clasice, reteta asta este perfecta.
Trebuie sa prajim in baie de ulei pentru ca asa temperatura uleiului nu scade cand punem legumele la prajit si asa or sa iasa mai crocante si nu trag ulei in ecces. Temperatura ideala este 180 grade C maxim.

 

INGREDIENTE

ingrediente pentru 500 gr de legume

  • 200 gr apă minerala
  • 200 gr faina alba
  • 2 lingură de ulei de măsline
  • 1 lt ulei floarea soarelui pentru prajit
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 anghinare
  • 1 salata radicchio rosso sau andiva alba.
  • 1 dovlecel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru legume prajite -tempura:

Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nu prea gros si nu prea subtire. Lasati 5 minute la o parte si pregatiti legumele.

Se taie anghinarea si andiva in 4 ,dovlecelul si morcovii in fasii lungi de 1 cm grosime si ardeiul in fasii lungi cu 2 cm latime.

Luati cu o furculita ingredientele pe care vreti sa prajiti si le treceti prin aluat.

Puneti in uleiul fierbinte si lasati sa se prajeasca pana devine auriu.

Scoateti legumele si puneti pe un platou, serviti ca aperitiv sau garnitura.

TIPS-URI

1

Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat doarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.

2

prajiti cate putine fiecare data, nu aglomerati tigaia pentru ca scade temperatura uleiului si aluatul ramane moale si trage mai mult ulei.

3

prajirea trebuie sa fie cat mai rapida pentru a avea legume cat mai crocante si uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru legume prajite -tempura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salsa picanta cu legume