M-a chinuit talentul sa fac aluat cu osanza....la ce stare de..am avut imi trebuia ceva care sa ma bage-n priza.....asa ca mi-a picat pe osanza din congelator.......
Mai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi am amestecat-o cu 2 linguri de faina.
Intr-un castron mai mare punem 1 kg de faina, in mijloc punem uleiul, otetul si sarea si apoi omogenizam cu apa calduta pana formam o coca care se poate intinde. Intindem coca intr-un dreptunghi, imaginar o impartim in 3 parti egale. Pe primele doua parti intindem osanza in strat uniform, apoi impaturim in felul urmator: partea fara osanza o asezam peste partea cu osanza si peste ea vine partea cu osanza. Apoi lasam la rece cca 15 minute si incepem sa intindem foaia invers decat am impaturit-o. Procedam din nou cu impachetarea acum in sens invers si iar intindem, repetam procedeul de vreo 10-15 ori, apoi lasam la rece si folosim aluatul la diverse prajituri, tarte, etc.
Am incercat prin imagini sa explic procedura de pliere, in caz ca n-ati inteles din scris
1
faina trebuie sa fie de calitate superioara,de preferat din cea de patiserie.....eu n-am avut din aia si nu prea sunt multumita cum a iesit...data viitoare caut faina de calitate