Alba ca Zapada (reloaded)

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Sep 2016 | 8798 vizualizari

 

Cica sa-mi rasfat ''nevasta'', la cererea ei expresa am prestat o Alba.......m-am inspirat de ici, de colo, de dincolo si m-am uitat cam ce am prin camara si dulap....si a iesit ce a iesit.... "Ziua in care-mi rasfat nevasta""

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ou
  • 1 lingura cu osanza (topita si apoi racita)
  • 250 g zahar
  • 280 ml lapte
  • 1 lingura cu amoniac (2 pliculete)
  • cca 700 g faina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 1 pachet unt 70% grasime
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 2 lamai -zeama de la ele
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (reloaded):

Foi: Intr-un castron punem zaharul, oul, sarea, osanza si omogenizam, adaugam amoniacul, laptele si faina, putin cate puti si incepem sa amestecam bine , sa nu formam cocoloase. CAnd am obtinut o coca suficient de tare ca sa o putem intinde, scoatem coca din castron o punem in folie de plastic si o lasam cca 2-3 ore la frigider. Apoi o scoatem, o impartim in 4 partti egale si intindem 4 foi cu dimensiunile de cca 37/26 cm, eu le-am intins direct pe hartia de copt si apoi le-am pus in tava de la aragaz, pentru ca era mai mare si nu a fost nevoie sa le coc pe fundul tavii. Cuptorul sa fie incins apoi reducem temperatura, se coc foarte repede, cand incep sa se rumeneasca scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi desprindem usor, cu ajutorul unui cutit cu lama lata si lunga, sa nu rupem foile.

Crema: 150 g zahar cu faina le amestecam, apoi incepem sa diluam cu laptele, usor sa nu formam cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam zeama de la cele doua lamai, omogenizam si punem cratita in chiuveta cu apa rece sa fortam racirea sau lasam sa se raceasca undeva pe balcon. Separat amestecam untul la temperatura camerei cu restul de 150 g zahar , pana obtimen o crema spumoasa. Apoi luam cate o lingura din crema rece si o amestecam cu untul, usor sa nu taiem crema, procedam asa pana ce amestecam toata crema fiarta cu untul.

Asamblare: Asezam pe o planseta sau tava, prima foaie intindem o parte din crema, apoi asezam foaia a doua si presam usurel, intindem crema, foaia a treia, presam usor, intindem restul de crema si punem si ultima foaie si presam. Eu am pus pe blatul de lucru folie alimentara, suficient cat sa acopar toata prajitura, apoi am trecut la samblarea ei. La final am impachetat prajitura cu folie si am dat-o la frigider pana a doua zi cand am portionat-o si am pudrat-o cu zahar farin.

''Nevasta'' hai ca te-am rasfatat cu varf si indesat...poate nu lasi si piticii sa manance....

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (reloaded)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel