Alba ca Zapada

de olivee in Prajituri, 18 Sep 2012 | 7799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 1 lingurita de bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie
  • un pic de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • un pachent unt sau margarina
  • 1/5 lapte
  • 4 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • coaja de lamaie razuita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Aluat:

Se bat cele 3 oua, apoi se adauga uleiul, zaharul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie iar mai apoi se adauga faina. Se face un aluat potrivit de tare ,se imparte in 3 parti ,se intinde si se coace pe dosul tavii.

Crema:

Se pune laptele si zaharul intr-o cratita ,se da la foc potrivit,cand s-a incalzit ,dar nu fierbinte se adauga faina  sub forma de ploaie si se amesteca continuu. Lasam sa fairba putin apoi se da la rece. Cand s-a mai racit de poti tine degetul  in el se pune margarina si coaja de lamaie. Se imparte in 2, se pune intr 2 foi, se taie dupa ce s-au inmuiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

19.09.2012, 16:05

pentru mine a mai ramas?

olivee 1

19.09.2012, 21:17

din pacate nu..dar o sa mai fac si promit ca iti trimit bine??

Laly 1

19.09.2012, 22:15

Ma inscriu si eu pe lista de asteptare pentru o feliuta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de rahat si lamaie