A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi aurii cu pulpe de pui

Postat de: violeta30 in Pui

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, se fierb doar putin, in jur de 15 min. Se scot si se scurg de zeama. Se aseaza intr-un vas de yena, dar mai intai punem pulpele de...Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Se spala cartofii cu tot cu coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert se decojesc si se taie cuburi potrivite. Se taie ceapa julien, gogosarul fasii subtiri, castravetii in...Citeste continuarea

Tort cu nuca si mousse de dovleac

Postat de: Dea_Dea in Torturi

Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la...Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava

Postat de: getix in Dulciuri

Cernem faina si o punem in vasul de lucru. Adaugam drojdia,  coaja de lamaie si sarea. Amestecam. Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana...Citeste continuarea

Pizza cu felii de paine

Postat de: timea in Pizza

Aeezam feliile de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare felie de paine cu un strat de ketchup si punem apoi felii subtiri de ceapa rosie. Urmeaza feliile de salam...Citeste continuarea

Quiche cu somon si porumb

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat am folosit robotul de bucatarie: am pus faina si sarea in bolul robotului si am dat 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele. Am adaugat untul rece taiat cubulete si oul. Am pus...Citeste continuarea

Izmene intoarse

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Amestecam toate ingredientele si se face un aluat nu foarte tare si il lasam sa se odihneasca 10 minute.Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se taie...Citeste continuarea

Legume sotate cu crutoane si branza...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. ardeii capia se spala se curata de seminte si nervuri si se taie cuburi. Ciupercile se spala si se zvanta.  Intr-o tigaie wok se pun...Citeste continuarea

Cheesecake de vanilie sub forma de...

Postat de: Sylvia in Dulciuri

Dincolo de forma spectaculoasa este un desert extrem de simplu de realizat , cu putina atentie si cateva sfaturi care trebuie respectate oricine poate sa il faca .  1. Se mixeaza biscuitii...Citeste continuarea

Sandwich cu somon fume si parmezan

Postat de: Irina in Sandvisuri

Am uns feliile de paine cu unt pe cate o parte, apoi am pregatit dressingul. Am asezat pe una dintre ele frunze de rucola si pe cealalta fasii de parmezan. Peste rucola am pus dressing, iar...Citeste continuarea

Gris cu lapte cu prune caramelizate

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Prunele caramelizate se prepara ca in reteta "prune caramelizate" postata. Se fierbe apa cu zaharul si restul ingredientelor. Cand se leaga se pun prunele jumatati si se fierb pana...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de: Oana in Dulciuri

Se prepara mai intai aluatul. Eu am amestecat toate ingredientele la robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat nelipicios si ferm, nu foarte tare. Daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati...Citeste continuarea

Puricei de mamaliga

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Mamaliga veche de o zi se taie cuburi mici. Se pune uleiul intr-o tigaiesi cand este incins se pun cuburile de mamaliga. Se prajesc pe toate partile 8-10 minute amestecand. Ouale batute...Citeste continuarea

Palanet cu prune

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se face o maia din drojdie,  putina faina si apă călduță.  Se lasă sa creasca apoi se toarnă peste făina cernută în care s-a pus sarea. În funcție de cât cere făina se pune apă...Citeste continuarea

Foi de napolitana cu crema caramel

Postat de: gicuta69 in Prajituri

Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare...Citeste continuarea

Varza la butoi pentru murat

Postat de: babi5 in Muraturi

Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb  si curatam hreanul si telina si le feliem....Citeste continuarea

Mamaliga

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile. Sfat: incepeti cu masurarea apei. Se pune apa cu sarea la...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă simpla

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă simpla Biscuitii se maruntesc (eu i-am dat pe masina de macinat nuca )pana devin ca in imagine. Apa, zaharul si praful de cacao se fierb. Cand dau in clocot se...Citeste continuarea

Tarta cu mere caramelizate

Postat de: gicuta69 in Prajituri

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana , uleiul, esentele, praful de copt,sare si faina pana devine o coca buna de intins. Se lasa la figider o jumatate de ora pentru...Citeste continuarea

Briose cu banane,portocala confiata...

Postat de: claudiaO in Prajituri

Ouale intregi le-am pun in robot ,impreuna cu zaharul; le-am lasat la "batut" vreo 3 minute, apoi am adaugat uleiul in fir subtire. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o...Citeste continuarea

Mini bagheta umpluta

Postat de: simona72 in Sandvisuri

Se taie pe toata lungimea baghetei un capac care se da deoparte si facem spatiu scobind din miez pentru a putea fi umpluta bagheta.  Batem oul ca pentru omleta, condimentam cu sare si...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: Irina in Mancaruri cu carne

Pentru inceput am tocat marunt ceapa si am pus-o la inabusit, dupa care am adaugat carnea tocata.  Orezul spalat, verdeata tocata si condimentele: sare, piper, chili, boia dulce, tarhon...Citeste continuarea

Ardei capia umpluti cu varza alba,...

Postat de: violeta30 in Muraturi

Taiem varza cat mai fin, morcovii ii dam prin razatoare si amestecam cu grija ca sa se combine varza cu morcovii. Se pregatesc ardeii, se scoate cotorul cu grija sa nu rupem ardeiul si se spala cu...Citeste continuarea

"AkbarMashti" Inghetata...

Postat de: khandaniela in Dulciuri

 Pentru a prepara decorul din smantana, avem nevoie de o tava in care punem o folie de plastic si punem intr-un strat uniform smantana si o punem in congelator.Amestecam pentru inceput...Citeste continuarea

Zacusca de macrou

Postat de: violeta30 in Peste

Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior. Se pune la fiert apa, 100 ml otet si cand clocoteste se...Citeste continuarea

Ciorbita usoara de pui cu smantana...

Postat de: violeta30 in Ciorbe

Se fierbe carnea de pui in apa cat s-o acopere, cam in jur de 20 minute. Se scoate apoi si se taie cubulete. Intre timp se pun 4 litri de apa la fiert si cand a ajuns la punctul de fierbere se...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: katty in Prajituri

Intr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza . Dam jos si lasam sa se raceasca ....Citeste continuarea

Desert la cupa

Postat de: katty in Prajituri

Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana...Citeste continuarea

Mancare de conopida cu cartofi

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa curatata si spalata  in prealabil , fin  . Taiem ardeiul gras  cubulete . Curatam cartofii , i spalam bine si ii taiem cuburi . Conopida o rupem buchetele si o...Citeste continuarea

Cornete surpriza

Postat de: katty in Prajituri

Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam . Separat batem oul cu zaharul , adaugam  uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac si iaurt

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Dovleacul razuit il punem intr-o tigaie impreuna cu o cana mare de zahar si scortisoara( daca va place mai dulce, puneti dupa gust) si-l lasam la foc mic timp de cinci- sase minute doar cat sa dea...Citeste continuarea

Gem de mere cu gutui

Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / Gem

Spalam cateva borcane mici cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos, pe un prosop curat. Spalam merele, gutuile, le curatam de coaja apoi le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea

Salata de quinoa cu broccoli si somon

Postat de: katty in Somon

Condimentam somonul cu condimente pentru peste , 1 lingurita de ulei de masline , il lasam 15 minute , apoi il prajim pe gratar pe ambele parti . Il scoatem si il lasam sa se racoreasca . Spalam...Citeste continuarea

Salata de conopida cu crenvursti de...

Postat de: katty in Salate

Desfacem conopida buchetele , o spalam si o fierbem in apa cu putina sare . O scurgem si o lasam la racit . In   alta craticioara  punem apa si o lasam sa fiarba . Cand incepe sa...Citeste continuarea

Salata de toamna cu sfecla si gulie

Postat de: katty in Mancaruri de legume

 Curatam marul , sfecla si gulia , le spalam si le taiem  fasii cat mai subtiri . Le asezam intr-un castron . Punem deasupra maioneza , sare , nucile si amestecam usor . Lasam...Citeste continuarea

Tort cu crema de ness si aroma de...

Postat de: merisor67 in Torturi

Blat cacao: Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate un praf de sare si pe unele si pe celelalte, Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care avem grija sa il...Citeste continuarea

Mancare de gulii cu piept de pui

Postat de: katty in Pui

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline . Cand ceapa a devenit translucida , adaugam pieptul de pui . Amestecam constant pana pieptul de pui se albeste bine pe toate partile ....Citeste continuarea

Risotto cu sfecla rosie si pulpa de...

Postat de: katty in Vita

Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa   cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama . Tocam ceapa si...Citeste continuarea

Melcusori dulci

Postat de: Adele in Mancare copii

Laptele se pune la incalzit dupa care se toarna intr-un pahar si se dizolva drojdia in el.Intr-un vas se amesteca oul si zaharul cu un tel ,treptat se adauga untul/margarina topita si se amesteca...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu ou fiert

Postat de: timea in Salate

De acum totul e foarte simplu de facut! Ouale le punem la fiert si din momentul in care incep sa fiarba le mai lasam 6-7 minute. Dupa ce spalam bine legumele si le curatam dupa caz, pregatim...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: camelia75 in Prajituri

Bilute de cocos:  Amestecati bine toate ingredientele, apoi lasati compozitia la frigider pentru 20 de minute. Blat de ciocolata:  Preincalzti cuptorul la 180C. Amestecati...Citeste continuarea

Supa japoneza cu piept de rata

Postat de: Sylvia in Rata

 Mancarea japoneza inspira culoare si prospetime de la prima privire, aromele ei te cuceresc repede desi se vede ca este o mancare simpla imediat simti nevoia sa o degusti si deindata ce ai...Citeste continuarea

Pulpa de porc impanata

Postat de: Constelatialeu in Porc

Luam bucata de pulpa de porc si o presaram cu sare,apoi o crestam,formand 4 buzunare,Dam un praf de sare si in interiorul buzunarelor,apoi presaram piper.In fiecare buzunar punem bucatele de...Citeste continuarea

Ciolan de porc la cuptor cu ierburi...

Postat de: Sylvia in Porc

  Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de...Citeste continuarea

Quiche cu pui si legume

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat...

Postat de: Oana in Ciorbe

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si mac

Postat de: andaoana in Prajituri

Dovleacul razuit il punem intr-o tigaie incinsa impreuna cu untul pe foc sa se caleasca pana se inmoaie. Cu ajutorul unei furculita il mai maruntim putin si daca doriti acum puteti adauga in...Citeste continuarea

Tort cu aroma de trandafir

Postat de: andaoana in Torturi

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile, faina si uleiul si omogenizam cu...Citeste continuarea

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de: comanligia in Peste

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa...Citeste continuarea

Tort pandispan cu pere

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

Albusurile le separam de galbenusuri.Mixam albusurile spuma,adaugam pe rand zaharul,galbenusurile,faina putin cate putin,cacaoa,praful de sare si uleiul.Coacem la 180 de grade intr-o tava tapetata...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]