Iata o reteta simpla si delicioasa pentru cartofi cu mozzarella la cuptor! Aceasta mancare savuroasa imbina savoarea cartofilor cu gustul cremos al branzei de mozzarella, oferind o experienta culinara memorabila pentru intreaga familie. Cu ingrediente simple si un mod de preparare usor, acest fel de mancare este perfect pentru cinele in familie sau pentru a impresiona oaspetii.
Pentru Cartofi cu mozzarella la cuptor, o reteta delicioasa si rapida ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, masline, sunca, smantana, oua, mozzarella.
Cum se prepara Cartofi cu mozzarella la cuptor, o reteta delicioasa si rapida
Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare.
Nu trebuie sa fie fierti foarte tare pentru a nu se zdrobi, cand intra furculita in ei sunt ok.
Scurgem cartofii de apa si ii punem intr-o tava mica de ceramica sau orice alt vas rezistent la caldura.
Taiem maslinele si sunca bucatele mici si le punem peste cartofi.
Taiem si cateva bucatele din mozzarella si le presaram peste cartofi.
Saram si piperam.
Smantana o amestecam cu oul si o turnam peste cartofi.
Punem deasupra felii de mozzarella si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Scoatem din cuptor si servim mancarea calda.
La fel de gustoasa este si reteta de Cartofi Dauphinoise sau Cartofi cu sunculita gratinati pe care ii poti servi cu Castraveti murati la soare, crocanti si buni.
1
Daca doriti sa fie o mancare mai usoara, folositi smantana si mozzarella cu continut scazut de grasime