A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Mulatra cu migdale si ciocolata

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Punem intr-o oala apa+dulceata+zaharul la foc mic, lasam pana se topeste zaharul. Dam apoi oala deoparte, adaugam uleiul, praful de copt, migdalele macinate, pudra de cacao, faina si mixam...Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu mere

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Am topit 200 g margarina si am amestecat cu faina pana ce se omogenizeaza. Am adaugat 4 oua, ulei, praf de copt si am framantat cu mana obtinand un aluat potrivit si nelipicios, pe care l-am lasat...Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de...

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu cascaval la cuptor: Ciupercile dupa ce le-am spalat bine, le-am indepartat piciorusele, le-am asezat in tava unsa cu putin ulei. Le-am...Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: ralu_ca in Porc

Feliile de pulpa le-am batut ca pe snitele, apoi le-am dat prin faina. Le-am prajit in tigaie cu ulei pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac, pt a se...Citeste continuarea

Pricomigdale cu seminte de pin

Postat de: katty in Dulciuri

Punem semintele de pin(70 gr) si migdalele intr-o tava si le dam la cuptor pentru 5 minute sa se rumeneasca usor . Le lasam sa se raceasca , apoi le macinam fin . Punem coacazele in vinul...Citeste continuarea

Spaghetti cu piept de pui

Postat de: katty in Spaghete

Spalam ruccola , o zvantam si o taiem mai marunt, nu inainte de a opri o mana de frunze pentru ornat . Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe punga . Pieptul de pui il...Citeste continuarea

Briose - gogosi

Postat de: katty in Dulciuri

Se încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi si ciuperci

Postat de: nadea68 in Mancaruri de post

Curatam cartofii,ii spalam si-i taiem in bucati mai marisoare sau cum va place voua :) Ii punem la fiert intr-o oala. Intre timp curatam si ciupercile de pamant daca este nevoie,ii spalam cu...Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de: katty in Paste

Fierbem pastele in apa clocotita cu sare , al dente , conform instructiunilor de pe ambalaj . Le trecem printr-un jet de apa rece si le scurgem. Pornim cuptorul la 200 grade . Taiem rondele...Citeste continuarea

Gnocchi de casa

Postat de: katty in Paste

Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa  rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu...Citeste continuarea

Pui in crusta de mustar

Postat de: katty in Pui

Intr-un castronel amestecam maioneza cu mustarul. Tocam ceapa si usturoiul fin . Incingem untul intr-o tigaie si prajim ceapa pana devine translucida . Adaugam usturoiul , lasam pana isi...Citeste continuarea

Penne cu sos de rosii , piept de...

Postat de: katty in Penne

Cum se prepara reteta Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci Taiem baconul fasii subtiri si il punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-a rumenit il scoatem pe o...Citeste continuarea

Gnocchi in sos de ciuperci pleurotus

Postat de: katty in Paste

Tocam ceapa fin si o  punem la calit in uleiul incins. Adaugam ciupercile taiate fasii si chimenul .Le prajim usor , dupa care adaugam sare , piper si boia . Turnam supa , foaia de...Citeste continuarea

Prajitura festiva cu crema de nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Preparam mai intai blatul . Separam  albusurile pe care le batem cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase ....Citeste continuarea

Peltea de portocale

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Spalam merele si le taiem in bucati mai mici , impreuna cu cotoarele si casutele  cu seminte . Punem apa peste mere si fierbem pana se inmoaie bine merele si  zeama scade cam la...Citeste continuarea

Tort cu crema de sampanie

Postat de: katty in Torturi

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase ....Citeste continuarea

Patatnik(budinca de cartofi)

Postat de: katty in Mancaruri de legume

 Decojim cartofii , ii spalam si ii dam pe razatoarea mare .Ii amestecam cu ouale , branza sfaramata , menta , piper si sare , dupa gust. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia si o asezam...Citeste continuarea

Prajitura cu cafea

Postat de: margo in Prajituri

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de...Citeste continuarea

Clatite cu umplutura de nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Pentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta...Citeste continuarea

Spanac cu oua si pui

Postat de: girldandy in Mancaruri de legume

Se curata ceapa,se toaca marunt, se pune la prajit.Se adauga morcovul si ardeii tocati marunt,bulionul si se calesc impreuna. Pulpele de pui se fierb si apoi se racesc.Se taie feliute...Citeste continuarea

Tocana de porc la cuptor

Postat de: papabundetot in Porc

Am taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare. Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu...Citeste continuarea

Negresa de post

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Intr-un castron,amestecam faina,zaharul,praful de copt,cacaoa,un praf de sare. Adaugam apoi uleiul si apa minerala si omogenizam. La final,adaugam dulceata. Punem compozitia intr-o tava(35/24 cm)...Citeste continuarea

Știucă umplută

Postat de: merylow in Peste

Se spală foarte bine știuca. Se curață de solzi apoi se taie pe burtă de la cap până la coadă, se scot intestinele și se curață bine în interior. Apoi se invelește...Citeste continuarea

Tort Bienenstich - Intepatura de...

Postat de: Corina33 in Torturi

Pregatim intai budinca pentru crema : se pune laptele la fiert, se amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte, se omogenizeaza, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe pana da in...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor cu cascaval...

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Pulpele le punem la fiert cu un cub de knor.Sunca,ceapa si ardeiul taiate marunt se calesc in putin ulei.Intr-un vas termorezistent punem bucati de unt,felii de branza topita,pulpele...Citeste continuarea

Muffins cu crema de lamaie

Postat de: Adele in Dulciuri

Crema de lamaie : se pune o oala cu lapte pe foc ,coaja de lamaie ,intr-un vas se amesteca zaharul cu oul ,faina si sucul de lamaie,cand laptele da sa fiarba se ia de pe foc si se adauga crema...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciuperci

Postat de: Larisel in Ciorbe

Fasolea se pregateste cu o seara inainte, se alege, se clateste si se lasa la inmuiat pana a doua zi. Punem fasolea la fiert, iar dupa vreo 10-15 minute de fierbere se schimba apa. Facem...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci cu zaharul si ouale. Adaugam zaharul vanilat, bicarbonatul, praful de sare,grisul, faina. Amestecam sa obtinem un aluat destul...Citeste continuarea

Pancakes pufoase

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat sau esenta si sarea si amestecam usor. In alt bol punem ouale si laptele, amestecam, apoi adaugam in bolul cu...Citeste continuarea

Pui prajit cu sos de soia

Postat de: mitinita in Pui

Pulpele de pui se curata si se spala. Eventual, le puteti dezosa. Se taie in 3 bucati ( 1 bucata pulpa inferioara si 2 bucati pulpa superioara) si se pun la marinat cu sosul de soia si uleiul de...Citeste continuarea

Tort cu crema de menta si ciocolata

Postat de: Ina in Torturi

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand  restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina,...Citeste continuarea

Mini tarte cu struguri

Postat de: sufletista in Prajituri

Aluat -Intr-un bol punem 300 g faina,zaharul,zaharul vanilat,sare,facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile,untura la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen(daca este...Citeste continuarea

Melci cu branza dulce

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul:  Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Briose cu lamaie

Postat de: robert_badica in Prajituri

Se amesteca faina,coaja de la lamaie,si praful de copt intr-un bol.Separat se amesteca ouale,zaharul si untul topit,apoi se pune laptele,zeama de la lamaie,esenta de lamaie,si nucile.Se amesteca...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: papabundetot in Ciorbe

Am cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus...Citeste continuarea

Focaccia cu rozmarin

Postat de: cristeena20 in Piine

- Punem faina intr-un bol. Separat amestecam apa calda cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul de masline. Turnam totul peste faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Turnam pe masa de lucru...Citeste continuarea

Sticky pudding

Postat de: papabundetot in Prajituri

Blatul: Am curatat curmalele de samburi si le-am taiat in bucatele mai mici,am adaugat peste ele apa clocotita cat sa le acopere si le-am lasat deoparte.Am pus intr-un castron untul ,anasonul...Citeste continuarea

Varza dulce a la Cluj

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper...Citeste continuarea

Muffins cu mere si scortisoara

Postat de: cristeena20 in Prajituri

- Merele curatate de coaja si razuite se amesteca cu 2-3 linguri din zaharul brun. - Amestecam restul de zahar cu ulei (eu am folosit ulei de masline) si cu scortisoara. Adaugam oul si...Citeste continuarea

Pizza cu blat pufos

Postat de: robert_badica in Pizza

Mai intai pregatim toate ingredientele necesare. Apoi, drojdia se freaca cu zaharul pana ce devine lichida. Apoi se adauga ouale si uleiul. Se amesteca bine, dupa care se adauga apa si faina....Citeste continuarea

FARFALLE CU CUSCUS

Postat de: girldandy in Farfalle

Se taie ceapa rodele si se pune la calit.Se adauga bulionul si se lasa 2-3minute sa se caleasca impreuna cu ceapa.Apoi se adauga apa peste prajeala si se lasa la fiert.Cind apa a inceput sa fiarba...Citeste continuarea

Pui cu ardei, ciuperci si maghiran

Postat de: ralu_ca in Pui

Am taiat puiul in 4 si l-am condimentat cu sare, piper, iar cu amestecul facut din usturoiul tocat marunt amestecat cu unt moale am uns bucatile de pui. Acestea se aseaza intr-un vas termoizolant,...Citeste continuarea

Alivenci moldovenesti

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas am sfaramitat branza cu furculita, adaugam ouale batute, untul topit, dar sa nu fie fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Apoi am adaugat malaiul si faina. Compozitia...Citeste continuarea

Chec duo de post

Postat de: Larisel in Prajituri

Pregatim tava si aprindem cuptorul. Amestecam toate ingredientele mai putin praful de cacao si dulceata de prune. Dupa ce compozitia a devenit omogena, impartim amestecul in doua parti....Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput am scobit miezul de avocado si l-am pus intr-un vas peste care am turnat putina zeama de lamaie. apoi am pisat miezul cu furculita. Dupa ce am tocat patrunjelul, rosiile si ceapa...Citeste continuarea

Ciorba à la grec originala

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Adevarata ciorba à la grec este facuta doar cu  fondul de supa de pui , fara legume doar cu orez si amestecul de galbenus cu lamaie dar eu am lasat si carnea si legumele pe care le...Citeste continuarea

Batoane cu glazura

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas mixam ouale cu zaharul, laptele, margarina, praf copt, faina si mierea, apoi turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem la cuptor pana ce se coace ( test cu...Citeste continuarea

Pui Cacciatore

Postat de: Carmen_Ana in Pui

Am condimentat ciocanelele cu sare si piper,apoi le-am asezat in oala de teflon a aparatului,in care turnasem uleiul. Am setat FRY si timpul de 15 minute,apoi le-am rumenit usor pe toate...Citeste continuarea

Tort ciocolatos "Leo''

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Ouale le mixam bine cu zaharul,adaugam zeama de la portocala si punem pe foc ,pana se ingroasa. Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am lasat 10 min sa se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]