Așa, am cam șomat zilele astea :D Adică la postat rețete, nu în bucătărie :) Acum vă aduc o rețetă tare faină și simplă, împrumutată de undeva din blogosfera culinară, e salvată de mult timp în calculator (la vremea aceea, nu mă interesa sursa :D, nici nu știam de Bucătăraș) Oricum, acum i-am adus un pic de Panacris ;) Spor și poftă bună!
Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, tocate mărunt, asezonându-se cu sare iodată, lăsându-se la călit încă vreo 3 minute. Umpultura se lasă la răcit până ce se pregătește aluatul.
Ouăle se bat energic cu smântâna, uleiul și făina cernută, împreună cu praful de copt și apoi se asezonează cu sare. Din această compoziție se iau două linguri și se adaugă amestecului de ciuperci. Intr-o tavă de chec tapetată cu hârtie de pergament se toarnă aluatul, iar în mijloc se pune ușor cu lingura umplutura. Se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 200 grade.
După ce trece testul scobitorii, se scoate checul, apoi se lasă la răcit.
Spor și poftă bună!