Strudel cu mar si nuca

de laura_n in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 5971 vizualizari

 

Un aluat grozav de foietaj facut in casa, o reteta extraordinara pentru care ii multumesc lui Ruxy >:d

 

INGREDIENTE

  • pentru foietaj
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt gras
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 praf sare
  • 1 pahar apa rece
  • pt umplutura
  • 1 kg mere
  • cateva linguri zahar (in functie de cat de dulci sunt merele si de gustul personal )
  • 1 cub unt
  • scortisoara macinata
  • nuca tocata
  • zahar pudra
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mar si nuca:

Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic. 

Untul moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare. 

Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem cate o foaie de aluat si intindem deasupra in strat egal compozitia de unt. Rulam foile, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider. Eu l-am tinut pana a doua zi, dar cred ca e suficient sa il tineti cateva ore.

Merele le-am spalat si le-am ras. Am adaugat un pic de zahar si apoi le-am pus la calit in putin unt, in wok. Le-am lasat pe foc cat sa scada sucul lasat de mere, apoi am dat deoparte si am adaugat nuca macinata. Am amestecat si am lasat sa se raceasca. 

A doua zi, am scos aluatul de la frigider, l-am intins cam la jumatate de cm grosime. Am taiat fasii mai lungi,mai scurte, le-am crestat cu ajutorul rolei speciale, am pus umplutura de mar, am presarat scortisoara si am rulat.

Le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am uns cu ou batut rulourile. Le-am mai dat 10minute la frigider, apoi le-am bagat in cuptor, la copt, la 200 grade, aprox. 20 minute. Dupa ce s-au rumenit, le-am scos de la cuptor, am lasat un pic sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar si am servit cu un ceai verde.

Parfum de toamna intr-un aluat minunat.

Multumesc inca o data, Ruxule! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mar si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si nuca