Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort Piramida cu stele
Postat de: timea in TorturiCrema Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de visine si crema de...
Postat de: aliliana in TorturiBlatul : albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana...Citeste continuarea
Omleta Rapida Cu Danish Blue Si...
Postat de: gatiticuspor in SomonBateti ouale apoi adaugati branza danish blue si un praf de sare si piper. Caliti ceapa verde in putin unt, cand aceasta este gata puneti-o peste ouale batute, apoi turnati amestecul...Citeste continuarea
Chiftelute de carne si ricotta/urda...
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneToate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul Cu...Citeste continuarea
Rulada cu ciuperci
Postat de: BuniMaria in Aperitive / GarnituriCiupercile si ceapa se curata,spala,si se toaca marunt. Punem la calit ceapa cu o lingura ulei. Cand devine sticloasa adaugam ciupercile si le calim pana scade zeama lasata. Stingem...Citeste continuarea
Bruschette Cu Ciuperci Si Otet...
Postat de: gatiticuspor in Aperitive / GarnituriTaiati ciupercile in cuburi si tocati usturoiul si chiliul marunt. Caliti in putin ulei pana ce ciupercile se aburesc putin. Apoi adaugati otetul balsamic si sosul se soia si lasati pe foc mic...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe pregateste umplutura: Se tocata ceapa marunt,morcovul il taiem feliute subtiri sau cat mai marunt,se pun la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se pun ciuperciile scurse de zeama si...Citeste continuarea
Drob din organe de iepure de casa
Postat de: BuniMaria in Aperitive / GarnituriPunem la fiert organele impreuna cu foaia de dafin. Cupa ce s-au fiert le lasam sa se raceasca. Ceapa o tocam marunt si o inabusim in putina apa. Cand organele s-au racit le dam prin...Citeste continuarea
Quiche cu porumb si ton a la Simo
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim aluatul : amestecam faina cu sarea si cu untul rece taiat cubulete. Cand amestecul devine nisipos, adaugam oul si apa, cat sa putem framanta un aluat care se leaga. Il invelim...Citeste continuarea
Mic Dejun Special
Postat de: gatiticuspor in SomonBateti ouale cu un praf de sare si piper, topiti un cub de unt intr-o tigaie pe foc mic apoi turnati ouale amestecand cu o spatula pana ce ouale sunt gata. Prajiti painea si asezati-o pe o...Citeste continuarea
Tort cu crema de bezea cu aroma de...
Postat de: BuniMaria in TorturiBlatul Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului. Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura. Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCuratam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua. Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu...Citeste continuarea
Tort aniversar chitara
Postat de: comanligia in DulciuriAm incins cuptorul la 180°c. Am pregatit tava in forma de chitara unsa cu putin ulei sau unt. Am separat albusurile de galbenusuri,care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat...Citeste continuarea
Mini Cheesecake Cu Portocala Si Oreo
Postat de: gatiticuspor in DulciuriPuneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine. Topiti untul la microunde (~ 40 de secunde ) si lasati-l sa se racoreasca putin....Citeste continuarea
Fasole verde cu multe legume
Postat de: babi5 in Mancaruri de postZarzavatul, ceapa,ardeiul si usturoiul se curata se spala si se toaca, fasolea verde se pune intr-o strecuratoare se clateste bine cu apa si se pune intr-un recipient. Intr-o oala sau...Citeste continuarea
Salata de legume cu maioneza
Postat de: BuniMaria in SalateCartofii,morcovul,telina,pastarnacul se curata, spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb radacinoasele punem si un ou la fiert. Castravetii se spala si se toaca in cuburi...Citeste continuarea
Tarta cu spanac
Postat de: BuniMaria in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Umplutura: Ceapa curatata,spalata ,taiata marunt se caleste in ulei. Peste ceapa se uga spanacul...Citeste continuarea
Rulada cu spanac si crema de branza
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriPregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si...Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si piscoturi
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriPrima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand se apropie sa dea in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se sa se raceasca. Se bate frisca....Citeste continuarea
Napolitane
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pun 250g de zahar intr-un vas, la foc mic, iar dupa ce s-a caramelizat se adauga margarina. Dupa ce s-au fiert, se adauga nucile, amestecand continuu pana ce se mai ingroasa putin. Zaharul...Citeste continuarea
Tort rapid
Postat de: cristinutanicolita in TorturiBlat 1: Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare,se adauga uleiul,galbenusurile,si faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mediu. Blat 2: Albusurile se bat spuma cu...Citeste continuarea
Caltabos muntenesc
Postat de: aliliana in Mezel de casaCarnea se toaca. Se amesteca cu orezul ( spalat), ceapa tocata marunt, sare, piper. Se amesteca bine compozitia. Cu aceasta se umple cele doua mațe. Se leaga la capete ca sa nu iasa compozitia....Citeste continuarea
Bezele
Postat de: bylaura in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se adauga putin colotant alimentar si se amesteca usor pana prinde o culoare uniforma....Citeste continuarea
Ciorba de salata cu jumari de porc,...
Postat de: aliliana in CiorbeLegumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati....Citeste continuarea
Duet de ciocolata si zmeura cu...
Postat de: miha in PrajituriBlat: Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot....Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriBlat: Biscuitii rupti bucati se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga zaharul, cacaoa si untul topit. Se mixeaza din nou pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie...Citeste continuarea
Tarta cu ceafa de porc
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem faina, drojdia dizolvata in lapte, untul topit, oul intreg si praful de sare si framantam aluatul pana se dezlipeste de peretii vasului. Ungem o tava de tarta cu unt,...Citeste continuarea
Chec cu carnati de porc, branza si...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se mixeaza ouale, se adauga laptele si telemeaua data pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou...Citeste continuarea
Tort cu fructul pasiunii si frisca
Postat de: papabundetot in TorturiAm pus in robot biscuitii si untul si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se raceasca. Intr-o oala mica am pus la...Citeste continuarea
Rulada din piept de porc
Postat de: papabundetot in PorcAm dezosat pieptul de porc si l-am ajustat pentru a obtine o bucata cat de cat uniforma,pastrand soricul.Am marinat carnea cu sare,cimbrisor,boia afumata si am lasat-o sa se marineze pana a 2-a...Citeste continuarea
Tort cu banane,nuci pecan si sos de...
Postat de: papabundetot in TorturiBlatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand...Citeste continuarea
Curcan la cuptor cu legume
Postat de: papabundetot in CurcanAm spalat bine curcanul si apoi l-am uscat cu prosoape de hartie si l-am asezat sa se odihneasca pe o coala mare de hartie de copt. Intr-un castronel am pus untul la temperatura camerei,frunzele...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru blat, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie. Mixam la treapta maxima pana cand bezeaua devine tare, astfel ca atunci cand intoarcem vasul...Citeste continuarea
Alba ca Zapada (Lamaita)
Postat de: andreea91 in PrajituriPrepararea foilor: Intr-un vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de...Citeste continuarea
Prajitura Albinita
Postat de: amalia01 in PrajituriFOILE: Faina si margarina se pun intr-un bol si se "freaca" intre palme pana cand se omogenizeaza. Adaugi laptele si framanti usor. Se adauga zaharul si ouale, framantand pana la...Citeste continuarea
Prajitura Snickers-5 ANI DE...
Postat de: ela in PrajituriPregatim blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adugam treptat zaharul si batem bine. Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si adaugam treptat in...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: robert_badica in PrajituriTiramisu reţetă originală Pregatim toate ingredientele.Intr-un bol,punem branza mascarpone si zaharul. Cu ajutorul unui mixer amestecam pana ce zaharul se incorporeaza bine, circa 5 minute....Citeste continuarea
Prajitura Alba ca Zapada
Postat de: comanligia in PrajituriPentru foi amestecam intr-un bol ouale,zaharul,uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul.Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi...Citeste continuarea
Saratele
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAm facut de doua ori saratelele, prima data am pus doar branza telemea, apoi am adaugat si branza proaspata, sa mai estompeze din sare. Sfaramam branza sarata cu furculita, sau o dam pe...Citeste continuarea
Supa de vara
Postat de: DanaModog in SupeSe caleste ceapa cu putina boia si se adauga apa calduta cu cuburile de legume, varza taiata suptire, gulia, morcovul si patrujelul radacina cubulete. Se lasa la fiert pana morcovul e fiert...Citeste continuarea
Paste cu ciuperci
Postat de: DanaModog in PenneSe caleste ceapa in ulei, dupa se adauga morcovul taiat dupa preferinte si ciupercutele spalate si taiate, se lasa sub capac pana se evapora apa lasata de ciuperci si se adauga bulionul, sarea,...Citeste continuarea
Ciorba de vitel simpla
Postat de: DanaModog in CiorbeEu am calit ceapa si am aduagat morcovii taiati rondele si carnea cubulete, am lasat cam 5-6 minute si am adaugat apa (nu am masurat sa vad cat) si am adaugat boia piper si cuburile de legume. Am...Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: DanaModog in PrajituriIntr-un bol am adaugat laptele, zaharul si uleiul si am amestecat cu un tel. Am adaugat faina cu praful de copt incet in compozitie. Am impartit compozitia in 2 si in una am pus cacao iar in...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: DanaModog in PuiTaiem pieptul pe pui cubulete de 2 cm, taiem ceapa in jumate si gogosarul tot cubulete de 2 cm. Spalam ciupercutele si nu le curatam de piele. Multa lume le curata dar nu trebuie mai ales daca...Citeste continuarea
Tort cu capsuni
Postat de: DanaModog in TorturiBlatul: Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praf de copt si...Citeste continuarea
Aperitiv
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe taie legumele, branza si salamul si se aseaza pe farfurie. Se sara rosiile si castravetii. Aperitivul se serveste cu paine. Citeste continuarea
Decoct de flori de salcam
Postat de: autodiag in BauturiIntr-un ibric se pune apa la foc impreuna cu florile de salcam si se fierb 5-10 minute. Dupa aceea, decoctul se strecoara intr-o cana. Se bea cald. Citeste continuarea
Cafea
Postat de: autodiag in CafeaSe pun apa si zaharul la fiert intr-un ibric, iar atunci cand dau in clocote se adauga cafeaua. Se amesteca, iar apoi se ia ibricul de pe foc. Citeste continuarea
Bilute din biscuiti
Postat de: manuela22 in DulciuriMaruntesti biscuitii prin masina de tocat Freci margarina/untul cu zaharul, cacao, esenta de rom, nucile si biscuitii macinati. Formezi mai apoi bilute din compozitia obtinuta si le...Citeste continuarea
Prajitura galbena
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se pune zaharul pe rand si se mixeaza bine pana face tepi. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna...Citeste continuarea