Negresa cu ciocolata, cafea si alune

de T I M E A in Prajituri, 24 Ian 2015 | 10884 vizualizari

 

Tare mult imi place combinatia aceasta de prajitura cu ciocolata, cafea si alune.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet unt nesarat / 125 gr (80% grasime)
  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 120 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cafea neagra macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • 180 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite unt nesarat
  • 4 linguri alune nesarate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata, cafea si alune:

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare.

Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua.

Ciocolata o topim pe baie de aburi si o incorporam la final mixand din nou cu mixerul pe treapta 1.

Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. 

Turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute, ultimele 15 minute reducand temperatura la 160 de grade.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem prajitura pe un platou.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si ungem prajitura cu aceasta glazura. 

Peste glazura presaram alune tocate (se pot si praji inainte).

Prajitura se poate felia si servi imediat dupa ce glazura s-a intarit. 

TIPS-URI

1

Alunele se pot praji

2

Se pot folosi nuci sau migdale prajite in loc de alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata, cafea si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (42)

T I M E A 1

26.01.2015, 21:11

cu drag fetelor

Corinuta 1

28.01.2015, 20:59

Minunata si tare buna!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

30.01.2015, 17:20

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate