Tare mult imi place combinatia aceasta de prajitura cu ciocolata, cafea si alune.
Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare.
Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua.
Ciocolata o topim pe baie de aburi si o incorporam la final mixand din nou cu mixerul pe treapta 1.
Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute, ultimele 15 minute reducand temperatura la 160 de grade.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem prajitura pe un platou.
Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si ungem prajitura cu aceasta glazura.
Peste glazura presaram alune tocate (se pot si praji inainte).
Prajitura se poate felia si servi imediat dupa ce glazura s-a intarit.
1
Alunele se pot praji
2
Se pot folosi nuci sau migdale prajite in loc de alune