Am fost inspirata de aceasta reteta de la fetele de-aici de pe Bucataras si am fost foarte multumita de rezultat. Sper sa va placa si voua.
Untul se lasa intai sa se moaie la temperatura camerei. Se mixeaza apoi untul cu zaharul pana devin o crema. Se adauga apoi ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine. Se adauga sucul de la lamaie, coaja si esenta de vanilie si se amesteca. Se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca cu o lingura pana se formeaza un aluat moale si usor lipicios. Acesta se da la frigider pentru o ora.
Dupa acest timp se ia din aluat cu o lingurita si se formeaza bile cu mana. Le dam intai prin zahar tos si apoi prin zahar pudra si apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le punem in cuptor pentru aproximativ 30 minute pana devin usor aurii. Avem grija si mai verificam cuptorul din cand in cand pentru a nu se arde.
Le scoatem din cuptor si le servim alaturi de o cana de lapte sau cafea.
Pofta buna!