A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Rulou din piept de pui cu bacon si...

Postat de: simona72 in Pui

Bucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si stafide

Postat de: Valyvalentyna in Dulciuri

Pentru inceput am uns tava cu unt topit si am intins 4 foi de placinta pe care le ungem si pe ele cu unt apoi turnam sau punem cu polonicul din compozitia de iaurt preparata astfel: Batem bine...Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Cele 8 albusuri cu un praf de sare le batem bine,pana nu pica dupa tel,apoi adaugam zaharul,lingura cu ligura,mixam bine dupa fiecare lingura de zahar pana se topeste,din cand in cand...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si alune

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un vas mic( ibric) topim untul, il dam deoparte, topim in el ciocolata, amestecam sa se topeasca si adaugam smantana, omogenizam bine. Ouale le mixam cu vanilia si zaharul brun 10 minute...Citeste continuarea

Prajitura desteapta

Postat de: deea2686 in Dulciuri

Separi ouale,bati galbenusurile cu zaharul,adaugi untul topit dar racit,esenta,faina si omogenizezi bine.Apoi torni laptele rece pina aluatul devine omogen.Bati spuma albusurile si le adaugi in...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci si pancetta

Postat de: deea2686 in Penne

Cureti  si speli ciupercile, le tai felii, le pui intr-o tigaie de paste cu ulei de masline la calit.Apoi adaugi pancetta,ceapa taiata marunt,sare ,un paharel de apa si le lasi pe foc pina...Citeste continuarea

Carbonara cu dovlecel si morcov

Postat de: deea2686 in Penne

Intr-o tigaie pentru paste adaugi ulei de masline ,jumatatea de ceapa taiata marunt,usturoiul,morcovul cubulete si pancetta si lasi la foc mic vreo 20 de minute pina morcovul e aproape facut....Citeste continuarea

Ficat de pui cu cartofi,bacon si...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Ficatul de pui il curatam de pielita si il punem la fiert intr-o cratita cu apa si putina sare.Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem in alta cratita la fiert.Cand au fiert cartofii si...Citeste continuarea

Pateuri cu cas si conserva de vita

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Foietajul il dezghetam la temperatura camerei. Conserva de vita, casul, cascavalul le taiem bucatele, aproximativ egale, ca niste cuburi. Maslinele le taiem in jumatati, pe lungime. Presaram faina...Citeste continuarea

Pide cu branza si susan

Postat de: RuxyRux in Piine

Lichefiem drojdia cu 3 linguri lapte caldut. Cernem faina, facem o mica gropita in mijloc si punem zaharul, pe margine sarea si uleiul, apoi turnam in mijloc drojdia lichefiata, oul si...Citeste continuarea

Pizza rustica

Postat de: Corina33 in Pizza

Se amesteca faina cu sarea, se adauga laptele caldut si uleiul. Drojdia si freaca impreuna cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga la faina. Se framanta aluatul minim 10 minute cu mainile...Citeste continuarea

Briose cu capsuni

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala capsunile si, daca este necesar, se taie in jumatati si se pun doua linguri de zahar peste ele pentru a se indulci. Se mixeaza ouale...Citeste continuarea

Pariziene cu dulceata

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pune faina cernuta intr-un castron si se amesteca cu garantul pentru aluaturi dospite. Intr-un alt castron se freaca oul intreg si albusul (galbenusul va fi folosit la ungerea parizienelor)...Citeste continuarea

Torturi inima tiramisu reteta

Postat de: cristina1985 in Torturi

Tiramisu reţetă originală Blat: Nuca macinata se amesteca cu ingredientele uscate. Adaugati apa, esentele, uleiul, si amestecati cu telul dupa fiecare.Se pune aluatul intr-o tava...Citeste continuarea

Cârnați la garniță (...

Postat de: panacris in Mezel de casa

Untura se prepară conform rețetei http://www.bucataras.ro/retete/jumari-la-multicooker-67580.html, Slănina proaspătă tăiată mărunt se pune în vasul aparatului Multicooker de...Citeste continuarea

Cartofi și cârnați în sos de...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se spală bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se răcesc apoi se curăță și se taie cubulete. Cârnații se taie rondele si se prajesc pe ambele părți...Citeste continuarea

Cotlet de porc facut rulada, fiert...

Postat de: simona72 in Mezel de casa

Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe...Citeste continuarea

Fursecuri cu migdale

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol punem untul,untura,galbenusul,zeama si coaja de portocala si amestecam, In alt bol  adaugam migdalele tocate(sau macinate)praful de copt,zaharul,un praf de sare,faina.Adaugam...Citeste continuarea

Tort cu capsuni

Postat de: tarasmariana in Torturi

Blat :  In primul rand separam albusurile de galbenusuri. Apoi se bat albusurile cu 50g de zahar pana se fac ca o bezea. Punem intr-un bol faina, praful de copt si amidonul apoi le...Citeste continuarea

Sos de creveti cu sofran

Postat de: Sylvia in Fructe de mare

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe...Citeste continuarea

Rulouri - pachetele de primăvară-...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare. Se curata și se toaca prazul. Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok. Adăugați carnea și gatiti...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: Irina in Dulciuri

Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu cas

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Se curata cartofii de coaja si se taie in jumatati, apoi se fierb in apa clocotita cu putina sare. Se fierb doar pe jumatate si se scot cand inca sunt tari. Se scurg de apa, se lasa sa se raceasca...Citeste continuarea

Noodles cu busuioc si chili

Postat de: mitinita in Paste

Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc cu apa rece. Se lasa sa se scurga bine. Se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sosul. Se poate servi rece sau cald....Citeste continuarea

Cartofi razuiti

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoare, pe partea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se asezoneaza cu sare si amestec de piper cu usturoi. Se pune uleiul si se amesteca. Se...Citeste continuarea

Budinca de pulpe dezosate,carnati...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Pulpele dezosate si carnatul le-am taiat bucati potrivite si intr-o tigaie in care am adaugat o lingura de ulei le-am rumenit putin.Peste am adaugat si sunca si am lasat-o sa se caleasca putin....Citeste continuarea

Varza de Bruxelles, broccoli si...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei :...Citeste continuarea

Reteta de snitele de pui in aluat...

Postat de: merisor67 in Pui

Preparare Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire, apoi il batem usor( nu prea tare, ca pe cea...Citeste continuarea

Salata verde cu ceapa si castravete

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Se spala salata si se taie. Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata castravetele de coaja, se spala si se taie in patru, apoi se feliaza. Se adauga otetul, uleiul si sarea si...Citeste continuarea

Rulada din piept de porc

Postat de: simona72 in Mezel de casa

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata... Se spala carnea, se rade cu...Citeste continuarea

Tort Egiptean

Postat de: sufletista in Torturi

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul. Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, amestecam cu o paleta cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava...Citeste continuarea

Pui la cuptor

Postat de: rhapsody in Pui

1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul...Citeste continuarea

Prajitura ''Trandafirul negru''

Postat de: Teo in Prajituri

Mai intai framantam: amestecam toate ingredientele si framantam o coca mai moale. Impartim coca in 6 parti egale. Pana ''ajunge coca la moara''  pregatim umplutura : amestecam macul...Citeste continuarea

Bezele cu ceai negru

Postat de: rhapsody in Dulciuri

Bezele: 1. Preincalzesti cuptorul la foc mediu.  2. Mixezi albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugi zaharul lingura cu lingura, dupa fiecare lingura adaugata mixezi pana cand...Citeste continuarea

Chifle cu unt si seminte de susan

Postat de: merisor67 in Piine

Mai intai preparam maiaua. Maruntim drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se dilueaza. Incalzim usor 200 ml apa si o adaugam peste...Citeste continuarea

Cozonaci pufosi

Postat de: geoline in Dulciuri

Mai intai facem maiaua. Amestecam drojdia cu 2 linguri zahar si cateva linguri lapte. Punem faina pana obtinem o compozitie mai groasa ca cea de smantana. Acoperim cu folie de plastic si lasam la...Citeste continuarea

Scones

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sare, facem gaura in mijloc adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam pana cand este incorporat. Adaugam oul batut cu zaharul si...Citeste continuarea

Chifle pizza

Postat de: sufletista in Pizza

Aluat : intr-un bol amestecam faina cu sare, zaharul si facem gaura in mijloc. Adaugam ouale batute, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Incepem sa framantam adaugand treptat...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu galuste din cartofi

Postat de: simona72 in Pui

Pentru tocanita: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se taie ardeiul julien si se adauga la ceapa si se lasa sa se caleasca 1 minut. Se adauga carnurile de pui, se...Citeste continuarea

Mere coapte umplute cu nuci si stafide

Postat de: katty in Dulciuri

Spalam merele si le stergem cu un prosop.Taiem cate un capac deasupra, iar cu ajutorul unei linguri scoatem mijlocul merelor, pastrand un perete de 1 cm. Amestecam nucile macinate cu...Citeste continuarea

Mancare de castraveti cu piept de pui

Postat de: katty in Pui

Taiem castravetii rondele potrivit de groase si ii tinem in apa rece 2-3 ore pentru a-i desara. Schimbam din cand in cand apa. Tocam ceapa fin si pieptul in bucati potrivite. In uleiul...Citeste continuarea

Supa dulce de malai

Postat de: katty in Supe

Curatam dovleacul de coaja si seminte si il taiem cubulete relativ egale. Punem cubuletele intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana se inmoaie si se rumenesc usor. Intre timp...Citeste continuarea

Ciuperci a la Grec

Postat de: katty in Mancaruri de post

Trecem ciupercile  rapid printr-un jet de apa, le scurgem bine si le feliem.T ocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat bine si capata o culoare usor aurie...Citeste continuarea

Negresa marmorata

Postat de: katty in Prajituri

Tocam fin 150 gr ciocolata, iar restul grosier. Punem ciocolata tocata fin intr-un bol si o topim la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si o lasam sa se raceasca putin. Punem untul si zaharul...Citeste continuarea

Tort cu crema de portocale

Postat de: katty in Torturi

Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugati galbenusurile, apoi untul...Citeste continuarea

Saramura de pui

Postat de: katty in Pui

Se transeaza puiul, se spala bine, se scurge si se da cu sare si piper. Se lasa 10 minute, apoi se pune la prajit in uleiul incins, bine, pe toate partile. Intre timp rosiile si ardeiul gras...Citeste continuarea

Rosii umplute cu branza

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalati rosiile, taiati-le un capacel mic, apoi cu o lingurita scoateti cu grija tot mijlocul. Lasati rosiile cu gura in jos sa se scurga pana faceti compozitia. Amestecati branza dulce cu...Citeste continuarea

Pizza cu sprot afumat

Postat de: katty in Pizza

Dizolvati drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul si sare. Amestecti faina cu uleiul de masline, drojdia dizolvata. Amestecati continuu, turnand cate putina apa calda pana obtineti un...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu iaurt

Postat de: katty in Supe

Desfacem  conopida bucatele, o spalam si o punem la fiert in apa cu putina sare sare cat sa o acopere. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie (15-20 de minute) Se strecoara conopida si se...Citeste continuarea

Supa de porumb cu cartofi si afumatura

Postat de: katty in Supe

Se taie afumatura cubulete si se prajeste in unt. Se scoate pe o farfurie cand este rumenita, apoi se pune la calit ceapa tocata fin. Se curata cartofii, se taie cubulete si se adauga peste ceapa....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]