Pilaf de primavara

de miki_a in Mancaruri de post, 11 Mar 2015 | 5837 vizualizari

 

La inceputul anotimpului verde avem parte de cele mai frumoase si de pret daruri din natura. Pe langa florile care ne incanta privirile avem parte si de verdeata care abunda de substante numai bune de leac. Si cum sanatatea trebuie intretinuta, si alimentatia noastra trebuie a fie pe masura. Ca sa nu mai lungesc vorba vreau sa va prezint o reteta de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. orez;
  • 200 gr. urzici;
  • 200 gr. leurda;
  • 3 cepe verzi;
  • 1 legatura de marar;
  • 1 morcov;
  • ulei pentru prajit (2-3 linguri);
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de primavara:

Spalam orezul in mai multe ape reci, frecand usor boabele cu degetele pentru a indeparta amidonul de pe ele!

La fel procedam si cu verdeata.  O clatim foarte bine sa nu ramana urme de praf pe frunze si o lasam la scurs pe servete pentru a trage apa in exces.

Alegem urzicile, le spalam in mai multe ape reci; separat, intr-o olita, punem putina apa (de doua degete) cu un praf de sare si cand da primul clocot introducem urzicile si le fierbem descoperit (nu mai mult de 1 minut). 

Ceapa spalata o tocam marunt si incepem sa o calim in ulei. Adaugam leurda tocata, mai calim cateva minute dupa care punem si morcovul taiat cubulete, urzicile oparite (scurse de zeama; zeama nu o aruncam ci o folosim la fiert orezul; daca vreti, tocati urzicile, dar asta nu este un pas obligatoriu; eu le-am pus asa ca erau maruntele) si orezul spalat.

Cantitatea de lichid in care fierbem orezul trebuie sa fie de trei ori mai mare decat cantitatea de orez...deci, zeama in care am fiert urzicile este insuficienta asa ca am folosit apa calda. 

Punem capacul, fierbem 7 minute, spalam si tocam marunt mararul, il punem peste orez, mai lasam 3-5 minute sa fiarba preparatul dupa care tragem de pe foc pentru ca orezul sa se umfle in aburii lui. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf la cuptor