A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chiftelute de legume (la cuptor) cu...

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Chiftele: Fasolea se spala si se pune in apa cu o seara inainte. A 2-a zi se pune la fiert, timp in care se schimba apa de 2-3 ori. Punem la robot fasolea fiarta si morcovii fierti si mixam...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata, visine si...

Postat de: Ina in Prajituri

Blat: Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.  Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de...Citeste continuarea

Reteta de Brocoli cu piept de pui...

Postat de: timea in Pui

Cum se prepara Reteta de Brocoli cu piept de pui la cuptor, o varianta pe placul tuturor: Mai intai spalam bine legumele. Brocoli il punem la fiert in apa cu putina sara si lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Supa de pasare, cu taitei

Postat de: Ina in Supe

Bucatile de carne de pasare ( de preferat de curte ) se pun la fiert in 3-4 litri de apa si putina sare.  Cand apa da in clocot, adunam spuma formata deasupra, apoi adaugam legumele spalate...Citeste continuarea

Carne de bibilică cu praz, leurdă...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Carnea de bibilică fiartă ( a fost fiartă pentru supă, aveți rețeta aici: ( http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-bibilica-69393.html ), se rupe bucăți cât mai mari de pe oase....Citeste continuarea

Ștrudel cu mere tip Baclava

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se curata merele și se taie în cuburi. Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute. Se topește untul rămas.  Intr-o tava,...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: ela2015 in Salate

Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere, cu putina sare, la foc mediu. Separat, fierbem ouale (10 minute). Curatam si le taiem felii la final, cand vom orna...Citeste continuarea

Homar cu orez

Postat de: dantes in Fructe de mare

Se fierbe cam 10 minute homarul, il decorticam, scoatem carnea si restul homarului il prajim 10 minute in ulei. Apoi il fierbem la foc mic cam 40 minute amestecand din cand in cand, la final...Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se curata merele de coaja si seminte, se spala si se taie feliute. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. In forma de tarta se pune margarina taiata bucatele impreuna cu 4 linguri zahar...Citeste continuarea

Cea mai buna reteta de chec pufos...

Postat de: andreea91 in Prajituri

Preparare Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se  formeaza o spuma . Incorporam...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bulion si crema...

Postat de: tarasmariana in Mancaruri de post

Prepararea aluatului : Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem o coca potrivit de tare si elastica, o impartim in 3 bucati din care intindem 3 foi pe care le coacem pe fundul...Citeste continuarea

Piept de pui pane

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie felii subtiri. Se asezoneaza cu sare (vegeta) , piper si se lasa la macerat in frigider In acest timp batem cu telul ouale ,adugam mustarul si un...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu chipsuri de...

Postat de: luminitzaschiau in Porc

Muschiuletul de porc se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-o tigaie antiaderenta si se prajeste putin pe fiecare parte dupa care se pune intr-un vas de ceramica, se adauga 100 ml vin...Citeste continuarea

Desert cozonac pufos cu finetti si...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. O lasam sa creasca 10 minute. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu...Citeste continuarea

Lava Cake

Postat de: luminitzaschiau in Prajituri

Untul si ciocolata se topesc la abur. Batem ouale intregi cu mixerul pana isi dubleaza volumul adaugam zaharul si mixam inca 5 minute. Scoatem mixerul si adaugam faina si amestecam cu spatula pana...Citeste continuarea

Tort trei ciocolate

Postat de: luminitzaschiau in Torturi

Incepem pregatirea pentru stratul de ciocolata alba. Punem frisca lichida pe foc si adaugam ciocolata alba cand incepe sa fiarba. Gelatina o amestecam cu cei 100 ml apa si adaugam in compozitia de...Citeste continuarea

Negresa cu branza de vaci

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem...Citeste continuarea

Paste cu ulei si usturoi

Postat de: robert_badica in Fusilli

Mai intai, punem la fiert pastele in apa cu sare. Intr-o tigaie separat, punem uleiul de masline. Usturoiul il taiem felii sau cubulete. In uleiul incins adaugam usturoiul. Lasam sa se...Citeste continuarea

Prajitura Rudy, altfel

Postat de: merisor67 in Prajituri

Amestecam untul  cu zaharul, adaugam galbenusurile si putina sare. Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le adaugam peste ingredientele amestecate anterior....Citeste continuarea

Prajitura din albusuri si crema de...

Postat de: Criss in Prajituri

Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu...Citeste continuarea

Tocanita din carne de vita

Postat de: ela2015 in Vita

Taiati carnea in cubulete potrivite. Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au...Citeste continuarea

Pilaf cu dovlecei

Postat de: ela2015 in Mancaruri de post

Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare. Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de...Citeste continuarea

Aperitiv cu bacon si branza de capra

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se-mparte aluatul foietaj în 8 fasii. Se taie branza de capră în 8 bucați. Impachetam fiecare bucata de branza de capră într-o felie de bacon. Puneti-le intr-o...Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei de casa

Postat de: Catalinaflorea in Supe

Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete, ceapa la fel, morcovii se dau pe razatoare si se pun toate la fiert. Se amesteca faina cu oul si un praf de sare pana devine nelipicios si usor...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu sos bolognese

Postat de: ctlina in Vita

Fierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim...Citeste continuarea

Focaccia cu cartofi si parmezan

Postat de: Adele in Pizza

Se  amesteca faina cu sare si zahar intr-un vas, se adauga parmezanul si se face un cuib. In apa calduta se dizolva drojdia, dupa care se toarna peste faina, se amesteca totul bine, dupa care...Citeste continuarea

Invartita cu mere si nuca

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura : Curatam si radem merele pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Cand sunt calite suficient tragem cratita de pe foc...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de porc acrita...

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga. In uleiul incins...Citeste continuarea

Cosulete cu branza de vaca si gem...

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam...Citeste continuarea

Sarmale de post cu soia

Postat de: gicuta69 in Mancaruri de post

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu gogosari marinati

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute. In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul . Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si...Citeste continuarea

Pandispan

Postat de: Catalinaflorea in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri; galbenusurile se bat cu mai mult de jumatate din zahar si cu coaja de portocala pana devin cremose si isi schimba culoarea, albusurile se bat cu un praf de...Citeste continuarea

Pâinici Laugenbrot

Postat de: CulinaryRainbow in Piine

Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și...Citeste continuarea

Gulas cu carne de porc, vin si legume

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

Carnea se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se prajeste in ulei incins, apoi se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei şi oregano, se stinge cu...Citeste continuarea

Supa cu peste afumat a la Sara

Postat de: mihaelar63 in Supe

Prazul feliat, se inmoaie in untul fierbinte . Adugati ardeiul kapia spalat, curatat . si feliat. Puneti faina , amestecati putin si diluati treptat cu 2 l apa . Sarati . Se pune cimbrul...Citeste continuarea

”Triunghiuladă” cu cocos

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

Cu siguranța mulți dintre voi ați pregatit macar o data salam de biscuiți, deci, va va fi foarte ușor sa pregatiți foile. Sa va reamintesc totuși. :) Am rupt biscuiții lasand și...Citeste continuarea

Lasagna cu vită și ciuperci

Postat de: CulinaryRainbow in Lasagna

Am pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de...Citeste continuarea

Peste rapid a la Emeril

Postat de: mihaelar63 in Peste

Se stropeste o tava pentru copt cu ulei de masline . Asezati in tava rondele de ceapa rosie . sarati-le si stropiti din nou cu ulei . Pe fiecare rondea de ceapa se aseaza cate o bucata de...Citeste continuarea

Fundite cu nuca si pesmet

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa . Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul...Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata

Postat de: cristeena20 in Pizza

Pregatim aluatul de pizza: Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu...Citeste continuarea

Mini alivenci

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

- Amestecam branza cu galbenusurile de ou si apoi adaugam smantana, untul moale si faina de malai si faina alba de grau. Punem putina sare fina si amestecam bine. Batem albusurile spuma si le...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi cu praz

Postat de: cristeena20 in Supe

- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite. - In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au...Citeste continuarea

Pide cu carnati

Postat de: cristeena20 in Pizza

Pregatim aluatul de pizza: Intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul si o parte din apa calda si o mana de faina. Lasam la odinhit si la crescut cca 20 minute. Adaugam apoi la faina si...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: margo in Mancaruri de legume

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Ouale se fierb tari. Cand sunt gata, cartofii se curata de coaja si se taie rondele. La fel si ouale se curata si se taie rondele. Ceapa se...Citeste continuarea

Ficat de porc prajit

Postat de: margo in Ficat

Ficatul se spala si se sterge bine cu servete absorbante.Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun bucatile de ficat. Se tin...Citeste continuarea

Desert pasta de zahar pentru decorat

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

În primul rând, este esențial ca zahărul să fie foarte fin. Eu am pregătit zahărul pudră acasă, nu doar pentru faptul că știu care este compoziția lui 100%, ci și pentru...Citeste continuarea

Tort Raffaello ( Valentine's Day )

Postat de: CulinaryRainbow in Torturi

După cum vedeți, această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită. Am separat...Citeste continuarea

Ciocolată de casă în două culori

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat...Citeste continuarea

Steak de porc cu sos vierge

Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri cu carne

Am condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill. Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat...Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]