Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chiftelute de legume (la cuptor) cu...
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postChiftele: Fasolea se spala si se pune in apa cu o seara inainte. A 2-a zi se pune la fiert, timp in care se schimba apa de 2-3 ori. Punem la robot fasolea fiarta si morcovii fierti si mixam...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata, visine si...
Postat de: Ina in PrajituriBlat: Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de...Citeste continuarea
Reteta de Brocoli cu piept de pui...
Postat de: timea in PuiCum se prepara Reteta de Brocoli cu piept de pui la cuptor, o varianta pe placul tuturor: Mai intai spalam bine legumele. Brocoli il punem la fiert in apa cu putina sara si lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Supa de pasare, cu taitei
Postat de: Ina in SupeBucatile de carne de pasare ( de preferat de curte ) se pun la fiert in 3-4 litri de apa si putina sare. Cand apa da in clocot, adunam spuma formata deasupra, apoi adaugam legumele spalate...Citeste continuarea
Carne de bibilică cu praz, leurdă...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea de bibilică fiartă ( a fost fiartă pentru supă, aveți rețeta aici: ( http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-bibilica-69393.html ), se rupe bucăți cât mai mari de pe oase....Citeste continuarea
Ștrudel cu mere tip Baclava
Postat de: ctlina in DulciuriSe curata merele și se taie în cuburi. Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute. Se topește untul rămas. Intr-o tava,...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: ela2015 in SalateSpalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere, cu putina sare, la foc mediu. Separat, fierbem ouale (10 minute). Curatam si le taiem felii la final, cand vom orna...Citeste continuarea
Homar cu orez
Postat de: dantes in Fructe de mareSe fierbe cam 10 minute homarul, il decorticam, scoatem carnea si restul homarului il prajim 10 minute in ulei. Apoi il fierbem la foc mic cam 40 minute amestecand din cand in cand, la final...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe curata merele de coaja si seminte, se spala si se taie feliute. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. In forma de tarta se pune margarina taiata bucatele impreuna cu 4 linguri zahar...Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de chec pufos...
Postat de: andreea91 in PrajituriPreparare Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bulion si crema...
Postat de: tarasmariana in Mancaruri de postPrepararea aluatului : Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem o coca potrivit de tare si elastica, o impartim in 3 bucati din care intindem 3 foi pe care le coacem pe fundul...Citeste continuarea
Piept de pui pane
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se spala, se sterge si se taie felii subtiri. Se asezoneaza cu sare (vegeta) , piper si se lasa la macerat in frigider In acest timp batem cu telul ouale ,adugam mustarul si un...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu chipsuri de...
Postat de: luminitzaschiau in PorcMuschiuletul de porc se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-o tigaie antiaderenta si se prajeste putin pe fiecare parte dupa care se pune intr-un vas de ceramica, se adauga 100 ml vin...Citeste continuarea
Desert cozonac pufos cu finetti si...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. O lasam sa creasca 10 minute. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu...Citeste continuarea
Lava Cake
Postat de: luminitzaschiau in PrajituriUntul si ciocolata se topesc la abur. Batem ouale intregi cu mixerul pana isi dubleaza volumul adaugam zaharul si mixam inca 5 minute. Scoatem mixerul si adaugam faina si amestecam cu spatula pana...Citeste continuarea
Tort trei ciocolate
Postat de: luminitzaschiau in TorturiIncepem pregatirea pentru stratul de ciocolata alba. Punem frisca lichida pe foc si adaugam ciocolata alba cand incepe sa fiarba. Gelatina o amestecam cu cei 100 ml apa si adaugam in compozitia de...Citeste continuarea
Negresa cu branza de vaci
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem...Citeste continuarea
Paste cu ulei si usturoi
Postat de: robert_badica in FusilliMai intai, punem la fiert pastele in apa cu sare. Intr-o tigaie separat, punem uleiul de masline. Usturoiul il taiem felii sau cubulete. In uleiul incins adaugam usturoiul. Lasam sa se...Citeste continuarea
Prajitura Rudy, altfel
Postat de: merisor67 in PrajituriAmestecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si putina sare. Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le adaugam peste ingredientele amestecate anterior....Citeste continuarea
Prajitura din albusuri si crema de...
Postat de: Criss in PrajituriAlbusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu...Citeste continuarea
Tocanita din carne de vita
Postat de: ela2015 in VitaTaiati carnea in cubulete potrivite. Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au...Citeste continuarea
Pilaf cu dovlecei
Postat de: ela2015 in Mancaruri de postOrezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare. Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de...Citeste continuarea
Aperitiv cu bacon si branza de capra
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe-mparte aluatul foietaj în 8 fasii. Se taie branza de capră în 8 bucați. Impachetam fiecare bucata de branza de capră într-o felie de bacon. Puneti-le intr-o...Citeste continuarea
Supa de legume cu taitei de casa
Postat de: Catalinaflorea in SupeSe curata cartofii de coaja si se taie cubulete, ceapa la fel, morcovii se dau pe razatoare si se pun toate la fiert. Se amesteca faina cu oul si un praf de sare pana devine nelipicios si usor...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu sos bolognese
Postat de: ctlina in VitaFierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim...Citeste continuarea
Focaccia cu cartofi si parmezan
Postat de: Adele in PizzaSe amesteca faina cu sare si zahar intr-un vas, se adauga parmezanul si se face un cuib. In apa calduta se dizolva drojdia, dupa care se toarna peste faina, se amesteca totul bine, dupa care...Citeste continuarea
Invartita cu mere si nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim umplutura : Curatam si radem merele pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Cand sunt calite suficient tragem cratita de pe foc...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc acrita...
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeSe taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga. In uleiul incins...Citeste continuarea
Cosulete cu branza de vaca si gem...
Postat de: VanessaAli in PrajituriSe freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam...Citeste continuarea
Sarmale de post cu soia
Postat de: gicuta69 in Mancaruri de postMai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu gogosari marinati
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute. In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul . Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si...Citeste continuarea
Pandispan
Postat de: Catalinaflorea in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri; galbenusurile se bat cu mai mult de jumatate din zahar si cu coaja de portocala pana devin cremose si isi schimba culoarea, albusurile se bat cu un praf de...Citeste continuarea
Pâinici Laugenbrot
Postat de: CulinaryRainbow in PiineAmestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și...Citeste continuarea
Gulas cu carne de porc, vin si legume
Postat de: reisnaor_2006 in PorcCarnea se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se prajeste in ulei incins, apoi se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei şi oregano, se stinge cu...Citeste continuarea
Supa cu peste afumat a la Sara
Postat de: mihaelar63 in SupePrazul feliat, se inmoaie in untul fierbinte . Adugati ardeiul kapia spalat, curatat . si feliat. Puneti faina , amestecati putin si diluati treptat cu 2 l apa . Sarati . Se pune cimbrul...Citeste continuarea
”Triunghiuladă” cu cocos
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriCu siguranța mulți dintre voi ați pregatit macar o data salam de biscuiți, deci, va va fi foarte ușor sa pregatiți foile. Sa va reamintesc totuși. :) Am rupt biscuiții lasand și...Citeste continuarea
Lasagna cu vită și ciuperci
Postat de: CulinaryRainbow in LasagnaAm pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de...Citeste continuarea
Peste rapid a la Emeril
Postat de: mihaelar63 in PesteSe stropeste o tava pentru copt cu ulei de masline . Asezati in tava rondele de ceapa rosie . sarati-le si stropiti din nou cu ulei . Pe fiecare rondea de ceapa se aseaza cate o bucata de...Citeste continuarea
Fundite cu nuca si pesmet
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFunditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa . Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata
Postat de: cristeena20 in PizzaPregatim aluatul de pizza: Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu...Citeste continuarea
Mini alivenci
Postat de: cristeena20 in Dulciuri- Amestecam branza cu galbenusurile de ou si apoi adaugam smantana, untul moale si faina de malai si faina alba de grau. Punem putina sare fina si amestecam bine. Batem albusurile spuma si le...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi cu praz
Postat de: cristeena20 in Supe- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite. - In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au...Citeste continuarea
Pide cu carnati
Postat de: cristeena20 in PizzaPregatim aluatul de pizza: Intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul si o parte din apa calda si o mana de faina. Lasam la odinhit si la crescut cca 20 minute. Adaugam apoi la faina si...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: margo in Mancaruri de legumeCartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Ouale se fierb tari. Cand sunt gata, cartofii se curata de coaja si se taie rondele. La fel si ouale se curata si se taie rondele. Ceapa se...Citeste continuarea
Ficat de porc prajit
Postat de: margo in FicatFicatul se spala si se sterge bine cu servete absorbante.Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun bucatile de ficat. Se tin...Citeste continuarea
Desert pasta de zahar pentru decorat
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriÎn primul rând, este esențial ca zahărul să fie foarte fin. Eu am pregătit zahărul pudră acasă, nu doar pentru faptul că știu care este compoziția lui 100%, ci și pentru...Citeste continuarea
Tort Raffaello ( Valentine's Day )
Postat de: CulinaryRainbow in TorturiDupă cum vedeți, această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită. Am separat...Citeste continuarea
Ciocolată de casă în două culori
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAm pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat...Citeste continuarea
Steak de porc cu sos vierge
Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri cu carneAm condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill. Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat...Citeste continuarea
Musaca din piure de cartofi cu...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame....Citeste continuarea