BUDINCĂ DIN COZONAC

de Panacris in Dulciuri, 16 Apr 2015 | 6479 vizualizari

 

E perioada când reciclăm preparatele numeroase pregătite de sărbători. Am vazut la HapleaBucătarul, http://retete-haplea.ro/budinca-din-cozonac-cu-sos-de-ciocolata, rețeta asta rapidă și n-am rezistat. Zis și făcut, cu mici modificări ;) Delicioasă, mulțumesc pentru idee HapleaBucătar.

 

INGREDIENTE

  • Cozonac 4 felii mai groase,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Frișcă lichidă 250 ml,
  • Lapte gras 100 ml,
  • Ciocolată cu stafide și alune 1 tabletă,
  • Pentru toping:
  • Globulețe,
  • mielușei și iepurași de ciocolată cca. 200 g,
  • Frișcă lichidă cca. 100 ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BUDINCĂ DIN COZONAC:

Feliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;)

Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus la treabă noua achiziție, tava porționată;), se tapetează cu foaie de pergament sau se unge cu unt și făină. În fiecare locaș se pun cubulețe de cozonac, strecurând printre ele bucățele de ciocolată.

Ouăle se bat energic cu frișca lichidă și laptele, apoi se toarnă peste prăjitura. Se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 180 grade.

Între timp se topește în vasul special pentru glazură ciocolățelele care n-au trecere la Zmei, se adaugă frișca lichidă și se amestecă energic până ce se omgenizează compoziția și se obține o glazură lichidă.

După ce a expirat timpul de coacere, de data asta nu e necesar să faceți testul scobitorii :D, cozonacul e copt de câteva zile :D, iar amestecul de ouă, lapte și frișcă lichidă se încheagă imediat.

Se toarnă glazura de ciocolată peste budincă și se la la răcit cca. 20 de minute. Apoi se scot bucățile deja porționate, asta mi-a plăcut cel mai mult, la această tavă;) se așează pe un platou și se servesc alături de ceai, lapte sau cafeluță.

Rapidă, ieftină, reciclată și delicioasă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCĂ DIN COZONAC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

tarasmariana 1

16.04.2015, 20:33

alilianaa 1

16.04.2015, 21:47

super idee!

Carmen_g 1

16.04.2015, 22:02

Ce-mi place budinca.....si-mi place si tava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briosa portugheza - Bolo Rei