A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu nuca si ganache de...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Blat:  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si visine

Postat de: sufletista in Dulciuri

Jeleu de visine -intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit, Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se...Citeste continuarea

Lemon curd-Cremă de lămâie

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am stors sucul de lamâie.Au fost suficiente doua lamâi mai mari. Acuma depinde si cât sunt de zemoase. Am pus ouale cu zaharul într-o cratita de inox si am amestecat...Citeste continuarea

Tort cu crema mousse de lămâie

Postat de: diaconta in Torturi

Asa cum am precizat la ingrediente, lemon curd-ul folosit la crema, l-am pregatit cu o zi înainte dupa reteta de aici . Asa cum am scris la reteta,acesta se poate pastra...Citeste continuarea

Ruladă din muşchiuleţ de porc

Postat de: diaconta in Porc

Muschiuletul de porc l-am taiat si l-am desfacut,astfel încât sa obtin o „foaie” care poate fi umpluta. Nu am facut poza la aceasta etapa,dar am început...Citeste continuarea

Chec aperitiv,cu piept de pui şi...

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Cascavalul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari, iar o parte l-am taiat cubulete. Pieptul de pui l-am fiert în apa cu sare, apoi l-am taiat cubulete. Pieptul de pui se...Citeste continuarea

Alcazare/Alcazale

Postat de: diaconta in Dulciuri

Mod de preparare bezea: Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare. Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua...Citeste continuarea

Omletă cu unt și ceapă verde (...

Postat de: CulinaryRainbow in Bucatarasi celebri

Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită...Citeste continuarea

SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE

Postat de: panacris in Peste

Peștele se curăță de solzi și intestine, se sărează pe interior și exterior, apoi se pune câte o crenguță de rozmarin în burta peștelui, și se lasă la rece, în...Citeste continuarea

Prajitura cu foi si crem caramel

Postat de: Adele in Prajituri

Se incepe prin pregatirea aluatului, se amesteca intr-un vas oul cu zaharul si uleiul pana devine spumos,se adauga laptele si esenta de vanilie, se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina...Citeste continuarea

Pigna di pasqua

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Amestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul...Citeste continuarea

Snitel de pui in crusta de tofu

Postat de: carla27carla in Pui

Pieptul de pui se taie si se bate pentru snitele. Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce. Se bat 2 oua si se condimenteaza cu un pic de sare. Tofu se scurge bine de apa si se da pe...Citeste continuarea

Omleta la cuptor, cu cartofi si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu. Se unge...Citeste continuarea

Tarta cu mere buchet de trandafiri

Postat de: ctlina in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se curata merele și se dau pe...Citeste continuarea

Fasole batuta sau facaluita

Postat de: comanligia in Mancaruri de post

Am spalat bine fasolea si am lasat-o peste noapte la inmuiat. Am scurs apa apoi am pus-o intr-o oala la fiert in cateva ape. Am adaugat ceapa taiata marunt,morcovul la fel iar cartofii...Citeste continuarea

Iepure impanat cu usturoi si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se taie carnea de iepure, se spala si se fac mici crestaturi in muschi, prin care se introduce cate un catel de usturoi curatat. Se da carnea cu...Citeste continuarea

Tort cu jeleu de capsuni si crema...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat galben : Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se...Citeste continuarea

Midii/Scoici umplute si gratinate

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc...Citeste continuarea

Prajitura cu cocos si mascarpone -...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate apoi se pune untul taiat bucatele si smantana. Se framanta un aluat care se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi. Crema de...Citeste continuarea

Tort Intercontinental

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare.Cand devin spuma adaugam zaharul putin cate putin pana cand iese o spuma ferma ca la bezea.Amestecam nuca, faina si praful de copt si incorporam cu grija...Citeste continuarea

Cheesecake cu portocale

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blatul din buscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se...Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de: raluca95 in Mancaruri de legume

Incepem prin a face "sosul": dam pe razatoarea mica cei doi morcovi si ii calim in ulei de masline, cand s-au calit adaugam doua linguri bune de pasta de ardei, 2 lingurite de vegeta...Citeste continuarea

Pulpa de curcan in folie la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Pulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti(se poate lasa si la marinat cateva ore, daca aveti timp, eu nu am lasat-o). Se condimenteaza pe ambele parti,se aseaza pe o bucata de folie de...Citeste continuarea

Turte Samarcande

Postat de: tarasmariana in Piine

Intr-un vas mare, punem toate ingredientele uscate, amestecam, adaugam uleiul, apa calda si framantam aluatul 5 minute. Acoperim vasul si il lasam la dospit pentru 10 minute. Dupa aceea, mai...Citeste continuarea

Cinnabon: rulouri cu zahar brun si...

Postat de: tarasmariana in Dulciuri

Amestecam faina, drojdia si zaharul vanilat. In laptele cald, adaugam ouale un pic batute, se adauga in faina si se framanta adaugand untul moale cate putin. Se acopera aluatul si il lasam sa...Citeste continuarea

Rulouri cu crema de vanilie

Postat de: monik80 in Prajituri

Aluat: Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat tare ce se poate intinde. Aluatul se imparte in 3, se intinde si se taie fasii subtiri care mai apoi se ruleaza pe forma de...Citeste continuarea

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Postat de: cristeena20 in Porc

Preparam marinata in care vom tine costitele pentru o zi : amestecam bine mustarul cu mierea si cu sos de ardei iute, adaugam suc de lamaie si pasta de usturoi. Apoi turnam putin ulei de masline....Citeste continuarea

Orez cu peste si legume

Postat de: cristeena20 in Peste

Pentru alegerea pestelul normal folosim peste congelat, oceanic (sa fie fara oase). Eu am folosit red fish congelat dar puteti folosi si alt fel de peste bun pentru fiert.Il punem intr-o oala...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci

Postat de: Adele in Pui

Se curata si se  spala ciupercile, se taie felii, se pregateste o tigaie se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si catelul de usturoi, se adauga pieptul de pui taiat bucati, se calesc...Citeste continuarea

Spaghete cu pancetta si mazare

Postat de: gurita_ta2005 in Spaghete

Intr-o tigaie wok se pune ceapa verde taiata feliute cu putin unt,dupa cateva minute se adauga si pancetta cuburi si usturoiul intreg. Se stinge cu vinul rose si se lasa pana cand se evapora...Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu leurda

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Separam frunzele de spanac de lujeri. Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia. Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape,...Citeste continuarea

Tarta cu ananas si capsuni

Postat de: panacris in Prajituri

Se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă untul la temperatura camerei, se frâmăntă aluatul până se înglobează toate ingredientele. Se unge o formă de tartă, (cu...Citeste continuarea

Piept de pui crocant

Postat de: Adele in Pui

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se condimenteaza cu sare, piper si cateva linguri de bere (optional) se pune la rece cateva minute. Se pregateste oul care se bate cu lapte, sare si...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: ella87 in Pui

Calim putin ficatul,dupa il dam prin robot sa il maruntim,il amestecam cu carnea t.  Ceapa si verdeata se toaca la randul lor marunt. Se amesteca bine toate ingredientele (carnea,...Citeste continuarea

Copanele de pui la cuptor

Postat de: gaby_d in Pui

Spala copanelele de pui, curate-le si pune-le intr-un bol. Pune peste ele smantana, sosul de soia, pudra de usturoi si uleiul.Amesteca bine cu mainile curate pana le ungi pe toate...Citeste continuarea

Clatite, reteta clasica

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Chiar daca am tigai antiaderente, mie nu imi place cum ies clatitele daca nu le ung cu putin ulei, asa doar cu cativa stropi.  Uleiul de masline este mai bun, ies clatitele mai pufoase si...Citeste continuarea

Rulouri cu leurda si telemea

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Aluat Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si...Citeste continuarea

Drob de ciuperci

Postat de: Xandrinne in Mancaruri de legume

Mai intai am scos ciupercile din conserva, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am scurs. Am calit in ulei ceapa tocata marunt, usturoiul taiat marunt, ciupercile, ardeiul taiat...Citeste continuarea

Salata de icre

Postat de: margo in Salate

Intotdeauna cand iau peste, caut sa vad daca nu are icre. Daca am acest noroc, le scot frumos avand grija sa nu se sparga saculetii in care sunt. Desfac eu saculetii si, cu lama netaioasa a...Citeste continuarea

Budincute de cartofi si cascaval

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure. Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert. Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata

Postat de: Andrews in Torturi

Se sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul. Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea...Citeste continuarea

Chiftele cu maioneza

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol se amesteca carnea cu sare, piper, adaugam ouale batute, painea inmuiata si stoarsa si restul de ingrediente, amestecam bine dupa care lasam la frigider 30 min. Cu mainele umede...Citeste continuarea

Mancare de sfecla cu legume la slow...

Postat de: timea in Slow Cooker

Incepem prin a curata si spala legumele. Punem in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot un pic de ulei de masline. Ceapa, ardeiul verde si ardeiul rosu le taiem bucatele (nu foarte...Citeste continuarea

Pasca fara aluat cu branza dulce si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el). Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza...Citeste continuarea

Tocana de pui cu legume

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere. Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti. Scoatem carnea intr-o...Citeste continuarea

Bilute de cascaval, cu nuca -...

Postat de: scortisoara in Aperitive / Garnituri

Linkul catre reteta video: https://youtu.be/9QTJZUG0Zz4 Radem cascavalul prin razatoarea mica si pastram separat vreo 2 3 linguri din cascavalul ras pentru a inveli bilutele la sfarsit....Citeste continuarea

Tagliatelle cu leurda si sfecla

Postat de: sufletista in Paste

Pastele cu sfecla Sfecla o spalam, o taiem in bucati si o punem la fiert. Cand este fiarta o scurgem de apa, o curatam de coaja si o pisam cu blenderul. Intr-un bol adaugam faina, oul...Citeste continuarea

Rulouri cu legume

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-un bol punem fideaua cu apa la inmuiat. Legumele se curata si se da prin razatoare. Adaugam sare, piper, soia dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam fideaua care am scurso de apa....Citeste continuarea

Chec cu cacao si banane ( de post)

Postat de: aliliana in Dulciuri

Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala. Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si...Citeste continuarea

Pilaf cu pui si spanac

Postat de: aliliana in Pui

Intai de toate se pregateste pieptul de pui. Se spala, se pune la scurs si se taie fasii subtiri. Se trage la tigaie inainte ( cum am optat eu) sau chiar in vasul multicooker-ului. Deci, in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]