Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu nuca si ganache de...
Postat de: aliliana in DulciuriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si visine
Postat de: sufletista in DulciuriJeleu de visine -intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit, Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se...Citeste continuarea
Lemon curd-Cremă de lămâie
Postat de: diaconta in DulciuriAm stors sucul de lamâie.Au fost suficiente doua lamâi mai mari. Acuma depinde si cât sunt de zemoase. Am pus ouale cu zaharul într-o cratita de inox si am amestecat...Citeste continuarea
Tort cu crema mousse de lămâie
Postat de: diaconta in TorturiAsa cum am precizat la ingrediente, lemon curd-ul folosit la crema, l-am pregatit cu o zi înainte dupa reteta de aici . Asa cum am scris la reteta,acesta se poate pastra...Citeste continuarea
Ruladă din muşchiuleţ de porc
Postat de: diaconta in PorcMuschiuletul de porc l-am taiat si l-am desfacut,astfel încât sa obtin o „foaie” care poate fi umpluta. Nu am facut poza la aceasta etapa,dar am început...Citeste continuarea
Chec aperitiv,cu piept de pui şi...
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriCascavalul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari, iar o parte l-am taiat cubulete. Pieptul de pui l-am fiert în apa cu sare, apoi l-am taiat cubulete. Pieptul de pui se...Citeste continuarea
Alcazare/Alcazale
Postat de: diaconta in DulciuriMod de preparare bezea: Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare. Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua...Citeste continuarea
Omletă cu unt și ceapă verde (...
Postat de: CulinaryRainbow in Bucatarasi celebriÎntr-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită...Citeste continuarea
SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se sărează pe interior și exterior, apoi se pune câte o crenguță de rozmarin în burta peștelui, și se lasă la rece, în...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crem caramel
Postat de: Adele in PrajituriSe incepe prin pregatirea aluatului, se amesteca intr-un vas oul cu zaharul si uleiul pana devine spumos,se adauga laptele si esenta de vanilie, se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina...Citeste continuarea
Pigna di pasqua
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriAmestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul...Citeste continuarea
Snitel de pui in crusta de tofu
Postat de: carla27carla in PuiPieptul de pui se taie si se bate pentru snitele. Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce. Se bat 2 oua si se condimenteaza cu un pic de sare. Tofu se scurge bine de apa si se da pe...Citeste continuarea
Omleta la cuptor, cu cartofi si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTrebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu. Se unge...Citeste continuarea
Tarta cu mere buchet de trandafiri
Postat de: ctlina in DulciuriIngredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se curata merele și se dau pe...Citeste continuarea
Fasole batuta sau facaluita
Postat de: comanligia in Mancaruri de postAm spalat bine fasolea si am lasat-o peste noapte la inmuiat. Am scurs apa apoi am pus-o intr-o oala la fiert in cateva ape. Am adaugat ceapa taiata marunt,morcovul la fel iar cartofii...Citeste continuarea
Iepure impanat cu usturoi si...
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se taie carnea de iepure, se spala si se fac mici crestaturi in muschi, prin care se introduce cate un catel de usturoi curatat. Se da carnea cu...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de capsuni si crema...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat galben : Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se...Citeste continuarea
Midii/Scoici umplute si gratinate
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos si mascarpone -...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate apoi se pune untul taiat bucatele si smantana. Se framanta un aluat care se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi. Crema de...Citeste continuarea
Tort Intercontinental
Postat de: Geanina87 in DulciuriBlat: Mixam albusurile cu un praf de sare.Cand devin spuma adaugam zaharul putin cate putin pana cand iese o spuma ferma ca la bezea.Amestecam nuca, faina si praful de copt si incorporam cu grija...Citeste continuarea
Cheesecake cu portocale
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blatul din buscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: raluca95 in Mancaruri de legumeIncepem prin a face "sosul": dam pe razatoarea mica cei doi morcovi si ii calim in ulei de masline, cand s-au calit adaugam doua linguri bune de pasta de ardei, 2 lingurite de vegeta...Citeste continuarea
Pulpa de curcan in folie la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanPulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti(se poate lasa si la marinat cateva ore, daca aveti timp, eu nu am lasat-o). Se condimenteaza pe ambele parti,se aseaza pe o bucata de folie de...Citeste continuarea
Turte Samarcande
Postat de: tarasmariana in PiineIntr-un vas mare, punem toate ingredientele uscate, amestecam, adaugam uleiul, apa calda si framantam aluatul 5 minute. Acoperim vasul si il lasam la dospit pentru 10 minute. Dupa aceea, mai...Citeste continuarea
Cinnabon: rulouri cu zahar brun si...
Postat de: tarasmariana in DulciuriAmestecam faina, drojdia si zaharul vanilat. In laptele cald, adaugam ouale un pic batute, se adauga in faina si se framanta adaugand untul moale cate putin. Se acopera aluatul si il lasam sa...Citeste continuarea
Rulouri cu crema de vanilie
Postat de: monik80 in PrajituriAluat: Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat tare ce se poate intinde. Aluatul se imparte in 3, se intinde si se taie fasii subtiri care mai apoi se ruleaza pe forma de...Citeste continuarea
Coaste de porc caramelizate la cuptor
Postat de: cristeena20 in PorcPreparam marinata in care vom tine costitele pentru o zi : amestecam bine mustarul cu mierea si cu sos de ardei iute, adaugam suc de lamaie si pasta de usturoi. Apoi turnam putin ulei de masline....Citeste continuarea
Orez cu peste si legume
Postat de: cristeena20 in PestePentru alegerea pestelul normal folosim peste congelat, oceanic (sa fie fara oase). Eu am folosit red fish congelat dar puteti folosi si alt fel de peste bun pentru fiert.Il punem intr-o oala...Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci
Postat de: Adele in PuiSe curata si se spala ciupercile, se taie felii, se pregateste o tigaie se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si catelul de usturoi, se adauga pieptul de pui taiat bucati, se calesc...Citeste continuarea
Spaghete cu pancetta si mazare
Postat de: gurita_ta2005 in SpagheteIntr-o tigaie wok se pune ceapa verde taiata feliute cu putin unt,dupa cateva minute se adauga si pancetta cuburi si usturoiul intreg. Se stinge cu vinul rose si se lasa pana cand se evapora...Citeste continuarea
Mancare de spanac, cu leurda
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postSeparam frunzele de spanac de lujeri. Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia. Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape,...Citeste continuarea
Tarta cu ananas si capsuni
Postat de: panacris in PrajituriSe amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă untul la temperatura camerei, se frâmăntă aluatul până se înglobează toate ingredientele. Se unge o formă de tartă, (cu...Citeste continuarea
Piept de pui crocant
Postat de: Adele in PuiPieptul de pui se taie fasii subtiri, se condimenteaza cu sare, piper si cateva linguri de bere (optional) se pune la rece cateva minute. Se pregateste oul care se bate cu lapte, sare si...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: ella87 in PuiCalim putin ficatul,dupa il dam prin robot sa il maruntim,il amestecam cu carnea t. Ceapa si verdeata se toaca la randul lor marunt. Se amesteca bine toate ingredientele (carnea,...Citeste continuarea
Copanele de pui la cuptor
Postat de: gaby_d in PuiSpala copanelele de pui, curate-le si pune-le intr-un bol. Pune peste ele smantana, sosul de soia, pudra de usturoi si uleiul.Amesteca bine cu mainile curate pana le ungi pe toate...Citeste continuarea
Clatite, reteta clasica
Postat de: merisor67 in DulciuriChiar daca am tigai antiaderente, mie nu imi place cum ies clatitele daca nu le ung cu putin ulei, asa doar cu cativa stropi. Uleiul de masline este mai bun, ies clatitele mai pufoase si...Citeste continuarea
Rulouri cu leurda si telemea
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAluat Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si...Citeste continuarea
Drob de ciuperci
Postat de: Xandrinne in Mancaruri de legumeMai intai am scos ciupercile din conserva, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am scurs. Am calit in ulei ceapa tocata marunt, usturoiul taiat marunt, ciupercile, ardeiul taiat...Citeste continuarea
Salata de icre
Postat de: margo in SalateIntotdeauna cand iau peste, caut sa vad daca nu are icre. Daca am acest noroc, le scot frumos avand grija sa nu se sparga saculetii in care sunt. Desfac eu saculetii si, cu lama netaioasa a...Citeste continuarea
Budincute de cartofi si cascaval
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure. Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert. Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: Andrews in TorturiSe sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul. Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea...Citeste continuarea
Chiftele cu maioneza
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol se amesteca carnea cu sare, piper, adaugam ouale batute, painea inmuiata si stoarsa si restul de ingrediente, amestecam bine dupa care lasam la frigider 30 min. Cu mainele umede...Citeste continuarea
Mancare de sfecla cu legume la slow...
Postat de: timea in Slow CookerIncepem prin a curata si spala legumele. Punem in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot un pic de ulei de masline. Ceapa, ardeiul verde si ardeiul rosu le taiem bucatele (nu foarte...Citeste continuarea
Pasca fara aluat cu branza dulce si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el). Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza...Citeste continuarea
Tocana de pui cu legume
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePuiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere. Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti. Scoatem carnea intr-o...Citeste continuarea
Bilute de cascaval, cu nuca -...
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriLinkul catre reteta video: https://youtu.be/9QTJZUG0Zz4 Radem cascavalul prin razatoarea mica si pastram separat vreo 2 3 linguri din cascavalul ras pentru a inveli bilutele la sfarsit....Citeste continuarea
Tagliatelle cu leurda si sfecla
Postat de: sufletista in PastePastele cu sfecla Sfecla o spalam, o taiem in bucati si o punem la fiert. Cand este fiarta o scurgem de apa, o curatam de coaja si o pisam cu blenderul. Intr-un bol adaugam faina, oul...Citeste continuarea
Rulouri cu legume
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-un bol punem fideaua cu apa la inmuiat. Legumele se curata si se da prin razatoare. Adaugam sare, piper, soia dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam fideaua care am scurso de apa....Citeste continuarea
Chec cu cacao si banane ( de post)
Postat de: aliliana in DulciuriIntr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala. Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si...Citeste continuarea
Pilaf cu pui si spanac
Postat de: aliliana in PuiIntai de toate se pregateste pieptul de pui. Se spala, se pune la scurs si se taie fasii subtiri. Se trage la tigaie inainte ( cum am optat eu) sau chiar in vasul multicooker-ului. Deci, in...Citeste continuarea