Sărmăluțe in foi de ștevie

de Bunica in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2015 | 4300 vizualizari

 

Nu se putea să treacă ștevia fără să fac sărmăluțe țn foi de ștevie. Au ieșit o bunătate!

 

INGREDIENTE

  • 25-30 foi de ștevie mai mari
  • 300 g carne tocată amestec porc -vită
  • 50 g orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 vf linguriță condimente a la Bunica
  • 200 ml borș
  • 2 linguri suc de roșii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluțe in foi de ștevie:

Pentru inceput pregătește foile de ștevie. 

Curăță foile de codițe, spală fiecare foaie în parte și pune-le într-un castron.

Fierbe apă cu sare și toarnă apa  peste foile de ștevie.

Lasă foile în apa fierbinte 5-6 minute, apoi scurge apa.

Pregătește carnea: sărează, piperează, condimentează.

Spală orezul și amestecă-l cu carnea.

Ia câte o foaie de ștevie pune carnea și rulează cu multă atenție.

Asează sărmăluțele într-o cratiță,toarnă deasupra uleiul, borșul și pune la fiert.

Cu 10 minute înainte de-a stinge focul pune și sucul de roșii.

Se servesc calde cu smântână.

Sunt foarte bune și reci, dacă nu este carnea grasă.

TIPS-URI

1

Atenție la rulat sărmăluțele! Foile de ștevie opărite se rup ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe in foi de ștevie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pasat in vas roman