Nu se putea să treacă ștevia fără să fac sărmăluțe țn foi de ștevie. Au ieșit o bunătate!
Pentru inceput pregătește foile de ștevie.
Curăță foile de codițe, spală fiecare foaie în parte și pune-le într-un castron.
Fierbe apă cu sare și toarnă apa peste foile de ștevie.
Lasă foile în apa fierbinte 5-6 minute, apoi scurge apa.
Pregătește carnea: sărează, piperează, condimentează.
Spală orezul și amestecă-l cu carnea.
Ia câte o foaie de ștevie pune carnea și rulează cu multă atenție.
Asează sărmăluțele într-o cratiță,toarnă deasupra uleiul, borșul și pune la fiert.
Cu 10 minute înainte de-a stinge focul pune și sucul de roșii.
Se servesc calde cu smântână.
Sunt foarte bune și reci, dacă nu este carnea grasă.
1
Atenție la rulat sărmăluțele! Foile de ștevie opărite se rup ușor.