Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Placinta cu iaurt
Postat de: sufletista in DulciuriAluat : Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam,...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt,ananas si...
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriOuale le-am batut cu furculita,am adaugat mierea,apoi uleiul,iaurtul si am amestecat bine. Am adaugat apoi laptele de soia si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Fructele...Citeste continuarea
Orez Cantonez- Chinezesc
Postat de: ctlina in PorcGatiti orezul - reteta orez basmati gătit aici Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele. Intr-o tigaie - wok, se prajeste...Citeste continuarea
Chec cu banane si nuci
Postat de: andaoana in PrajituriIngredientele trebuie sa fie la temperature camerei astfel incat sa putem lucra usor cu ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul si sarea...Citeste continuarea
Mazare scazuta cu dovlecei pane
Postat de: daniastefania in Mancaruri de legumeCuratam dovleceii, ii saram si ii lasam sa iasa apa din ei. Apoi ii scurgem bine. Punem mazarea la fiert. Cand a fiert, facem un rantas din 3 linguri de faina si 3 linguri de ulei. Cand faina si-a...Citeste continuarea
Branza dulce (proaspata) din lapte...
Postat de: ela2015 in Mancare copiiSe pune laptele intr-o oala larga si inalta, la foc mic. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana pana devine o compozitie omogena. Cand laptele se apropie de fiert se adauga compozitia...Citeste continuarea
Învârtită cu dovleac
Postat de: gicuta69 in PrajituriMai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul. Se pune...Citeste continuarea
Tort cu mousse de cafea
Postat de: sufletista in DulciuriBlat -apa.zaharul se pune intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de...Citeste continuarea
Rulouri cu spanac
Postat de: daniastefania in DulciuriSpanacul se spala bine si se fierbe. Apoi se scurge bine si se toaca marunt. Se rade parmezanul, care se amesteca apoi cu spanacul. Faina se amesteca cu sarea, praful de copt si untul. Se...Citeste continuarea
Cozonac trandafir
Postat de: susu in DulciuriFacem o maia din drojdie, putin zahar, faina si lapte caldut si lasam acoperit sa dospeasca. Toate ingredientele mai putin laptele trebuie scoase de la frigider inca de seara. Cernem...Citeste continuarea
JELEU DE PORTOCALE
Postat de: Retete_Haplea in DulciuriSe razuie coaja de la portocale si le lasa sa se infuzeze in apa, peste noapte. Strecuram lichidul si amestecam cu zaharul apoi dizolvam gelatina in el. Lasam 10 minute apoi punem pe foc si...Citeste continuarea
Snitel Alexander-cu porc si...
Postat de: mihaelar63 in PorcFeliile de carne de porc se bat subtiri cu batatorul de snitele . se condimenteaza cu sare si piper . Ouale crude se bat bine cu sare si faina alba . Va rezulta un aluat gros....Citeste continuarea
Desert cu mar si biscuiti
Postat de: Catalinaflorea in Mancare copiiMarul se curata de coaja si se da pe razatoare,biscuitii se macina la robot sau se dau tot pe razatoarea mica. Se amesteca ambele bine bine apoi se aseaza intr-un pahar in straturi completand...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se...Citeste continuarea
Stufat din limba de porc cu menta,...
Postat de: simona72 in PorcCand cumparati limba de porc de la macelarie, acesta, de obicei, o vinde cu un surplus de carne care vine prinsa de limba. Cel putin eu asa o cumpar. In cazul in care folositi limba la mancare...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat
Postat de: Alepaty in PrajituriAluatul pentru cozonaci: 3 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei ca la maioneza. Separat se pune 250 ml lapte caldut, drojdia si zaharul la crescut. Dupa ce a crescut, o turnam peste...Citeste continuarea
Cotlete lipicioase de porc
Postat de: elucubratiiculinare in PorcBucata mea de carne a avut ceva grăsime pe ea și m-am gândit că ar fi bine să o elimin. Avea undeva spre 2 cm strat de grăsime. Dacă a voastră are mai puțină puteți să o...Citeste continuarea
Cartofi cu broccoli la cuptor...
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCum se prepara Cartofi cu broccoli la cuptor reteta simpla si rapida Cartofii se curăță de coajă, se taie în sferturi și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare....Citeste continuarea
Supa crema de naut
Postat de: deyutzky in SupeCuratam si spalam ceapa, morcovii si cartofii si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, se scot din apa(apa in care au fiert o pastram), se lasa putin la racit si se pun la...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de branza si leurda
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreunca cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete,...Citeste continuarea
Pogacele cu leurda si cas
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure. Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si...Citeste continuarea
Tort aniversar cu trei creme
Postat de: gicuta69 in TorturiBlat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata umpluta cu...
Postat de: Toamna07 in PorcAmestecam carnea tocata cu ouale,patrunjelul tocat si restul ingredientelor, o asezonam. Pe o folie de aluminiu sau hartie de copt presarata cu pesmet, intindem compozitia de carne,pe care o...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bezea
Postat de: sufletista in DulciuriBlat -Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare....Citeste continuarea
VITA STROGANOFF
Postat de: Retete_Haplea in VitaTopim untul apoi calim fasiile de carne de vita date prin faina. Le calim pana isi schimba culoarea, apoi le scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie calim ciupercile taiate felii. Apoi...Citeste continuarea
MINI-CALZONE
Postat de: Retete_Haplea in PizzaFrecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat. Lasam...Citeste continuarea
MUSCHIULET DE PORC UMPLUT CU HRIBI
Postat de: Retete_Haplea in PorcPunem hribii in apa clocotita pentru 3 minute. Ii scurgem, apoi ii lasam la hidratat in apa rece 30 min. Calim ceapa cu un praf de sare. Adaugam hribii. Condimentam cu sare, piper si...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu salata de pui...
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriDin aluatul de foietaj am decupat cu o ajutorul unei cesti mai multe cercuri pe care le-am pus in formele de briose.Le-am dat la cuptorul preincalzit pana s-au umflat exact ca niste briose.Dupa ce...Citeste continuarea
Pască tradițională
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriMai întâi de toate am frământat aluatul. Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt...Citeste continuarea
Tort cu dulceata de trandafiri
Postat de: Ina in TorturiCaramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am...Citeste continuarea
Cornuri cu jeleu de mere
Postat de: raluca95 in DulciuriIncepem cu aluatul : punem drojdia cu o lingurita de zahar la dizolvat in laptele caldut. Intre timp punem intr-un vas cele doua oua, coaja de portocale, zaharul, uleiul, sucul de portocale si...Citeste continuarea
Biscuiti cu cascaval si chimen
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriIntr-un bol am pus faina, peste care am adaugat celelalte ingrediente: bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, unt, 100 g casacaval ras, 1 ou intreg si galbenusul celuilalt (albusul l-am pastrat pt...Citeste continuarea
Saratele cu telemea si cascaval
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se...Citeste continuarea
Savarine din aluat dospit
Postat de: merisor67 in PrajituriPunem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul. Omogenizam bine totul,...Citeste continuarea
Ceafa de porc in bere
Postat de: Adele in PorcCarnea se pune la marinat in bere cu usturoi,sare,piper si rozmarin, se acopera si se lasa la rece cateva ore bune Cand e momentul pregatirii ,se ia de la rece si se scoate pe o farfurie,se...Citeste continuarea
TORT WINNE CU CIOCOLATA
Postat de: Andrews in TorturiSe sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul. Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea...Citeste continuarea
Friptura de iepure cu ardei copti...
Postat de: carla27carla in IepureSe spala carnea de iepure.Ardeii copti se curata de cotor si de seminte.In drycooker se pune 1 lgt de ulei de masline si se lasa sa se incinga,apoi se adauga ardeii copti taiati fasii.Carnea de...Citeste continuarea
Prajitura cu visine si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si...Citeste continuarea
Tocana de iepure
Postat de: carla27carla in IepureCarnea de iepure se spala si se taie in bucati potrivite.Ceapa ,morcovul se curata si se spala ,ardeiul rosu se spala si se curata de cotor.Se toaca ceapa marunt,morcovul se da pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carnePulpa de porc si carnea afumata se taie cubulete potrivite, iar carnatii ii taiem rondele de 2 centimetri. In uleiul incins punem ceapa taiata solzisori. Dupa ce se inmoaie putin...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: Adele in Mancaruri de legumeSe curata si se spala toate legumele ,se taie cuburi ,felii dupa caz ,se pune oala pe foc cu uleiul de masline(1 lingura) se adauga ceapa si morcovul,se calesc cateva minute,dupa care se adauga...Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: merisor67 in PizzaPunem laptele la incalzit, doar o idee, sa nu fie fierbinte. Frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol, iar cand se dilueaza, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam bine totul....Citeste continuarea
Racitura combinata de pui si de porc
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe curata ceapa si morcovii. Spalam carnea, o punem in oala sub presiune. Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe...Citeste continuarea
Rulouri de peste la slow cooker...
Postat de: mitinita in Slow CookerSe presara pe fiecare fileu condiment de peste, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. Deasupra se aseaza o felie de lamaie. Se aseaza rulourile de peste in oala, avand grija sa nu atinga...Citeste continuarea
Mere coapte la Slow Cooker
Postat de: mitinita in Mancare copiiIntr-un bol amestecam zaharul, nucile, stafide si ghimbirul. Merele se spala, se taie partea de sus si se scoate casa semintelor cu o lingurita. Acest loc se umple cu amestecul de stafide....Citeste continuarea
Puiul generalului Tso la slow...
Postat de: mitinita in Slow CookerIntr-o tigaie adaugam cele doua linguri de ulei si la foc mediu prajim amidonul, cu sarea, piperul si usturoiul pudra. Luam tigaia deoparte. Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala....Citeste continuarea
Salată aperitiv cu brânză
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPregatire: Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare...Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata alba si fructe...
Postat de: margo in PrajituriLaptele caldut se amesteca cu drojdia, o lingura din cantitatea de zahar, ouale, 2 linguri faina. Restul de faina, zahar, untul moale, aromele se pun intr-un vas mare peste care se rastoarna...Citeste continuarea
RULOURI CU ANANAS
Postat de: amalia01 in DulciuriIn doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de...Citeste continuarea
Milkshake cu capsuni si banane
Postat de: raluca95 in DulciuriIntr-un vas inalt, punem laptele, iaurtul, bananele decojite si capsunile taiate, mierea si mixezi cu mixerul vertical. Sau, mai simplu, punem totul in blender si lasam pana se omogenizeaza tot. Citeste continuarea