A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Placinta cu iaurt

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat : Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam,...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt,ananas si...

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Ouale le-am batut cu furculita,am adaugat mierea,apoi uleiul,iaurtul si am amestecat bine. Am adaugat apoi laptele de soia si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Fructele...Citeste continuarea

Orez Cantonez- Chinezesc

Postat de: ctlina in Porc

Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit  aici Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele. Intr-o tigaie - wok, se prajeste...Citeste continuarea

Chec cu banane si nuci

Postat de: andaoana in Prajituri

Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei astfel incat sa putem lucra  usor cu ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul si sarea...Citeste continuarea

Mazare scazuta cu dovlecei pane

Postat de: daniastefania in Mancaruri de legume

Curatam dovleceii, ii saram si ii lasam sa iasa apa din ei. Apoi ii scurgem bine. Punem mazarea la fiert. Cand a fiert, facem un rantas din 3 linguri de faina si 3 linguri de ulei. Cand faina si-a...Citeste continuarea

Branza dulce (proaspata) din lapte...

Postat de: ela2015 in Mancare copii

Se pune laptele intr-o oala larga si inalta, la foc mic. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana pana devine o compozitie omogena. Cand laptele se apropie de fiert se adauga compozitia...Citeste continuarea

Învârtită cu dovleac

Postat de: gicuta69 in Prajituri

        Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul.         Se pune...Citeste continuarea

Tort cu mousse de cafea

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat -apa.zaharul se pune  intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam  bine pana ce se omogenizeaza. Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de...Citeste continuarea

Rulouri cu spanac

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Spanacul se spala bine si se fierbe. Apoi se scurge bine si se toaca marunt. Se rade parmezanul, care se amesteca apoi cu spanacul. Faina se amesteca cu sarea, praful de copt si untul. Se...Citeste continuarea

Cozonac trandafir

Postat de: susu in Dulciuri

Facem o maia din drojdie, putin zahar, faina si lapte caldut si lasam acoperit sa dospeasca. Toate ingredientele mai putin laptele trebuie scoase de la frigider inca de seara. Cernem...Citeste continuarea

JELEU DE PORTOCALE

Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri

Se razuie coaja de la portocale si le lasa sa se infuzeze in apa, peste noapte. Strecuram lichidul si amestecam cu zaharul apoi dizolvam gelatina in el. Lasam 10 minute apoi punem pe foc si...Citeste continuarea

Snitel Alexander-cu porc si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Feliile de carne de porc se bat subtiri cu batatorul de snitele . se condimenteaza cu sare si piper . Ouale crude se bat bine cu sare si faina alba . Va rezulta un aluat gros....Citeste continuarea

Desert cu mar si biscuiti

Postat de: Catalinaflorea in Mancare copii

Marul se curata de coaja si se da pe razatoare,biscuitii se macina la robot sau se dau tot pe razatoarea mica. Se amesteca ambele bine bine apoi se aseaza intr-un pahar in straturi completand...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se...Citeste continuarea

Stufat din limba de porc cu menta,...

Postat de: simona72 in Porc

Cand cumparati limba de porc de la macelarie, acesta, de obicei, o vinde cu un surplus de carne care vine prinsa de limba. Cel putin eu asa o cumpar. In cazul in care folositi limba la mancare...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat

Postat de: Alepaty in Prajituri

Aluatul pentru cozonaci: 3 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei ca la maioneza. Separat se pune 250 ml lapte caldut, drojdia si zaharul la crescut. Dupa ce a crescut, o turnam peste...Citeste continuarea

Cotlete lipicioase de porc

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Bucata mea de carne a avut ceva grăsime pe ea și m-am gândit că ar fi bine să o elimin. Avea undeva spre 2 cm strat de grăsime. Dacă a voastră are mai puțină puteți să o...Citeste continuarea

Cartofi cu broccoli la cuptor...

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cum se prepara Cartofi cu broccoli la cuptor reteta simpla si rapida Cartofii se curăță de coajă, se taie în sferturi și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare....Citeste continuarea

Supa crema de naut

Postat de: deyutzky in Supe

Curatam si spalam ceapa, morcovii si cartofii si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, se scot din apa(apa in care au fiert o pastram), se lasa putin la racit si se pun la...Citeste continuarea

Cosulete cu crema de branza si leurda

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreunca cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete,...Citeste continuarea

Pogacele cu leurda si cas

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure. Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si...Citeste continuarea

Tort aniversar cu trei creme

Postat de: gicuta69 in Torturi

Blat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea

Rulada din carne tocata umpluta cu...

Postat de: Toamna07 in Porc

Amestecam carnea tocata cu ouale,patrunjelul tocat si restul ingredientelor, o asezonam. Pe o folie de aluminiu sau hartie de copt presarata cu pesmet, intindem compozitia de carne,pe care o...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bezea

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat -Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare....Citeste continuarea

VITA STROGANOFF

Postat de: Retete_Haplea in Vita

Topim untul apoi calim fasiile de carne de vita date prin faina. Le calim pana isi schimba culoarea, apoi le scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie calim ciupercile taiate felii. Apoi...Citeste continuarea

MINI-CALZONE

Postat de: Retete_Haplea in Pizza

Frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat. Lasam...Citeste continuarea

MUSCHIULET DE PORC UMPLUT CU HRIBI

Postat de: Retete_Haplea in Porc

Punem hribii in apa clocotita pentru 3 minute. Ii scurgem, apoi ii lasam la hidratat in apa rece 30 min. Calim ceapa cu un praf de sare.  Adaugam hribii. Condimentam cu sare, piper si...Citeste continuarea

Cosulete umplute cu salata de pui...

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Din aluatul de foietaj am decupat cu o ajutorul unei cesti mai multe cercuri pe care le-am pus in formele de briose.Le-am dat la cuptorul preincalzit pana s-au umflat exact ca niste briose.Dupa ce...Citeste continuarea

Pască tradițională

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Mai întâi de toate am frământat aluatul.  Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt...Citeste continuarea

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de: Ina in Torturi

Caramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am...Citeste continuarea

Cornuri cu jeleu de mere

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Incepem cu aluatul : punem drojdia cu o lingurita de zahar la dizolvat in laptele caldut. Intre timp punem intr-un vas cele doua oua, coaja de portocale, zaharul, uleiul, sucul de portocale si...Citeste continuarea

Biscuiti cu cascaval si chimen

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol am pus faina, peste care am adaugat celelalte ingrediente: bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, unt, 100 g casacaval ras, 1 ou intreg si galbenusul celuilalt (albusul l-am pastrat pt...Citeste continuarea

Saratele cu telemea si cascaval

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se...Citeste continuarea

Savarine din aluat dospit

Postat de: merisor67 in Prajituri

Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul. Omogenizam bine totul,...Citeste continuarea

Ceafa de porc in bere

Postat de: Adele in Porc

Carnea se pune la marinat in bere cu usturoi,sare,piper si rozmarin, se acopera si se lasa la rece cateva ore bune Cand e momentul pregatirii ,se ia de la rece si se scoate pe o farfurie,se...Citeste continuarea

TORT WINNE CU CIOCOLATA

Postat de: Andrews in Torturi

Se sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul. Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea...Citeste continuarea

Friptura de iepure cu ardei copti...

Postat de: carla27carla in Iepure

Se spala carnea de iepure.Ardeii copti se curata de cotor si de seminte.In drycooker se pune 1 lgt de ulei de masline si se lasa sa se incinga,apoi se adauga ardeii copti taiati fasii.Carnea de...Citeste continuarea

Prajitura cu visine si crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si...Citeste continuarea

Tocana de iepure

Postat de: carla27carla in Iepure

Carnea de iepure se spala si se taie in bucati potrivite.Ceapa ,morcovul se curata si se spala ,ardeiul rosu se spala si se curata de cotor.Se toaca ceapa marunt,morcovul se da pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Tochitura

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

  Pulpa de porc si carnea afumata se taie cubulete potrivite, iar carnatii ii taiem rondele de 2 centimetri. In uleiul incins punem ceapa taiata solzisori. Dupa ce se inmoaie putin...Citeste continuarea

Orez cu legume

Postat de: Adele in Mancaruri de legume

Se curata si se spala toate legumele ,se taie cuburi ,felii dupa caz ,se pune oala pe foc cu uleiul de masline(1 lingura) se adauga ceapa si morcovul,se calesc cateva minute,dupa care se adauga...Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: merisor67 in Pizza

Punem laptele la incalzit, doar o idee, sa nu fie fierbinte. Frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol, iar cand se dilueaza, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam bine totul....Citeste continuarea

Racitura combinata de pui si de porc

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa si morcovii. Spalam carnea, o punem in oala sub presiune. Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe...Citeste continuarea

Rulouri de peste la slow cooker...

Postat de: mitinita in Slow Cooker

Se presara pe fiecare fileu condiment de peste, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. Deasupra se aseaza o felie de lamaie. Se aseaza rulourile de peste in oala, avand grija sa nu atinga...Citeste continuarea

Mere coapte la Slow Cooker

Postat de: mitinita in Mancare copii

Intr-un bol amestecam zaharul, nucile, stafide si ghimbirul. Merele se spala, se taie partea de sus si se scoate casa semintelor cu o lingurita. Acest loc se umple cu amestecul de stafide....Citeste continuarea

Puiul generalului Tso la slow...

Postat de: mitinita in Slow Cooker

Intr-o tigaie adaugam cele doua linguri de ulei si la foc mediu prajim amidonul, cu sarea, piperul si usturoiul pudra. Luam tigaia deoparte. Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala....Citeste continuarea

Salată aperitiv cu brânză

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pregatire: Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare...Citeste continuarea

Cozonac cu ciocolata alba si fructe...

Postat de: margo in Prajituri

Laptele caldut se amesteca cu drojdia, o lingura din cantitatea de zahar, ouale, 2 linguri faina. Restul de faina, zahar, untul moale, aromele se pun intr-un vas mare peste care se rastoarna...Citeste continuarea

RULOURI CU ANANAS

Postat de: amalia01 in Dulciuri

In doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de...Citeste continuarea

Milkshake cu capsuni si banane

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Intr-un vas inalt, punem laptele, iaurtul, bananele decojite si capsunile taiate, mierea si mixezi cu mixerul vertical. Sau, mai simplu, punem totul in blender si lasam pana se omogenizeaza tot. Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]