Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2015 | 6363 vizualizari

 

Nici nu-mi vine sa cred ca am ajuns la reteta cu numarul 600. Imi plac foarte mult acest tip de tarte sarate. Sunt foarte versatile si iti permit sa te joci si sa fi creativ. Motiv pentru care am si optat sa va aduc azi aceasta tarta. Sper sa va placa si sa indragiti sa faceti combinatii cat mai nebunesti....sigurul secret este sa folositi produse proaspete si de buna calitate.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr branza dulce de vaci zdrobita cu furculita
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml apa calduta
  • 400 g faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata sfaramata
  • Toping:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr ciuperci proaspete de roua
  • cateva frunze de loboda rosie si alba
  • cateva frunze de marar
  • 1 ou
  • 1 lingura iaurt gras
  • sare si piper dupa gust
  • Chiftele:
  • 200 gr pulpa de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • pentru gust si decor: branza pecorino rasa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare scoatem aluatul pe o planseta din silicon pudrata cu faina. Facem o bila din aluat, il acoperim cu prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit 15-20 minute.

Pentru toping: punem uleiul la incins si adaugam ciupercutele spalate. Le calim la foc iute. Le scurgem de zeama lasata(cam o cana mi-au lasat mie) si le prajim la foc iute aproximativ 5 minute, pana sau inmuiat putin si nu mai sunt apoase. Adaugam sare si piper, loboda taiata in fasii, mararul taiat marunt. Amestecam compozitia si o lasam sa se raceasca. Amestecam oul cu iaurtul si-l adaugam la compozitia de ciuperci.

Pentru chiftelute: spalam carnea, o taiem cuburi si o macinam fin. Adaugam condimente dupa gust, usturoiul tisat si patrunjelul tocat fin. Amestecam compozitia cu mana si formam chiftelute.

Pentru asamblare: pregatim o tava mare de pizza si o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul dospit in mijloc si-l intindem usor cu mainile pana acoperim toata suprafata. Incercam sa fim cat mai blanzi cu aluatul si sa-l presam cat mai putin pentru a nu oprii procesul de dospire... Peste aluat punem compozitia din ciuperci, peste ciuperci asezam chiftelutele, iar deasupra radem putina branza pecorino sau parmezan. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se serveste calda sau rece, este la fel de buna. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

Aluatul este unul fraged datorita branzei din aluat. Daca va ramane pentru a doua zi nu se intareste aluatul, iar daca va place calda este suficient sa o incalziti la cuptorul cu microunde pentru 2 minute si pare ca atunci ati scos-o din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (27)

dantes 1

19.05.2015, 05:38

Foarte buna! Felicitari!

Panacris 1

19.05.2015, 07:36

Felicitări! La cât mai multe rețete delicioase! De probat bunăciunea asta!

Xandrinne 1

23.05.2015, 22:58

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovleac si gogosari