Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 6590 vizualizari

 

Am prestat si eu o ciocolatoasa din asta cu ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 60 ml apa
  • 50 g cacao
  • 2 linguri faina
  • 9 piscoturi
  • 100 g unt
  • dulceata de zmeura
  • Decor frisca
  • 150 g smantana dulce pentru frisca
  • 200 ml frisca lichida Creme patisserie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura:

Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6 galbenusuri, unul cate unul. Aceasta compozitie o impartim in doua parti egale. Intr-o parte adaugam faina si apoi albusurile batute spuma tare. Partea cealalta o lasam sa se raceasca bine si apoi o mixam cu untul moale. Tapetam o forma cu hartie de copt (eu am folosit o tava de ceramica 28/16 cm), turnam jumatate din compozitia cu faina, apoi asezam cele 9 piscoturi si deasupra turnam restul de compozitie. Dam tava la cuptorul preincalzit.

Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor, asezam blatul pe o tava si cu ajutorul unui bat de frigaruie intepam blatul din loc in loc. Apoi intindem 2-3 linguri de dulceata de zmeura si lasam sa se raceasca blatul. Dupa ce s-a racit blatul intindem crema si ornam cu frisca (am mixat smantana cu frisca lichida, pana am obtinut o frisca tare). Crema este mai moale,nu-i bai pentru ca trebuie sa curga si peste margini cand portionam prajitura.Este o prajitura ciocolatoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca dietetica