Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 10 Mai 2015 | 5535 vizualizari

 

Daca a venit caldura, am facut o prajitura racoroasa, aromata, delicioasa.....!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja de lamaie rasa
  • 5 lg ulei
  • 14 lg faina

Stratul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida

Crema de iaurt:

  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • un borcan de 380 g cu visine pt prajituri
  • biscuiti rotunzi, tip piscot

Decor:

  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, coaja rasa de lamaie, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul. La final se pune faina in doua reprize, amestecand cu grija de jos in sus pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava tapetata (vestita tava de la Lidl) cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru 30-35 minute (se face testul scobitorii). Se lasa la racit.

Intr-o craticioara se rupe ciocolata bucati, se pune frisca lichida si se lasa la foc mic pana se incalzeste si se topeste ciocolata. 

Visinele din borcan se pun la scurs. Siropul rezultat se indoaie cu apa, eventual zahar daca mai este cazul, se pune 2-3 minute pe foc apoi se raceste. Cu acesta se va insiropa blatul.

Se aseaza o folie alimentara in tava in care am copt blatul, se pune blatul pe care l-am gaurit cu o scobitoare, se insiropeaza apoi se toarna ciocolata niveland bine. Se lasa sa se raceasca.

Crema de iaurt: Intr-un bol se amesteca iaurtul cu 100 g zahar si zaharul vanilat pana se topeste. Gelatina se pune la hidratat apoi se pune pe foc mic pana se dizolva granulele. Se toarna peste iaurt, apoi frisca batuta si visinele. Se omogenizeaza bine. Peste blatul cu ciocolata se aseaza biscuitii, apoi se toarna crema de iaurt. Se acopera cu capetele foliei alimentare si se da la rece cateva ore (sau peste noapte).

Pentru decor, se topeste ciocolata cu 2 lg de lapte, se traseaza cu ajutorul unei linguri linii peste prajitura sau orice altfel de model, dupa preferinte.

Se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe in loc de visine (capsuni, fructe de padure, etc.)

2

Marimea tavii este de 38 x 25 cm.

3

Pentru o tava mai mica, este suficient un blat din 5 oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire cu zmeura