Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii

de Valclaudia in Porc, 8 Mai 2015 | 4891 vizualizari

 

INGREDIENTE

Gratar:

  • 1 bucata pulpa de porc (cca 700-800 g)
  • sare, ierburi de Provence si mix de piper dupa gust

Piure:

  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 1/2 pachet de unt
  • 1/2 cana lapte caldut

Sosul de rosii:

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • sare, piper dupa gust
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii:

Carnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele.

Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se intrepatrunda aromele.

Incingem tigaia grill, asezam feliile de carne si le lasam la prajit pe ambele parti pana capata aspect de carne gatita la gratar.

Cartofii ii scuratam, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa, ii punem la fiert in apa rece cu sare si cand patrunde furculita usor in bucatile de cartofi ii scurgem de apa, adaugam untul si mixam la viteza mare a mixerului. Adaugam laptele caldut si mixam pana devine piureul spumos.

Pentru sos curatam ceapa, o spalam, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei cca 3-4 minuete la foc potrivit.

Adaugam rosiile pasate, 1 lingurita de zahar tos, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana capata sosul consistenta dorita. Presaram verdeata tocata (marar) si amestecam.

Servim piureul cu carne gatita la tigaia grill si sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifteluţe cu mărar garnisite cu piure şi salată de sfeclă