Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeSpalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni si Green Sugar
Postat de: gicuta69 in TorturiBlatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu lingura....Citeste continuarea
Pui cu cartofi noi la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PuiSpalam bine puiul intreg s-il lasam putin sa se scurga.Il crestam in cateva parti,si pe fata si pe spate si introducem usturoiul taiat feliute. Ungem puiul...Citeste continuarea
Tort Padurea Neagra cu Green Sugar
Postat de: mitinita in Retete diabeticiBlatul Preaincalzim cuptorul. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si...Citeste continuarea
Blat de tort cu cacao si indulcitor...
Postat de: mitinita in Retete diabeticiPreaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se...Citeste continuarea
Ciulama de curcan cu bureti de roua
Postat de: mihaelar63 in CurcanCeapa si usturoiul se calesc usor in untul topit . Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa. Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Irina in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Ouale se mixeaza cu zaharul, pana ce acesta se topeste. Se adauga branza amestecand in continuare, apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt. ...Citeste continuarea
Inghetata cu capsuni si rubarba
Postat de: sufletista in DulciuriSpalam si curatam fructele, le taiem bucati dupa care le punem in blender si le blenduim. Separat in alt bol mixam smantana impreuna cu zaharul. Cand capata consistenta dorita adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si stafide
Postat de: medioto59 in DulciuriMixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu sarea si...Citeste continuarea
Smoothie cu capsuni si rubarba
Postat de: sufletista in DulciuriFructele le curatam, spalam, le taiem bucati si le punem la congelator cateva ore. Scoatem fructele cu cca 10 min dupa care le punem in robot si le blenduim,adaugam zaharul, laptele si...Citeste continuarea
Tort Green Sugar
Postat de: reisnaor_2006 in Retete diabeticiAlbusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si...Citeste continuarea
Prajitura din albusuri cu zmeura
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile, atenție!!!, aduse la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă îndulcitorul sau...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu cirese
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriUngem un vas cu unt, asezam ciresele fara samburi si peste ele turnam o cescuta de zahar. Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea
Mix de legume
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeDaca veti folosi legume uscate atunci puneti-le in apa rece cu o seara inainte.A doua zi scurgeti apa si fierbeti legumele in apa rece cu sare. Eu am folosit legumele deja fierte din conserva...Citeste continuarea
Coaste - Ribs de Porc Caramelizate
Postat de: ctlina in PorcPuneti coastele la marinat cu 20 gr de zahar, vinul alb, sosul soia, uleiul de susan si cubul Knorr. Amestecati bine si lasati la frigider 30 de minute. Puneti arahidele intr-o tigaie si...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu fistic
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala bine, apoi se taie in bucati potrivite si se condimenteaza cu sare si piper. Albusul se bate cu un praf de sare, apoi se adauga din bucatile de pui. Fisticul se...Citeste continuarea
Reteta simpla si delicioasa de...
Postat de: gaby_d in PrajituriPreparare reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mascarpone si ciocolata Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta...Citeste continuarea
Paine cu branza si leurda
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol punem faina,sarea,zaharul si amestecam bine,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin zar caldut,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat zer pana obtinem un...Citeste continuarea
Minitarte cu crema de vanilie si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele si se amesteca cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi zeama de...Citeste continuarea
Tarta "Soare"
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati dovlecelul in felii subtiri si ardeiul in lamele fine. Trasati cu cutitul o stea in centrul aluatului. Ungeti cu ou. Puneti fellile de dovlecel pe partea de aluat netaiata, adaugati...Citeste continuarea
Cheesecake la pahar
Postat de: sufletista in DulciuriMascarponele il mixam cu zaharul,dupa care adaugam frisca mixata,esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza, In pahare adaugam piscoturi care le-am inmuiat in cafea,crema de...Citeste continuarea
Salata de ton cu oua fierte
Postat de: merisor67 in SalateSpalam ouale si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi scurgem apa si punem apa rece peste ele, eventual le si spargem usor, pentru a se curata mai...Citeste continuarea
Panna cotta cu sos de capsuni
Postat de: Bianca20 in PrajituriGelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Lapte, frisca si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba. Se adauga semintele de la...Citeste continuarea
Supa de rosii cu galuste bavareze
Postat de: merisor67 in Supe/CiorbeMai intai pregatim galustele. Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas. Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle. Punem uleiul impreuna cu untul la...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos, capsuni si...
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim un blat de cocos. Separam 4 oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 30 gr green sugar. Adaugam 2 linguri si jumatate de faina , un sfert de plic de praf de copt si nuca...Citeste continuarea
Chiftele din piept de pui si legume
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPunem pieptul de pui la fiert in apa cu sare, apoi lasam sa se raceasca. Daca faceti supa de pui, puteti folosi pieptul fiert din supa, cum am facut si eu. Morcovii ii curatam , ii spalam si ii...Citeste continuarea
Peste in stil meditereanean
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se curata si se spala . Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele. Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele . Am pus pestele...Citeste continuarea
Varza scazuta
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam si tocam varza. Ceapa se curata si se spala, apoi se taie bucatele si se pune la calit impreuna cu ardeiul in ulei de masline. Adaugam mixul de piper, lasam sa se elibereze aromele....Citeste continuarea
Ciuperci calite cu ardei la tigaie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam ciupecile, le taiem felii si le palam sub jet de apa. Ardeii curatati si spalati se taie fasii, apoi se calesc in putin ulei de masline cca 2 minute. Adaugam in tigaie ciupercile...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu morcov
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol înalt spargem ouăle şi le batem uşor. Radem morcovul şi caşcavalul pe răzătoarea fină. Începem să le adăugăm alternativ peste ouă, amestecând...Citeste continuarea
Merluciu cu cartofi noi si rosii...
Postat de: rocsi_1612 in PesteCuratam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam. Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii...Citeste continuarea
Kinder Felie de lapte
Postat de: Bianca20 in PrajituriBlat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul timp de 5 minute. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se adauga in compozitia de oua. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu...Citeste continuarea
Tarta cu vinete si rosii
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pregati aluatul pentru tarta noastra. Punem intr-un vas apa calduta, in care dizolvam drojdia. Adaugam faina, untul si sarea si framantam bine, pana obtinem un aluat nelipicios dar...Citeste continuarea
Paste carbonara
Postat de: Alepaty in PasteCeapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul crestat si pancetta cu un strop de ulei de masline. Intr-o craticioara, punem apa cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se...Citeste continuarea
Salata de fasole boabe cu carnaciori
Postat de: mihaelar63 in SalateCarnatul se feliaza rondele si se prajeste in ulei pana devine crocant . Trageti tigaia pe marginea aragazului si transferati uleiul in care au fost prajiti carnatii intr-un bol mare....Citeste continuarea
Chec rapid
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se...Citeste continuarea
Macrou la cuptor
Postat de: madi_marin in PestePeştii se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se pun bucăţile într-un castron termorezistent. Usturoiul se taie feliuţe, roşiile bucăţele mici , feliile de lămâie...Citeste continuarea
Tarta cu fructe
Postat de: Moni_alex in DulciuriFaina se amesteca cu praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga untul moale si ouale cate unul si se mixeaza bine compozitia. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda...Citeste continuarea
Briose cu iaurt si nectarine
Postat de: Toamna07 in PrajituriCu ajutorul mixerului vom bate ouale cu zaharul si untul moale pama obtinem o crema omogena. Adaugam iaurtul si esenta de vanilie.Dupa ce s-a incorporat,presaram faina cernuta cu praful de copt si...Citeste continuarea
Clatite finlandeze la cuptor, fara...
Postat de: robert_badica in DulciuriMai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul green sugar si coaja de lamaie. Amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Adaugam treptat...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu gem de cirese
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. ...Citeste continuarea
Suc de ghimbir cu Green Sugar
Postat de: dantes in Retete diabeticiGhimbirul se curata si se da pe razatoare, se stoarce portocala si impreuna cu indulcitorul Green Sugar se pun in apa se amesteca bine si se lasa la rece peste noapte apoi se strecoara si se...Citeste continuarea
Paste cu ton
Postat de: caroline in PasteSe pune o tigaie antiaderenta la foc iute. Cand s-a incins punem putin ulei de masline si calim usturoiul curatat pentru cateva minute. Astfel uleiul va lua aroma usturoiului. Se adauga...Citeste continuarea
Napolitana cu caramel si fistic
Postat de: ctlina in PrajituriFrecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. Adaugam stafidele si rezervam....Citeste continuarea
Cartofi noi copti cu sunca si seminte
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii noi se curata bine cu un buretel de vase pe care-l folositi doar in acest scop . Spalati patrunjelul verde. Spalati cartofii si ii puneti la fiert ina pa cu sare si...Citeste continuarea
Prajitura de vara
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul si continuam sa mixam. La final...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: Alepaty in SalateMOD DE PREGATIRE : Intotdeauna cand fac salata de boeuf profit sa fac si o supa faina. Intr-o oala de 5 l se pune la fiert apa cu un praf de sare, carnea de vita si pui, pana lasa o spuma...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: merisor67 in TorturiTiramisu reţetă originală Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem. Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: Bucataras in PuiPortionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac. Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: Bucataras in PuiTransam puiul si-l punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp curatam si taiem legumele. Dupa ce luam spuma de la carne adaugam legumele in supa, dam un praf de sare si le lasam...Citeste continuarea