Ador pastele! Se pot face in nenumarate feluri, motiv pentru care, nu cred ca este odata sa le fac la fel. Va las o reteta de spaghete cu sos de smantana, cu branzeturi si mazare proaspata, luata din piata, de la tarani...
Usturoiul, se curata se taie marunt si se caleste pentru cateva secunde in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga mazarea fiarta in prealabil, se lasa sa se caleasca si ea 1 minut . Se adauga smantana si se lasa sa dea in clocot. Se adauga branzeturile, casul dat pe razatoarea cu gauri mari, branza cu mucegai taiata cuburi, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Daca sosul a iesit prea gros se adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele. Se adauga sare si piper dupa gust, busuiocul taiat marunt.
Spaghetele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt moale. peste spaghete turnam sosul cu mazare, amestecam putin, radem deasupra branza cheddar si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se servesc pastele calde. Sa va fie de folos!!
1
tineti cont de faptul ca pastele vor mai absorbii din sos in timp ce stau in cuptor...astfel, sosul trebuie sa fie unul mai subtirel, nu gros...