Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 30 Iun 2015 | 6521 vizualizari

 

De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca volum fata de carne, carnea este asa, doar pentru gust :)) Am preparat aceasta tocana la Crock-Pot si tare multumita am fost de gustul si aromele pastrate in timpul tratamentului termic. Imi place aceasta oala minune, pun toate ingredientele in ea, setez programul si timpul si plec la ale mele. Nu amestec, nu adaug ingrediente pe parcurs, nu stau cu grija ca imi da mancarea in foc sau ca se prinde de peretii vasului, aceste griji au disparut. Si chiar daca pentru prepararea mancarii este necesar un timp indelungat, acest vas nu consuma mult curent, doar cat un bec, deci eu de cand il folosesc nu am sesizat o crestere a facturii de energie electrica. Il recomand cu drag, mai ales celor care nu au prea mult timp sa stea in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne macra de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 3 capatani mici de usturoi
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ketchup picant
  • un praf cimbru
  • un praf oregano
  • un praf busuioc
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura sare
  • apa cat sa fie totul acoperit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot:

Curatam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua.

Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot.

Carnea o taiem in cuburi mai micute.

Punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital uleiul si untul, adaugam carnea, presaram sare peste ea, adaugam legumele taiate, presaram condimentele, foile de dafin, apoi adaugam legumele trecute prin robot si ketchupul, mai presaram putina sare si amestecam totul.

Adaugam apa cat sa fie ingredientele acoperite, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul slow pentru un interval de 4 ore.

Cu 20 de minute inainte de expirarea timpului, eu am ridicat capacul si am incercat daca s-a preparat mancarea, apoi am mai asezonat-o cu condimente si sare si am amestecat usor in vas.

Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam in vas patrunjelul tocat.

Servim tocana cu muraturi sau salata.

Este tare gustoasa!  

TIPS-URI

1

Timpul de preparare al unei mancari mai depinde si de tipul ingredientelor.

2

Daca se constata ca nu s-au preparat suficient in intervalul de timp setat, acesta se mai poate prelungi. La mine s-au preparat bine in cele patru ore setate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L