Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de fasole boabe cu maioneza
Postat de: MotanLaOale in SalateFasolea din conserva se trece pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se taie julien. Carnea afumata (de la scaricica afumata) se taie cuburi. Castravetii se taie...Citeste continuarea
Fruit Refresher
Postat de: Adi_Caradeanu in BauturiSpalati bine toate ingredientele Taiati Fructul pasiunii pe jumatate si scoateti pulpa cu o lingurita Decojiti Mango apoi taiati-l pe jumatate evitand samburele...Citeste continuarea
Ciocolata "After eight" de casa
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți ciocolata în bain marin sau la cuptorul cu microunde.. Puneti primul strat de ciocolată. Se da la frigider timp de 20 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata...Citeste continuarea
Salata cu pepene galben
Postat de: ctlina in SalatePregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Se spală și se scurge salata . Taiati-o...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor cu miere si...
Postat de: Moni_alex in PorcSe spala ceafa de porc si se sterge cu un servetel pentru a fi uscata. Intr-un bol se zdrobesc cateii de usturoi, se adauga cimbrul proaspat taiat marunt sau o lingurita de cimbru uscat,...Citeste continuarea
Prajitura 'La minut'
Postat de: xAnna in PrajituriIntr-o cana, de marime nici prea mica nici prea mare, se pune faina, zaharul si cacao.. Se amesteca cu grija. ATENTIE, PE FUNDUL CANII AMESTECATI BINE FAINA. Peste rezultatul obtinut punem oul...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu dovlecei in sos de...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele de pui se cresteaza si se pun la fiert pentru circa 15 minute(se poate prepara o supa din zeama in care fierb pulpele). Ceapa se taie rondele,la fel si morcovul si se pun la calit in...Citeste continuarea
Prajitura cu piscoturi si piure de...
Postat de: simona72 in PrajituriIncepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si...Citeste continuarea
Croque monsieur
Postat de: caroline in SandvisuriIncalzim cuptorul la 200 grade . Intre timp ungem doua felii cu unt si le asezam cu partea unsa in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt . Ungem apoi feliile cu smantana...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben cu sirop...
Postat de: violeta30 in Dulceata / GemCuratam pepenele de coaja si il tocam cubulete. Il punem intr-o cratita peste care turnam cana de zahar, sucul de prune si de lamaie si punem la foc potrivit pana se leaga. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Dulceata de capsune cu gelfix
Postat de: medioto59 in Dulceata / GemIndepartam coditele. Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu. Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi. Stropim capsunele cu zeama de...Citeste continuarea
Placinta cu prune (mosocoarna)
Postat de: andaoana in DulciuriIn laptele caldut dizolvam drojdia proaspata , impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute). Intr-un alt vas punem faina , untul, praful de sare...Citeste continuarea
Crumble cu visine
Postat de: MotanLaOale in PrajituriVisinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii. Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu dovlecei si telemea
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe rade dovlecelul, se sareaza si se lasa putin deoparte. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem dovlecelul bine de lichidul format si punem intr-un castron, apoi...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: MotanLaOale in PrajituriTiramisu reţetă originală Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea. Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit....Citeste continuarea
Prajitura cu suc de rosii
Postat de: Bianca20 in PrajituriFoi: Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale....Citeste continuarea
Conopida cu maioneza de post
Postat de: doradina in Mancaruri de postConopida am oparit-o in apa cu putina sare, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru maioneza: am fiert cartofii, fara coaja (intregi sau cubulete, nu conteaza) apoi i-am sfaramat cat mai fin....Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postLegumele le-am curățat, spălat și tăiat cubulete. Într-o oala am pus ulei, când s-a încins am pus legumele, le -am lăsat pana s-au înmuiat puțin, am adăugat...Citeste continuarea
Ice Choco Latte
Postat de: rocsi_1612 in BauturiRupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa se raceasca. Punem in blender laptele rece, inghetata, zaharul,...Citeste continuarea
Pâine cu tarâţe de grâu şi...
Postat de: aliliana in PiineFaina, împreună cu tărâţele de grâu, drojdia, sare, măslinele curăţate ( pulpa acestora) le amestecăm într-un bol. Adaugăm apa călduţă puţin câte puţin...Citeste continuarea
Sirop de menta de casa
Postat de: ctlina in Sirop / CompotSpalati frunzele de menta cand sunt inca pe ramuri. Culegeti si numarati frunzele. Puneti intr-o oala apa rece, zaharul si frunzele de menta. Se pune la fiert timp de 10 minute la foc mic....Citeste continuarea
Spiraloni cu galbiori
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postPastele se pun la fiert in apa cu sare . Spalati gogosarul si patrunjelul verde . Curatati si spalati din mai multe ape galbiorii .Puneti ciupercile la scurs intr-o sita...Citeste continuarea
Frappe cu mure si capsuni
Postat de: caroline in BauturiCapsunile si murele le spalam bine . In paharul blender-ului punem fructele , cupele de inghetata ( eu am folosit doua gusturi diferite) , laptele rece direct de la frigider si zaharul...Citeste continuarea
Milkshake Capsuni Cardamom
Postat de: Adi_Caradeanu in BauturiCuratati capsunile de codita I ntroduceti toate ingredientele in blenderul si mixati timp de 45 - 60 secunde Citeste continuarea
Friptura frageda de porc
Postat de: AlexandraOrdean in PorcSpalam bine coltetul si il crestam. Intr-o tava de yena punem ulei de masline, otet balsamic si condimente. Tavalim carnea bine si o lasam 1-2 ore la marinat. Punem 200...Citeste continuarea
Caffe Latte cu Caramel si Fructul...
Postat de: Adi_Caradeanu in CafeaTurnati siropul de ciocolata si fructul pasiunii in pahar Preparati si turnati peste cele doua siropuri un caffe latte (espresso si lapte cald) Citeste continuarea
Cafea rece cu Gheata To Go
Postat de: Adi_Caradeanu in CafeaAdaugati ingredientele fara Gheata in blenderul Blend Activ puneti capacul cu lame puneti ingredientele in bleder si mixati 30 - 45 secunde Scoateti capacul cu...Citeste continuarea
Foietaj cu crema banane si nutella
Postat de: caroline in DulciuriMai intai avem nevoie de banane bine coapte. Le decojim si le feliem rondele subtiri . Le asezam pe o tava si dam la congelator . Eu le-am tinut pana seara . Foietajul il scoatem din timp...Citeste continuarea
Turte din aluat de paine, la Panini...
Postat de: merisor67 in PiineIncalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el. Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom...Citeste continuarea
Couscous in sos picant cu legume si...
Postat de: hanna in Mancaruri cu carnePrepararea cuscusului: Intr-un bol incapator se pun 3 cani de cuscus. Se stropeste cu putina apa si se amesteca cu degetele. Cand incepe sa se inchege, puneti cuscusul intr-o sita pe...Citeste continuarea
Supa de legume cu turnatei
Postat de: deyutzky in SupeCuratam si spalam toate legumele. Taiem ceapa fideluta si o punem la calit intr-o oala in care am adaugat 2 linguri de ulei. Adaugam si putina apa. Taiem bucati mari si restul legumelor....Citeste continuarea
Prăjiturele din pişcoturi cu...
Postat de: diaconta in DulciuriAm scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema. Am pregatit apoi crema de ciocolata, deoarece o parte din crema am folosit-o pentru a glazura piscoturile. Am pus...Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: daniastefania in PrajituriSe pune frisca sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca bine, sa se topeasca ciocolata. Apoi se adauga 100 g cocos. Se amesteca bine si se da...Citeste continuarea
Triunghiuri cu crema de branza
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriDizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia dizolvata. Amestecam putin, apoi adaugam sarea si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea
Ruladă cu mac și cremă de lămâie
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul de căpșuni. Apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o bezea...Citeste continuarea
Trandafiri de post cu dulceata de...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postDrojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator. Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida. Punem apa calduta, apoi faina pe rand,...Citeste continuarea
Pui cu menta la tigaie
Postat de: Valclaudia in PuiIndepartam pielea de pe pulpele de pui, le spalam sub jet de apa rece, apoi le tamponam cu servetele absorbante. Presaram dupa gust sare si mix din boabe de piper pe intreaga suprafata a...Citeste continuarea
Minitarte cu stir rosu la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPentru inceput pregatim umplutura: -curatam frunzele de stir de pe tulpini, le spalam in mai multe ape, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare. -taiem fasii frunzele de stir, apoi le...Citeste continuarea
Suc natural din fructe proaspete
Postat de: Valclaudia in BauturiPepenele rosu il scoatem de la frigider. Spalam merele, le taiem in patru. Curatam lamaile si portocalele de coaja, le taiem in patru. Trecem pe rand toate fructele prin storcator, golim...Citeste continuarea
Şakşuka
Postat de: aliliana in Mancaruri de legumeVinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...Citeste continuarea
Negresa cu bezea - reteta 400
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se bate untul moale impreuna cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga apoi galbenusurile de oua pe rand si se mixeaza. Se adauga apoi laptele alternand cu faina amestecata cu cacao si...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie, visine si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta...Citeste continuarea
Saorma cu piept de pui
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika..... Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Fajitas mexicane
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim ceapa si usturoil in uleiul de masline, adaugam ardeiul apoi carnea si revenim bine. Punem rosiile...Citeste continuarea
Mancare de rosii cu ciuperci
Postat de: aliliana in Mancaruri de legumeRosiile le spalam si le curatam de coaja si cotoare. Le taiem cuburi. Curatam ceapa, spalam si tocam marunt. Firele dep atrunjel si cimbru spalate, le punem la scurs. Usturoiul...Citeste continuarea
Spaghete cu sos de rosii picant cu...
Postat de: gurita_ta2005 in SpaghetePunem o cratita cu apa si putina sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si cateva frunze de busuioc, se lasa sa fiarba la foc potrivit,timpul este scris pe cutie. Ceapa se...Citeste continuarea
Supa de rosii simpla cu crutoane
Postat de: aliliana in SupeRosiile se spala si se curata de cotoare. Intr-o cratita mai mica ( eu am folosit una de 2 l)punem rosiile taiate jumatati ( sau in 3) . Adaugam sare piper si busuioc, 1 l apa si punem la foc....Citeste continuarea
Tortilla de cartofi
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat si i-am taiat bucati mici. I-am pus la fiert cu sare, dupa care i-am pus la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie am pus ulei la incins peste...Citeste continuarea
Minipizza
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaAluat: Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si doua linguri de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu visine
Postat de: aliliana in DulciuriPentru ca am folosit visine congelate, incepem prin a le scoate din congelator. Le punem intr-un bol si punem zahar peste ele. Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile...Citeste continuarea