Ciorba de rosii cu paste fainoase

de Valclaudia in Ciorbe, 31 Aug 2015 | 8693 vizualizari

 

O delicioasa ciorba de post (daca folositi paste fara ou) care se poate consuma in special rece :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2l apa rece
  • 1 fir de praz (partea verde)
  • 1 kg rosii de gradina foarte coapte
  • sare si piper macinat dupa gust
  • mix din boabe de piper
  • cca 100 g paste fainoase fara ou
  • verdeata proaspata (telina, patrunjel)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu paste fainoase:

Curatam si spalam legumele.

Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul kapia taiat bucati, lasam la sotat 23 minute.

Adaugam rondelele de morcov si de praz, mai calim 2-3 minute.

Turnam apa peste legumele sotate,adaugam sare si piper macinat dupa gust, bobitele de amestec de piper, acoperim oala si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic.

Rosiile spalate si uratate de codite si cotoare se trec prin robor, apoi se toarna pulpa obtinuta peste ciorba din oala.

Mai fierbem 10 minute, adaugam apoi pastele fara ousi lasam ciorba la fiert la foc mic pana se umfla pastele dupa preferinta.

Oprim focul, presaram verdeata proaspat tocata si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de roşii cu tăiţei - de post