Ardeii umpluti sunt tare buni, ca sunt umpluti cu carne,peste sau in variante de post ...sunt mereu la fel de deliciosi.
Ardeii se taie in doua pe lungime, se indeparteaza cotorul , se curata de nervuri si seminte, se spala si se pun la scurs.
Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins, punem ceapa curatata si tocata marunt. Lasam sa se caleasca amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn .
Cand ceapa este aproape calita, punem ciupercile si potrivim de sare. Dam la foc iute pentru 3-4 minute amestecand continuu .
Adaugam apoi orezul si lasam 2-3 minute , dupa care adaugam apa cat sa acopere orezul.Dam la foc mic si lasam sa fiarba . Pe parcurs adaugam putin cate putin apa si amestecam usor .
Cand orezul este aproape fiert , punem sucul de rosii ,sare si piper si mai lasam la fiert pentru cateva minute la foc potrivit .
Separat tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Ungem cu ulei si asezam ardeii. Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute .
Dupa care scoatem tava din cuptor si umplem ardeii cu orez si ciuperci si dam din nou tava la cuptor la 200 grade pentru alte 10 minute .
Se servesc calzi si daca nu tineti post, serviti ardeii cu smantana .
Pofta buna!