Cea mai reusita tarta ever.... Multumesc Timi pentru reteta aluatului perfect! :-*
Am amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale. Am presarat deasupra putina faina, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat 1 ora la rece. Intre timp am spalat prunele, le-am taiat in 2 si le-am soc samburii.
Aluatul rece l-am scos pe masa de lucru tapetata cu faina, l-am mai framantat putin cu 2 linguri de faina si l-am intins putin mai mare decat tava. Cu ajutorul sucitorului l-am asezat in tava tapetata cu unt si faina, tot cu ajutorul sucitoruui am "taiat" surplusul de aluat jur imprejur, pe care l-am folosit la ornat. Cu ajutorul degetelor am impins aluatul bine in tava, dupa care l-am presarat cu gris.
Prunele jumatati le-am asezat cu coaja in jos peste aluat, le-am presarat cu zaharul vanilat, praful de scortisoara, floricelele ornament le-am asezat deasupra.
Tarta am lasat-o la cuptorul fierbinte 15 minute la foc mediu si 20 minute la foc mic.
1
sa nu lasati prunele presarate cu zahar mai mult timp, pentru ca se inmoaie!