Pulpele de pui se curata de piele si se clatesc sub jet de apa rece.
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt.
Dovlecelul se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate (orizontal), se curata de seminte si apoi se taie cubulete.
Punem in cratita/tigaie ceapa, uleiul, ardeiul, le sotam 2-3 minute.
Adaugam apoi bucatelele de dovlecel, peste acestea asezam pulpele de pui curatate de piele si presaram sare dupa gust si boabele de piper.
Turnam cca 50 ml apa rece pentru ca pe parcursul gatitului dovlecelul elibereaza apa si se formeaza sosul.
Acoperim cratita si lasam mancarea sa se gateasca la foc potrivit pana patrunde furculita usor in carne.
Oprim focul, presaram verdeata proaspat tocata si servim.
Pofta buna!
1
ar fi mers de minune si o mamaliguta alaturi dar n-a prea fost timp...