A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Dulceata de pere la slow cooker...

Postat de: Bucataras in Slow Cooker

  Curata coaja, inlatura samburii si taie perele cubulete potrivite; Amesteca-le intr-un bol cu fresh-ul de lamaie si zaharul...Citeste continuarea

Clafoutis cu prune la slow cooker...

Postat de: Bucataras in Slow Cooker

  Pune hartie de copt in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot  4,7 L Digital; Taie prunele cuburi si asaza-le in...Citeste continuarea

Salata de vinete albe cu iaurt si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala , se sterg si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se pun la cuptor 15-20 minute pana incep sa se inmoaie. Scoteti vinetele din cuptor si sectionati-le...Citeste continuarea

Chiftelute „orientale”, in sos...

Postat de: Bucataras in Slow Cooker

  Amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper; Modeleaza...Citeste continuarea

Mere flambate cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele zaharul,zeama de lamaie si visinata,lasam sa fiarba inabusit cca 5 min la foc mic. Merele trebuie sa...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si gutui

Postat de: sufletista in Dulciuri

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine. Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura presam un strat de grosime uniforma...Citeste continuarea

Sandwich cu ou si mortadella

Postat de: caroline in Sandvisuri

Punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins prajim oul pe ambele parti . Presaram sare si piper dupa gust .  Chifla o taiem in jumatate pe orizontala .  Luam prima...Citeste continuarea

Midii picante cu portocale si...

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok...Citeste continuarea

Paste cu dovlecel si ardei gras

Postat de: caroline in Paste

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba pune sarea si pastele . Le lasam la fiert pentru 7 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele...Citeste continuarea

Happy sandwich

Postat de: caroline in Sandvisuri

Mai intai prajim feliile de paine la un prajitor de paine . Eu am folosit paine alba insa puteti inlocui cu paine integrala sau cu orice alt tip de paine doriti .  Banana decojita o feliem...Citeste continuarea

Ghiveci cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , ardeiul julien , zucchini rondele , cartofii si rosiile cuburi mici . Caliti usor in ulei ceapa si ardeiul .Sarati ....Citeste continuarea

Salata de legume pentru iarna

Postat de: gicuta69 in Conserve

Conopida o desfacem buchetele mici , o lasam jumatate de ora in apa rece apoi o punem intr-o strecuratoare la scurs. Spalam si curatam gogosarii de cotoare si seminte si ii taiem fideluta....Citeste continuarea

Rulada de cartofi cu carne

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati ceapa si usturoiul si le taiati marunt. Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline.  Adaugati carnea si ardeiul rosu taiat cubulete....Citeste continuarea

Tort Frozen

Postat de: timea in Torturi

Pregatire blaturi  Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea

lava cake

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati.  Se toarna cate...Citeste continuarea

Plachie de peste

Postat de: licurici_lra in Peste

Am taiat pestele in bucati mai mici, l-am presarat cu sare si piper si l-am bagat in frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp am pregatit legumele. Am tocat ceapa marunt, am pisat...Citeste continuarea

Felii de mar la cuptor cu...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Merele se feliza subtire,  se pensuleaza cu apa de trandafiri, apoi se pun in formele de briose, felie cu felie se presara cu vanilie si scortisoara si deasupra se toarna sirop de artar....Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana si marar

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...Citeste continuarea

Turnulete de cartofi cu unt,...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Untul moale amestecati-l cu ulei, un strop de sare si un praf de busioc uscat. Se feliaza cartofii, daca puteti face asta cu un feliator este grozav, daca nu aveti,  taiati cartofii extrem...Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce de vaci

Postat de: Meea in Dulciuri

Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand aceastea se leaga. Adaugam frisca lichida si branza si mixam in continuare. Albusurile (la temperatura camerei) le mixam cu un praf...Citeste continuarea

Supa de sparanghel si chilli

Postat de: AlexTeacher in Supe

  Curata sparanghelul si taie-l bucatele; Adauga-l in blenderul Oster Versa , impreuna cu chilli, usturoi, apa, oregano si sare;...Citeste continuarea

Supa broccoli, lamaie, cartof copt...

Postat de: AlexTeacher in Supe

  Spala bine cartofii, inveleste-i in folie de aluminiu si gaureste-i pe alocuri cu un bat de frigaruie; Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;...Citeste continuarea

Supa de rosii, morcovi, sfecla...

Postat de: AlexTeacher in Supe

  Taie rosiile, morcovii si sfecla cuburi si adauga-le in blenderul Oster Versa ; Peste acestea pune apa si oregano proaspat;...Citeste continuarea

Sandvis cu pastrama de porc si...

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Pentru inceput  am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si amestecam bine. Presaram putina faina deasupra si lasam sa creasca...Citeste continuarea

Trandafiri din foietaj si mere

Postat de: iuliana_florentina in Dulciuri

Spalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine. Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le...Citeste continuarea

Mere coapte umplute cu stafide si...

Postat de: ana_ionela in Mancare copii

Stafidele si coacazele se pun la inmuiat in putina apa calda peste care se adauga esenta de vanilie si rom. Se curata merele de cotor astfel incat sa ramana intregi. In partea de jos a...Citeste continuarea

Ciorba cu aripioare de pui si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa  o taiem marunt, iar loboda fasioare. Punem...Citeste continuarea

Tocanita de linte

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Curatam legumele.le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin  ulei de masline, ceapa si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii, vanata si lasam sa se caleasca putin...Citeste continuarea

Perisoare si cartofi noi in sos de...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea cu oul,orezul(spalat si scurs bine de apa),faina,ceapa si usturoiul tocate marunt.patrunjelul tocat si condimente dupa gust,amestecam bine si dam la frigider cca 30...Citeste continuarea

Salata de cartofi noi cu maioneza

Postat de: sufletista in Salate

Cartofi ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece,ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam. Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Chec(guguluf) din albusuri si...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...Citeste continuarea

Sandvis-catelus

Postat de: Pungasa_Rogue in Sandvisuri

Se asambleaza continutul sandvisului: paine + salam + cascaval + salam + paine. Se pregateste fata catelusului: se taie felia de salam ramasa astfel incat sa para o pata, iar cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Sarmale in varza murata

Postat de: Adele in Vita

Pentru inceput se curata si se toaca marunt ceapa,se curata morcovul si se rade ,se pune o tigaie pe foc cu uleì si se incalzeste foarte bine ,se caleste ceapa se adauga morcovul dupa care...Citeste continuarea

Jambon copt-la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Porc

Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari . Caciulia de usturoi  se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ] Carnea...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: violeta30 in Muraturi

Taiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs.  Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate...Citeste continuarea

ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS

Postat de: panacris in Zacusca

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară  sare...Citeste continuarea

Nectar de mere cu menta

Postat de: Ina in Sirop / Compot

Spalam merele si le feliem, indepartand codita si cotorul.  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la...Citeste continuarea

Prajitura calda cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se topeste untul intr-un vas pe foc mic, se trage vasul deoparte si se pune uleiul, cacaoa si ciocolata ( 125 gr). Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga usor crema de ciocolata...Citeste continuarea

Minieclere cu crema caramel

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cojile: Intr-o craticioara se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare. In momentul in care fierbe se adauga faina toata odata si cu un tel se amesteca energic astfel incat sa nu...Citeste continuarea

Nectar de mere si pere

Postat de: Ina in Sirop / Compot

Fructele se spala in apa rece si se feliaza , indepartandu-se semintele si casuta acestora ( cotorul ).  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca...Citeste continuarea

Foi fragede cu branza si stafide

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu mere si scortisoara

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in...Citeste continuarea

Mini pizza in aluat de patiserie

Postat de: violeta30 in Pizza

Intindem aluatul peste care punem sosul pe toata suprafata acestuia. Asezam kaizerul si salamul, apoi presaram branza sau cascaval. Rulam si taiem felii groase cam de un deget pe care le punem...Citeste continuarea

Orez bulgaresc

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Spalam, curatam ceapa si o taiem cubulete, dupa care o calim in ulei. Adaugam gogosarul, dovlecelul si apoi carnea taiata cubulete (eu am folosit carne de porc).  Rosiile le decojim, le...Citeste continuarea

Sandvis delicios

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Punem la fiert oul.Cele 4 felii de paine le lasam in prajitorul de paine pe ambele parti.Ungem doua din feliile de paine cu unt.Deasupra punem feliutele de salam dupa ce le-am decupat.Apoi folosim...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Pregătim ingredientele pe masa de lucru. Feliem 3 bucăți  mozzarela. Șunca presată o tocăm mărunt. Ardeiul spălat îl tocăm marunt. Morcovul curățat,spălat...Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de: licurici_lra in Paste

Am fiert pastele in apa clocotica cu un min mai putin decat scria pe ambalaj. Am calit usturoiul pisat in putin ulei, apoi adaugam tonul (l-am scurs bine cand l-am scos din conserva) si l-am...Citeste continuarea

Tort Minion

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm. Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta...Citeste continuarea

Placintute pentru pachetel

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa...Citeste continuarea

Tort cu crema mascarpone, visine si...

Postat de: licurici_lra in Torturi

Crema: Am lasat visinile la scurs vreo doua ore. Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]