Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Dulceata de pere la slow cooker...
Postat de: Bucataras in Slow CookerCurata coaja, inlatura samburii si taie perele cubulete potrivite; Amesteca-le intr-un bol cu fresh-ul de lamaie si zaharul...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune la slow cooker...
Postat de: Bucataras in Slow CookerPune hartie de copt in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L Digital; Taie prunele cuburi si asaza-le in...Citeste continuarea
Salata de vinete albe cu iaurt si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala , se sterg si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se pun la cuptor 15-20 minute pana incep sa se inmoaie. Scoteti vinetele din cuptor si sectionati-le...Citeste continuarea
Chiftelute „orientale”, in sos...
Postat de: Bucataras in Slow CookerAmesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper; Modeleaza...Citeste continuarea
Mere flambate cu nuca
Postat de: sufletista in DulciuriMerele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele zaharul,zeama de lamaie si visinata,lasam sa fiarba inabusit cca 5 min la foc mic. Merele trebuie sa...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si gutui
Postat de: sufletista in DulciuriBiscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine. Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura presam un strat de grosime uniforma...Citeste continuarea
Sandwich cu ou si mortadella
Postat de: caroline in SandvisuriPunem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins prajim oul pe ambele parti . Presaram sare si piper dupa gust . Chifla o taiem in jumatate pe orizontala . Luam prima...Citeste continuarea
Midii picante cu portocale si...
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareLegumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok...Citeste continuarea
Paste cu dovlecel si ardei gras
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba pune sarea si pastele . Le lasam la fiert pentru 7 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele...Citeste continuarea
Happy sandwich
Postat de: caroline in SandvisuriMai intai prajim feliile de paine la un prajitor de paine . Eu am folosit paine alba insa puteti inlocui cu paine integrala sau cu orice alt tip de paine doriti . Banana decojita o feliem...Citeste continuarea
Ghiveci cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , ardeiul julien , zucchini rondele , cartofii si rosiile cuburi mici . Caliti usor in ulei ceapa si ardeiul .Sarati ....Citeste continuarea
Salata de legume pentru iarna
Postat de: gicuta69 in ConserveConopida o desfacem buchetele mici , o lasam jumatate de ora in apa rece apoi o punem intr-o strecuratoare la scurs. Spalam si curatam gogosarii de cotoare si seminte si ii taiem fideluta....Citeste continuarea
Rulada de cartofi cu carne
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati ceapa si usturoiul si le taiati marunt. Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati carnea si ardeiul rosu taiat cubulete....Citeste continuarea
Tort Frozen
Postat de: timea in TorturiPregatire blaturi Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea
lava cake
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriSe topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati. Se toarna cate...Citeste continuarea
Plachie de peste
Postat de: licurici_lra in PesteAm taiat pestele in bucati mai mici, l-am presarat cu sare si piper si l-am bagat in frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp am pregatit legumele. Am tocat ceapa marunt, am pisat...Citeste continuarea
Felii de mar la cuptor cu...
Postat de: RuxyRux in DulciuriMerele se feliza subtire, se pensuleaza cu apa de trandafiri, apoi se pun in formele de briose, felie cu felie se presara cu vanilie si scortisoara si deasupra se toarna sirop de artar....Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana si marar
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...Citeste continuarea
Turnulete de cartofi cu unt,...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUntul moale amestecati-l cu ulei, un strop de sare si un praf de busioc uscat. Se feliaza cartofii, daca puteti face asta cu un feliator este grozav, daca nu aveti, taiati cartofii extrem...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce de vaci
Postat de: Meea in DulciuriSeparam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand aceastea se leaga. Adaugam frisca lichida si branza si mixam in continuare. Albusurile (la temperatura camerei) le mixam cu un praf...Citeste continuarea
Supa de sparanghel si chilli
Postat de: AlexTeacher in SupeCurata sparanghelul si taie-l bucatele; Adauga-l in blenderul Oster Versa , impreuna cu chilli, usturoi, apa, oregano si sare;...Citeste continuarea
Supa broccoli, lamaie, cartof copt...
Postat de: AlexTeacher in SupeSpala bine cartofii, inveleste-i in folie de aluminiu si gaureste-i pe alocuri cu un bat de frigaruie; Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;...Citeste continuarea
Supa de rosii, morcovi, sfecla...
Postat de: AlexTeacher in SupeTaie rosiile, morcovii si sfecla cuburi si adauga-le in blenderul Oster Versa ; Peste acestea pune apa si oregano proaspat;...Citeste continuarea
Sandvis cu pastrama de porc si...
Postat de: CameliaComan in SandvisuriPentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si amestecam bine. Presaram putina faina deasupra si lasam sa creasca...Citeste continuarea
Trandafiri din foietaj si mere
Postat de: iuliana_florentina in DulciuriSpalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine. Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le...Citeste continuarea
Mere coapte umplute cu stafide si...
Postat de: ana_ionela in Mancare copiiStafidele si coacazele se pun la inmuiat in putina apa calda peste care se adauga esenta de vanilie si rom. Se curata merele de cotor astfel incat sa ramana intregi. In partea de jos a...Citeste continuarea
Ciorba cu aripioare de pui si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa o taiem marunt, iar loboda fasioare. Punem...Citeste continuarea
Tocanita de linte
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCuratam legumele.le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii, vanata si lasam sa se caleasca putin...Citeste continuarea
Perisoare si cartofi noi in sos de...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam carnea cu oul,orezul(spalat si scurs bine de apa),faina,ceapa si usturoiul tocate marunt.patrunjelul tocat si condimente dupa gust,amestecam bine si dam la frigider cca 30...Citeste continuarea
Salata de cartofi noi cu maioneza
Postat de: sufletista in SalateCartofi ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece,ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Chec(guguluf) din albusuri si...
Postat de: gicuta69 in DulciuriMixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...Citeste continuarea
Sandvis-catelus
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriSe asambleaza continutul sandvisului: paine + salam + cascaval + salam + paine. Se pregateste fata catelusului: se taie felia de salam ramasa astfel incat sa para o pata, iar cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Sarmale in varza murata
Postat de: Adele in VitaPentru inceput se curata si se toaca marunt ceapa,se curata morcovul si se rade ,se pune o tigaie pe foc cu uleì si se incalzeste foarte bine ,se caleste ceapa se adauga morcovul dupa care...Citeste continuarea
Jambon copt-la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PorcCeapa se curata si se taie mai mbucati mai mari . Caciulia de usturoi se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ] Carnea...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: violeta30 in MuraturiTaiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs. Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate...Citeste continuarea
ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS
Postat de: panacris in ZacuscaVinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare...Citeste continuarea
Nectar de mere cu menta
Postat de: Ina in Sirop / CompotSpalam merele si le feliem, indepartand codita si cotorul. Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la...Citeste continuarea
Prajitura calda cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe topeste untul intr-un vas pe foc mic, se trage vasul deoparte si se pune uleiul, cacaoa si ciocolata ( 125 gr). Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga usor crema de ciocolata...Citeste continuarea
Minieclere cu crema caramel
Postat de: mirela0911 in PrajituriCojile: Intr-o craticioara se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare. In momentul in care fierbe se adauga faina toata odata si cu un tel se amesteca energic astfel incat sa nu...Citeste continuarea
Nectar de mere si pere
Postat de: Ina in Sirop / CompotFructele se spala in apa rece si se feliaza , indepartandu-se semintele si casuta acestora ( cotorul ). Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca...Citeste continuarea
Foi fragede cu branza si stafide
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu mere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in...Citeste continuarea
Mini pizza in aluat de patiserie
Postat de: violeta30 in PizzaIntindem aluatul peste care punem sosul pe toata suprafata acestuia. Asezam kaizerul si salamul, apoi presaram branza sau cascaval. Rulam si taiem felii groase cam de un deget pe care le punem...Citeste continuarea
Orez bulgaresc
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postSpalam, curatam ceapa si o taiem cubulete, dupa care o calim in ulei. Adaugam gogosarul, dovlecelul si apoi carnea taiata cubulete (eu am folosit carne de porc). Rosiile le decojim, le...Citeste continuarea
Sandvis delicios
Postat de: CameliaComan in SandvisuriPunem la fiert oul.Cele 4 felii de paine le lasam in prajitorul de paine pe ambele parti.Ungem doua din feliile de paine cu unt.Deasupra punem feliutele de salam dupa ce le-am decupat.Apoi folosim...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPregătim ingredientele pe masa de lucru. Feliem 3 bucăți mozzarela. Șunca presată o tocăm mărunt. Ardeiul spălat îl tocăm marunt. Morcovul curățat,spălat...Citeste continuarea
Paste cu ton
Postat de: licurici_lra in PasteAm fiert pastele in apa clocotica cu un min mai putin decat scria pe ambalaj. Am calit usturoiul pisat in putin ulei, apoi adaugam tonul (l-am scurs bine cand l-am scos din conserva) si l-am...Citeste continuarea
Tort Minion
Postat de: privatelaura in DulciuriPregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm. Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta...Citeste continuarea
Placintute pentru pachetel
Postat de: privatelaura in DulciuriPregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa...Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone, visine si...
Postat de: licurici_lra in TorturiCrema: Am lasat visinile la scurs vreo doua ore. Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si...Citeste continuarea