Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2015 | 6189 vizualizari

 

Pentru iubitorii de brânzeturi, mărar și ciuperci, un adevărat alint gustos și aspectuos. Putem servi acestă plăcintă ca aperitiv dar și ca fel principal. Ingredientele pot fi înlocuite și cu alte specialități din domeniul gastronomiei, diverse tipuri de brânză, ceapă verde, pătrunjel și de ce nu carne tocată. Spor la treabă și Poftă bună!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 300 g brânză de burduf
  • 250 g brânză de vaci
  • 300 ml smântână
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 1 conservă de ciuperci (300 g ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mare ( 2 mai mici, una roșie, una albă)
  • 1 linguriță boia dulce

Pentru uns foile

  • 150 g unt topit sau ulei

Pentru uns plăcinta deasupra

  • 1 ou
  • 100 ml smantână
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci:

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei.

Curățăm, spălăm ceapa (cepele) și o călim în puțin ulei, adăugăm 1 linguriță de boia dulce, sare, piper după gust și ciupercile feliate.

Lăsăm să se călească împreună 3-4 minute.

Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm smântâna, un ou, mărarul verde spălat, șters de apă și tocat mărunt.

Topim 150 g unt, dar putem folosi si ulei de floarea soarelui.

Când sunt pregătite toate ingredientele începem asamblarea plăcintei.

Ungem cu unt topit o tavă de yena sau de cuptor.

Desfacem pachetul de foi și le împărțim în două părți egale. Luăm fiecare foaie în parte și o așezăm în tavă după care obligatoriu ungem fiecare foaie cu unt topit sau ulei. Încercați să lucrați repede cu aceste foi pentru că se uscă destul de repede. Dacă folosiți o tavă îngustă, foaia de plăcintă se așează pe jumătate în tavă, la fel procedăm pe ambele părți urmând ca apoi să le întoarcem în tavă.

După ce așezăm câteva foi în tavă și le-am uns, punem jumătate din cantitatea de ciuperci  apoi amestecul de brânză.

La fel procedăm după ce așezăm și celelalte foi.

Batem un ou ca pentru omletă și adăugăm puțină sare apoi adăugăm 100 ml smântână. Ungem plăcinta deasupra.

Timp de coacere 30 minute. Primele 15 minute la un foc mai tare apoi punem tava mai sus și reducem puterea focului.

Porționăm plăcinta abia după ce s-a răcit complet.


Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză sărată şi mărar